Picture

rh42200

Systemadministrator

Indlæg: 58

PB  Hjemmeside

Et par prøveskud

Hej alle

Vil lige vise et par prøveskud af to vogne, som jeg har patineret. Konstruktiv kritik er meget velkommen, men bær over mig, da de er de første to vogne, jeg har svinet til. Smile

Dioramaet, de er fotograferet i, er endnu ikke færdigt, så der mangler lidt grønt og noget jernbaneskrammel hist og her. Men der var så godt et lys, den dag jeg besluttede at tage billederne, så det skulle prøves.

mvh

Tommy Larsen

---

http://www.tlarsen.dk

DSB QG 33676_500x296

DSB Pb 10454_500x246

__________________

Sæby station i virkelighed og model
http://www.tlarsen.dk
http://www.facebook.com/saebybanen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Hej Tommy

Pb vognen har fået lige rigeligt med lyst i bunden, synes jeg. Jeg ville egentlig gerne komme med yderligere kommentarer, men jeg synes der er meget svært ud fra billedstørrelsen. Måske en større opløsning ville hjælpe.

Selvom omgivelserne mangler lidt færdiggørelse, ser det nu godt ud.

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.750

PB

"Erik 1:87" skrev:
Hej TommyPb vognen har fået lige rigeligt med lyst i bunden, synes jeg. Jeg ville egentlig gerne komme med yderligere kommentarer, men jeg synes der er meget svært ud fra billedstørrelsen. Måske en større opløsning ville hjælpe. Selvom omgivelserne mangler lidt færdiggørelse, ser det nu godt ud.

Hej Tommy,

enig med Erik, men måske producerer dit kamera også billeder med et svagt blåstik. Skidt flyder nedad og det er rigtig lavet på Pb-vognen, men akselkasser/undervognen ville jeg give mere "rust" og så tone det det hele lidt mere i retning af "skidtbruntstøv" Laughing out loud.

Venlig hilsen

Lars

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.322

PB

Hej Tommy

Jeg synes, at Qg vognen sidder lige i øjet, hvis vi snakker sandballast, og det var der vel på de fleste jydske strækninger i tidlig Epoke 3

Flyverust/bremsestøv illuderer også godt.

Pb vognens understel lader til at ha' befundet sig en del i Faxe Kalkbrud Wink

Brush den med lidt "negerblod", så vil det hjælpe.

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

rh42200

Systemadministrator

Indlæg: 58

PB  Hjemmeside

Hej alle

Tak for den kritik, der er kommet indtil videre - det er rart at høre jeres ærlige mening, så jeg kan blive bedre. Jeg har faktisk været i tvivl om Pb-vognen, så jeg er helt med på, at den nok skal have en lille justering, og det vil jeg få gjort noget ved.

Jeg har fået input fra en bekendt, som nævner at jeg kan forbedre modellerne med angivelse af oliespild og spor af smøring og indfedtning ved puffere og aksellejer. Det vil jeg også føje til i anden revision. Smile

Mht. blåstik i billederne, så er det måske rigtig nok. Men fotografering er ikke min stærke side, så farvejusteringen er gjort på den nemme måde: "Auto color enhancement" i GIMP.... Jeg har dog en kollega, der er 100-meter mester i fotografering, så jeg må nok alliere mig med ham. Smile

Tommy

__________________

Sæby station i virkelighed og model
http://www.tlarsen.dk
http://www.facebook.com/saebybanen

Like 0 kan lide
Top

Picture

stykgods

Indlæg: 45

PB  Blog

Hej Tommy

Rent umiddelbart ville jeg sige, at dine forsøg er faldet heldigt ud.Jeg synes bedst om Pb vognen, den ser virkelig ud som on den har været udsat for sollys i længere tid. Måske skulle du forsøge dig med lidt bremsestøv omkring hjulfjedrene, det var meget markant på godsvogne, det lignede rust, men var støv fra bremseklodserne.

Selv om du ikke har bedt om udtalelse om dine skinner, så vil jeg sige, at de har det støvede rustne udseende, som skinner får med tiden, hvordan har du gjort det?

Med venlig hilsen

Frank

__________________

Ubby Havn november 1965, DCC, Roco Multimaus, Peco code 75, Kadee koblinger.

Like 0 kan lide
Top

Picture

rh42200

Systemadministrator

Indlæg: 58

PB  Hjemmeside

"stykgods" skrev:
Hej TommySelv om du ikke har bedt om udtalelse om dine skinner, så vil jeg sige, at de har det støvede rustne udseende, som skinner får med tiden, hvordan har du gjort det?

Hej Frank

Skinnerne er patineret med en blanding af to farver fra LifeColor: 1 del "Matt burnt umber" og 2 dele "Matt rust 2". Farven er lagt på med airbrush.

Da jeg farvede skinnerne, gjorde jeg det efter jeg havde lagt ballast, men det har bevirket, at der er meget overspray, som rammer ballasten for langt ud fra skinnen. Det kan måske også fungere i nogle tilfælde, men jeg laver en model af Sæby station, hvor der er billeder som viser, at der faktisk næsten ikke er synlig rust/bremsestøv på ballasten. Dog ser det ud som om der er et svagt brunligt skær jævnt fordelt over hele sporterrænet. Derfor vil jeg på anlægget patinere skinnerne før ballasten lægges, og efter ballasten er på plads, vil jeg give et meget, meget tyndt, næsten usynligt, lag jævnt fordelt over hele sporarealet.

På Sæbystation var der iøvrigt lagt så meget grusballast, at man næsten ikke kunne se nogen sveller. Her og der stikker de dog frem, så det skal også efterlignes på modellen. Der, hvor svellerne kan ses - som feks. ved sporskifter, vil jeg patinere svellerne med en tynd blanding (vask) af mat brun med en smule sort, og veksle vådt-i-vådt med en tynd blanding af mørk grå - bare lige snitte overfladen af svellen her og der med en meget tynd pensel. Til sidst vil jeg afslutte med at give svellen et gråligt skær ved at påføre en lys grå med en næsten tør pensel, så der kun smitter meget lidt maling af på svellen. Sidste arbejdsgang gøres bedst med en pensel næsten samme bredde som svellen, og med afkortede hår, så den bliver lidt stivere i det.

Svellerne i dioramet har fået sådan en tur, og jeg synes det fungerer godt. Når jeg er færdig med dioramaet, vil jeg opdatere min hjemmeside med forklaringer og billeder, og så smider jeg også et link herinde.

Tommy

__________________

Sæby station i virkelighed og model
http://www.tlarsen.dk
http://www.facebook.com/saebybanen

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.