Da jeg startede med at samle på modeltog, skulle jeg bare have Heljans P-maskine og det viste sig faktisk at enkelte forhandlere på det tidspunkt stadig have nogen på lager. Således fandt jeg en jysk maskine, nemlig P 928. Det var tilbage til 2003.
Da den var til AC var den digital. Men siden er der sket en rivende udvikling på decoderområdet og den decoder der sad i, levede ikke helt op til min noget nyere digitalstations krav.
Og hvad gør man så? Skaffer en mere uptodate decoder. Der er forskellige muligheder, og der har også været skriverier om det tidl. herinde.
Men jeg har fundet en decoder efter et hint, som lige akkurart kan klemmes på plads i tenderen, uden at skulle file, skære mm.
Normalt er jeg en meget stor tilhænger af at man skal støtte sin danske forhandler. Men lige netop i dette her tilfælde var decoderen for speciel, så det var nødvendigt at vende blikket mod England.
Hos http://www.bromsgrovemodels.co.uk har de en TCS DP2X-UK 8 bensdecoder der ganske vist kun lige kan det mest nødvendige, men til gengæld kan klemmes på plads i tenderen.
De har også en DP2X-decoder, men den vender på den anden led og kan således ikke være i tenderen.
Det fungerer helt fint, har lige testet det, nu er der en mere uptodate decoder i.
Prisen var 23 pund incl. forsendelse, og de giver en rigtig god service.
PR-maskinens oprindelige decoder har det problem at den bliver for varm efter noget kørsel. Her kan man ændre i CV-værdien så den kan klare en højere temperatur, men det er ikke ligefrem noget den har godt af på længere sigt. Samtidig må den oprindelige decoder nu også siges at være lidt forældet. Så derfor har jeg nu monteret en overtallig Lok-pilot 8-bens decoder jeg havde liggende, og det ser ud til at fungere, omend jeg lige skal have testet maskinen noget mere på anlægget. Decoderen kan godt ligge i tenderen uden at file noget til.
Så har jeg fået maskinerne testet. PR-maskinen klarede snildt 11 godsvogne op af en 2,2 % stigning uden at lokpilot-decoderen blev varm. P-maskinen kørte også meget fint op af samme med 11 godsvogne. Begge kan klare endnu flere vogne, men det bliver ikke aktuelt.
Da jeg udelukkende har lagt slanke K-skifter og mindst radius 4, er der heller ikke problemer her. Hvis der havde været korte K-skifter, ville der have været problemer i den afvigende del.
Med mit behov, satser jeg på at PR-maskinen kommer til at holde i diverse år, da der ikke bliver tale om intensivt brug hele tiden.
Det er begge utrolig flotte maskiner og er meget glad for at have dem, man skal bare bruge dem rigtigt på sin bane
Mvh
Claus
Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.
Skovsøekspressen
Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen
Indlæg: 2.874
Inde på QXL har jeg set en AC P-maskine til salg. Den står til at være monteret med en ESU lok-pilot decoder. Hvis den ligger i kulkassen, må det være en meget lille af slagsen. Det er så dog ikke sikkert at den ligger her.
Mvh
Claus
Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.
moppe
Medarbejder
Indlæg: 5.558
Jeg har "skohornet" en dekdoer i en Pr, hvor meget forskel er der på kulkasserne?
Klaus
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model
Skovsøekspressen
Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen
Indlæg: 2.874
Der er en anelse mere plads i PR-maskinens kulkasse, P-maskinens er lige en tand mindre.
Og jeg har nu fået bekræftet at der sørme er skaffet plads til ESU-decoderen i P-maskinens kulkasse, så det kan altså godt lade sig gøre også.
Mvh
Claus
Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.