Picture

JD

Indlæg: 712

PB  Hjemmeside

Feedback på ny sporplan

Jeg har siddet hele aften og forsøgt at få nogle ideer ned på papir.

Mit ønskeanlæg med en sækbanegård syntes jeg bliver for klemt på den lille plads jeg har til rådighed og det får også for store stigninger efter min smag.

Jeg har derfor forsøgt at "skære et udsnit ud" af en stor modelbane og har her koncentreret mig om en lille gennemkørselsstation med lidt industri til.

For det første fordi min datter aldrig vil tilgive mig hvis hun ikke kan både se nogle pænt lange tog kører forbi og samtidig selv lege lidt med anlægget og for det andet fordi jeg også selv tror at jeg bliver træt af konstant at rangere om. Læste lidt på "den spanske forbindelse"'s hjemmeside hvor det kraftigt blev frarådet at gøre det til sit hovedtema - og der tror jeg han har ret...

http://hoexbroe.tripod.com/train/id36.html

Tilbage til sporplanen: stationen ligner de fleste med et stationsbygning og en lille godsmodtagelsesbygning. Jeg har lavet et lille udtræksspor til varermodtagelsen. Desuden er der den store hovedperron og en ø-perron. Begge perroner er forsøgt gjort lige lange.

På hele banen har jeg bevidst forsøgt at holde så bløde radier som muligt og syntes selv at det ser pænt (omend lidt kedeligt...) ud. Jeg har også bevidst kun lavet den ensporet - igen p.g.a. plads - men det er måske en fejl?

Der er også et lille godstogsspor som giver adgang til et stikspor som fører op til et lille industriområde. Jeg er ikke helt klar over endnu hvad disse to virksomheder kunne være, så her vil det også være dejligt med lidt input.

Hvordan ser layoutet ud i sin helhed - og er der nogle svipser?

Jeg har selv opdaget at der kan opstå problemer ved tunnellen i venstre side hvor bygningen og tunellen måske kolliderer lidt?

Syntes også at asfaltpladsen foran stationen måske lige er blevet rigelig stor?

Jeg ville egentlig også gerne have haft lidt mere leg med f.eks. en lille remisse med div. kul og vandpåfyldning, men har svært ved at se hvordan det skal presses ned på layoutet uden at det bliver en ren rutchebane at se på.

Men jeg kunne jo udskifte industrien med remisse, kul og vand m.v. :?:

Pyh, det er ikke nemt Smile

Lad mig høre dommen og lidt ændringsforslag hvis du har nogle Smile

Layout 1 marts 2011 001

__________________

Jens 

DC bane i dansk epoke III

Like 0 kan lide
Top

Picture

Cowi

Indlæg: 315

PB

Jeg synes det ser ganske fornuftigt ud..

Dog har jeg et par forslag: Læg stationen som et meget svagt S. Personligt synes jeg det ser lidt bedre ud hvis stationen har et mere organisk forløb end det praktiske lige ud af landevejen.

To links med stationer der kunne være inspiration

http://www.sporskiftet.dk/forum/download.php?id=1936 En n bane men læg mærke til det mere svungne forløb på stationen Laughing out loud

http://www.stummiforum.de/viewtopic.php?f=51&t=49790 Godt nok en noget større bane, men igen vil jeg fremhæve stationens svungne forløb Laughing out loud

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.