Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

1960´er-1970´er bydelen i Den Gamle By i Århus

I dag havde jeg lejlighed til at gense Den Gamle By i Århus, og det er bestemt ikke bare meget gamle huse der bliver vist mere.

Her er man også ved at bygge et rigtig spændende 1970´er gademiljø op. Et miljø hvor der også kan hentes rigtig god inspiration til modelbanen. Miljøet kunne lige så godt også have set sådanne ud i 1960´erne. Ja selv før. Der er kælet rigtig meget for detaljerne (er spændt på om der også kommer til at holde tidstypiske biler).

Foreløbig er der kun bygget en karré op, men mere er på vej. Der var bl.a. en komplet udstyret radio- og tv-forhandler, en broderi-/garnforretning, en fotohandler og et rejsebureau. Alt sammen krydret med datidens priser. Hvis man ikke lige vidste bedre, kunne man helt føle sig sat tilbage i tiden, omend at miljøet omkring Den Gamle By er lidt klemt inde af den øvrige Århus By.

Men et meget oplivende besøg på en gråvejrsdag. Det var nu som om at butiksfacaderne var mere hyggelige dengang.

Der er også et stort plakatmuseum i forbindelse med miljøet (smart camufleret bag en passende facade). Her er der bl.a. udstillet diverse af de gamle DSB-plakater, hvoraf flere kan købes som genoptryk på bl.a. Jernbanemuseet.

Men derudover kan et besøg i Den Gamle By bestemt anbefales. Der er virkelig noget at se, også for hele familien. Hvor Nationalmuseet og Frilandsmuseet har fri entre, skal man dog lige være opmærksom på at der skal betales entre her. Men det er det hele værd.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top