Picture

lokalbanen

Indlæg: 161

PB  Blog  Hjemmeside

Blog emner

Hej

Hvis man gerne vil blogge om flere emner feks. : Min egen bane, Danske Signaler, samt Signalstyring

Kan man så lave emner eller tags, eller har man blot en blog hvor indlægne kommer efter hinanen efter dato?

__________________

/Bo (Aktuel status: 0 moduler, 0 meter skinne, 0 togsæt, 1 lokomotiv, samt 7 vogne)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Webmaster

Indlæg: 132

PB  Blog

Da' Bo.

Du foregriber begivenhedernes gang - men nuvel, du har fat på det rigtige: En af Drupals helt store forcer er et system, der hedder taksonomi. Jeg ville have ventet noget tid med at bringe det på bane, men da du nu alligevel er inde på det samme, må vi hellere tage hul på det: Taksonomien giver mulighed for at sortere de forskellige indlæg på Sporskiftet på mange forskellige måder, og de stikord, der indgår i systemet, er også en integreret del af søgesystemet.

Jeg har endnu ikke helt fundet ud af, hvordan jeg synes, det skal implementeres - men det vil jo være oplagt bl.a. at kunne gruppere emner som du foreslår ovenfor (Beskrivelser af private anlæg, danske signaler, signalstyring osv.). Det skal nok komme, og der vil så være mulighed for efterfølgende at kunne gruppere tidligere indlæg. Et stikord som "PU signal" vil kunne henvise til artikler, blog- og forum-indlæg om disse - men vil også kunne knyttes til et foto, hvis man f.eks. spotter et PU signal på et foto, der er uploadet af en anden som et helt andet motiv og beskrivelse. På den måde vil vi hen ad vejen kunne bygge et rigtigt spændende system, hvor det bliver muligt at søge efter indhold i billeder - foruden teksten, naturligvis.

Men i første omgang skal du bare blogge derudad med et eller flere blogindlæg pr. emne. Når taksonomien senere bliver koblet på, vil du kunne gruppere dine indlæg, og jeg vil som menig bruger kunne vælge, at jeg kun ønsker at se dine indlæg om signaler.

MVH
Lars 

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Netop blogs glæder jeg mig til (jeg havde hørt en lille webmaster synge om det i forvejen). Specielt de lange blogs om forskellige faktuelle oplysninger (f.eks. HO87's gennemgang af køreplaner, signaler og opbygning af anlæg). På det gamle sporskifte var det ofte hurtigst at lave en Google-søgning. Nu kan vi få et lækkert vidensbibliotek gennem blogs.

Personligt er jeg ikke så god til at huske, hvem der har skrevet hvad. Derfor håber jeg at blogs kan fremvises/opdeles efter emne og ikke efter person.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per.

PerOlsen skrev:
Personligt er jeg ikke så god til at huske, hvem der har skrevet hvad. Derfor håber jeg at blogs kan fremvises/opdeles efter emne og ikke efter person.

I første omgang er en blog en personlig ting, så du har helt ret i, at den normale indgangsvinkel vil være enten den samlede blogoversigt eller en konkret persons blog; det er også derfor, bloggen først og fremmest er tænkt til "personlige projekter" sådan som dem, der præsenterer deres modeljernbane for andre. Tankegangen er følgende: Du ser en skribent f.eks. i forum, går ind på dennes profil for at finde ud af noget mere om den pågældende, og kan så gå videre til denne skribents blog for at se, hvad skribenten går og pusler med. 

Men når vi får koblet taksonomien på bliver det pludseligt noget helt andet: Her kan vi f.eks. have et felt, der hedder "Køreplaner", og du kan så via søgefunktionen finde alle de indlæg, der er mærket som hørende til "Køreplaner". Det kan være indlæg i forum, men det kan også være blogindlæg eller wikisider.

Hvad angår netop H087s store arbejde med køreplaner, ja, så er jeg nu ikke helt sikker på, at det hører hjemme i en blog: Det er jo ikke noget personligt projekt som sådan, men derimod en masse viden, som Henning gerne vil dele ud af. Resultatet, de forskellige køreplaner, hører jo nærmere hjemme i wikien, og forklaringen på, hvordan man laver og tolker disse planer, overvejelserne omkring dem mm. kan så enten ligge i forum eller måske på H087s blog.

Under alle omstændigheder har jeg aftalt med Henning, at vi skal prøve at lave et specielt databasemodul til formålet, så man kan lave krydssøgninger i køreplanerne - det er et lidt mere langsigtet projekt, der først vil blive begyndt, når resten af Sporskiftet kører, som det skal. Men det er jo noget af det dejlige ved Drupal - at det er realistisk og overkommeligt at lave den slags moduler; og ville det ikke være dejligt, hvis man kunne lave søgninger i stil med:

  • Hvilke tog kørte der på Glyngøre banen i 1957?
  • Hvor kørte D-maskinerne i Danmark i 1960?
  • Hvordan var oprangeringen af et sort lyntog?
  • Hvor mange passagervogne sad der på et kystbanetog i 70erne?

Det bliver ikke nødvendigvis nemt at lave, men får vi lagt informationerne fra de forskellige DSB planer ind på den rigtige måde, vil en del af dette alligevel blive realistisk.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.342

PB

Hej

Så kom mit første indlæg på det nye forum Smile

Når systemet er modnet, og uden videre kan klare de af Lars 4 nævnte eksempler, så bliver det bare FANTATISK Shock

Nå : I mellemtiden kan jeg da øve mig i, at futte lidt rundt, og lære "den nye" at ordenligt at kende.

- Du ved Lars, at gamle  brugere kan være stok-konservative Wink

 

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.