Picture

kulle2007

Salgskonsulent

Indlæg: 127

PB

fast nedsætte hastighed på et digital bane

Hej alle

Nu er det ved at være "bygge" vejr igen, jeg tror at vi er af de eneste der næsten glæder os til mørke vinter aften, med hygge ved model banen.

Mit spørgsmål: først jeg kører Mærklin 3 skinne med cs 2, skal senere udbygge med windipet men ikke i første omgang.

Jeg har et bestemt stykke på banen, med de skiftespor der kan ligge i en kurve, her er det mit ønske at ALLE tog nedsætter hastigheden eks 25 % i forhold til den hastighed de ellers kører I ??

findes der eks et modul, der ikke ødelægger mit digitale signal, men nedsætter hastigen, jeg synes jeg engang har set noget fra Viessmann, men er ikke sikker.

eller har I andre forslag.

Tak på forhånd og også tak for et godt forum

Hilsen

Flemming

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 594

PB  Hjemmeside

Jeg har set en fra Tams, der nok er den der kommer nærmest det du ønsker:

http://www.tams-online.de/htmls/produkte/dab2/produkte_dab2.html

Den virker dog kun med de gamle Märklin/Motorola protokoller, og altså desværre ikke med mfx.

Jeg har selv puslet de sidste par år med at lave noget lignende (http://www.ejberg.dk/trains/signal2/prototype_test.jpg), og har også fået det til at virke uden mfx. Jeg kan ikke umiddelbart få mfx med samtidigt, uden enten at opgradere til en kraftigere mikroprocessorfamilie, eller helt skifte over til f.eks. en fpga i stedet. Jeg er så småt i gang med det sidste, men da jeg starter helt fra bunden med fpga'er, og det i øvrigt kun er på hobbyplan, så vil der gå laaang tid før jeg har noget brugbart at vise frem.

Like 0 kan lide
Top

Picture

drdisk

IT Administrator

Indlæg: 50

PB

"Mikael" skrev:
Jeg kan ikke umiddelbart få mfx med samtidigt, uden enten at opgradere til en kraftigere mikroprocessorfamilie, eller helt skifte over til f.eks. en fpga i stedet. Jeg er så småt i gang med det sidste, men da jeg starter helt fra bunden med fpga'er, og det i øvrigt kun er på hobbyplan, så vil der gå laaang tid før jeg har noget brugbart at vise frem.

Vil det sige at du har protocol beskrivelsen på mfx ?, for så er jeg da meget interesseret i den.

__________________

John Kristiansen
H0, dansk epoke III, IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 594

PB  Hjemmeside

"drdisk" skrev:
Vil det sige at du har protocol beskrivelsen på mfx ?, for så er jeg da meget interesseret i den.

Jeg har ikke noget komplet eller helt sikkert, men jeg fandt for noget tid siden en side på nettet med en del god information. Den skrev jeg ud og har liggende i papirform et eller andet sted i gemmerne. Den side kan jeg ikke finde mere online.

Til gengæld har jeg lige fundet denne side, som også ser ud til at have de fleste, hvis ikke alle, informationerne fra den anden side:

http://www.alice-dsl.net/mue473/mfxmenue.htm

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

"kulle2007" skrev:
Hej alleNu er det ved at være "bygge" vejr igen, jeg tror at vi er af de eneste der næsten glæder os til mørke vinter aften, med hygge ved model banen.Mit spørgsmål: først jeg kører Mærklin 3 skinne med cs 2, skal senere udbygge med windipet men ikke i første omgang.Jeg har et bestemt stykke på banen, med de skiftespor der kan ligge i en kurve, her er det mit ønske at ALLE tog nedsætter hastigheden eks 25 % i forhold til den hastighed de ellers kører I ??findes der eks et modul, der ikke ødelægger mit digitale signal, men nedsætter hastigen, jeg synes jeg engang har set noget fra Viessmann, men er ikke sikker.eller har I andre forslag.Tak på forhånd og også tak for et godt forumHilsenFlemming

Eneste produkt jeg har hørt om med den beskrivelse er en Zimo MX9- men den kræver at du kører 100% zimo. Måske Lenz LG100?

Alternativt skal du få computeren til det, men det kræver enten en del tilbagemeldere (nok til at programmet kan gætte hvilket tog der befinder sig i blokken) eller noget tilbagemelding som fortæller præcist hvilket tog der er i blokken. F.eks. lenz LRC130.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.