Picture

Morten L

Indlæg: 17

PB

Øv jeg har ikke plads til mine bane mere.

Desværre har vi fået vores loft isoleret.

Det er i sig selv godt nok, men da der skulle 40 cm isolering ind, så måtte min modelbane ud. Der var trangt nok før, men da havde jeg i det mindste 160 cm. til loftet.

På grund af pladsmangel har jeg tænkt mig at kaste mig over modulbyggeri i det nye år. Det må jo være rimeligt let at flække et par kasser sammen og sætte lidt bane på? Det troede jeg i hvert fald indtil jeg begyndte at læse lidt på internettet (Fremo mv.) Nu har jeg godt nok flere spørgsmål end svar.

Derfor har jeg meldt mig ind her i forumet, og håber på at få nogle gode input! Nedenfor er nogle af de spørgsmål som jeg går at bakser med, og jeg må have afklaret inden jeg begynder at save:

1) jeg har Märklin H0 C. Skal jeg beholde dette skinne system?

2) hvis ikke skal jeg skifte Märklin helt ud?

3) Hvis jeg beholder Märklin C kan jeg så bare save de øverste 5 mm af Fremo modul H0-2E99 således at de passer med K skinnen?

4) Hvilken bredde skal modulet have? Jeg hælder til 61 cm, men Fremo bruge 54,6. Men der er vel frit ikke? (Jeg vil lave 2 spor!)

Jeg ved godt der ikke er noget korrekt svar på spørgsmålet, men kun godt tænke mig at høre jeres mening.

Ovenstående spørgsmål er vigtige for at jeg kan komme godt i gang. Ud over dem har jeg en masse andre til teknik mv. men dem vil jeg trætte jer med en anden dag. (forhåbentlig snart!)

Måske burde jeg lige sige hvad det er jeg vil med mine moduler:

Jeg vil kunne sætte dem sammen hjemme og køre med mine børn, men jeg vil også gerne lufte dem lidt. Og det er derfor jeg gerne vil ramme en norm der kan bruges andre steder end i mit hjem.

Håber på nogle gode inputs.

Morten

Like 0 kan lide
Top

Picture

KBAndersen

Indlæg: 180

PB

Hej Morten.

Velkommen til.

Her er en gruppe folk der har lavet modul til Märklin C spor.

http://www.3modul.dk/index.php?id=24

Så du skal ikke skifte system..

__________________

Mvh
Kenneth B. Andersen

3-skinne. Ingen hjemmebane, kun værksted. - Banekørsel foregår i klubregi.

Like 0 kan lide
Top

Picture

miken

kjellerup

Indlæg: 347

PB

jeg er med i 3modul vi har en køredag her den 9 jan hvor vi alle er sammer så du vil kun se hvordan man kan gøre og snakker med os

du kan mail til vores formand på mhd(at)3modul.dk og snakker med ham om det den næste køre dag er på midtsjælland

__________________

Mvh

Michal Sønder

Min modelside (underombygning)
http://www.miken.dk

3-skinne H0, K-skinner via moduler 
Tilbagemelling via s-88-n print fra svend brandt (tyskland) bygge af (speed180)
esu 50000/windigipet 2012

Like 0 kan lide
Top

Picture

D 804

Indlæg: 384

PB  Blog  Hjemmeside

3modul kører jo også efter Fremo-normen, godt nok med en anden kabelstandard, så umiddelbart skulle jeg ikke kunne se problemer i at du bygger efter den Smile

Med venlig hilsen

Jens

__________________

Jeg er en dreng på 16, der bruger lidt for meget tid på tog.
Billeder for hver uge: http://d804.wordpress.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

miken

kjellerup

Indlæg: 347

PB

1) jeg har Märklin H0 C. Skal jeg beholde dette skinne system?

vi har moduler med k og c skinner

2) hvis ikke skal jeg skifte Märklin helt ud?

det skal du ikke

3) Hvis jeg beholder Märklin C kan jeg så bare save de øverste 5 mm af Fremo modul H0-2E99 således at de passer med K skinnen?

det skal du ikke du rykker bare top pladen ned med 5 mm

4) Hvilken bredde skal modulet have? Jeg hælder til 61 cm, men Fremo bruge 54,6. Men der er vel frit ikke? (Jeg vil lave 2 spor!)

det styre du men der er nogen mål du skal ha så du kan passe med vores moduler men det kan du se vis du snakker med martin

__________________

Mvh

Michal Sønder

Min modelside (underombygning)
http://www.miken.dk

3-skinne H0, K-skinner via moduler 
Tilbagemelling via s-88-n print fra svend brandt (tyskland) bygge af (speed180)
esu 50000/windigipet 2012

Like 0 kan lide
Top

Picture

martindahl

IT

Stenlille

Indlæg: 2.498

PB  Hjemmeside

Hej Morten

Velkommen til.

"Morten L" skrev:
Derfor har jeg meldt mig ind her i forumet, og håber på at få nogle gode input! Nedenfor er nogle af de spørgsmål som jeg går at bakser med, og jeg må have afklaret inden jeg begynder at save:1) jeg har Märklin H0 C. Skal jeg beholde dette skinne system?2) hvis ikke skal jeg skifte Märklin helt ud?3) Hvis jeg beholder Märklin C kan jeg så bare save de øverste 5 mm af Fremo modul H0-2E99 således at de passer med K skinnen?4) Hvilken bredde skal modulet have? Jeg hælder til 61 cm, men Fremo bruge 54,6. Men der er vel frit ikke? (Jeg vil lave 2 spor!)

Hvorvidt du vil beholde dit nuværende skinnesystem er kun din afgørelse og den snak kan give mange lange diskussioner her på sitet. Prøv du bare at søge lidt. Jeg vil derfor afholde mig fra at svare på disse spørgsmål (1 og 2).

Hvis du beholder dine C-skinner kan de sagtens bruges på et modul-opbygget anlæg og også med FREMO-moduler som grundlag. Enkelte i den nystartede forening 3modul.dk har bygget deres moduler med C-skinner. Den letteste løsning er at flytte traceen hvor sporet ligger en ½ cm ned og ved endeprofilerne fjerne det nederste af ballasten på sporet. Det kan andre herinde givet fortælle meget mere om. Med andre ord til dit spørgsmål 3 - ja, det kan du sagtens.

Til dit 4. spørgsmål.: Du kan lave dine moduler som det passer dig, men hvis du skal lufte modulerne bliver det pænest hvis de passer sammen med dem vil køre med. I 3modul.dk holder vi os til standarden på modulerne fra FREMO.

Og endelig som nævnt ovenfor er du altid velkommen til at kigge forbi når vi har køredag i 3modul.dk.

Martin Wink

__________________

Martin Wink

https://3modul.dk
Märklin M, K og C med 3 kontaktpunkter, skala H0, Intellibox, Ecos II, WDP 2012 på Windows 7, primært dansk epoke III (lidt II og IV) i blandet lidt svensk og norsk.
https://www.hyldegaarden.dk
https://www.vsvt.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Morten L

Indlæg: 17

PB

Tak skal i have for jeres hurtige svar.

Jeg vælger at beholde Märklin. Og vil lave mit første modul med C skinner som Fremo modul.

I sær tippet om at fjerne ballasten ved endeprofilen er noget af det jeg har ledt efter. Men jeg er helt sikker på at jeg vil få en del aha oplevelser når jeg ser jeres moduler lidt tættere på.

Nu er det bare om at komme i gang. Træet er købt til de første moduler, så forhåbentlig kommer jeg i gang lige efter nytår.

Igen tak for hjælpen indtil nu, og godt nytår når vi kommer dertil.

Morten

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

"Morten L" skrev:
Desværre har vi fået vores loft isoleret. Det er i sig selv godt nok, men da der skulle 40 cm isolering ind, så måtte min modelbane ud. Der var trangt nok før, men da havde jeg i det mindste 160 cm. til loftet. På grund af pladsmangel har jeg tænkt mig at kaste mig over modulbyggeri i det nye år. Det må jo være rimeligt let at flække et par kasser sammen og sætte lidt bane på? Det troede jeg i hvert fald indtil jeg begyndte at læse lidt på internettet (Fremo mv.) Nu har jeg godt nok flere spørgsmål end svar.Derfor har jeg meldt mig ind her i forumet, og håber på at få nogle gode input! Nedenfor er nogle af de spørgsmål som jeg går at bakser med, og jeg må have afklaret inden jeg begynder at save:1) jeg har Märklin H0 C. Skal jeg beholde dette skinne system?2) hvis ikke skal jeg skifte Märklin helt ud?3) Hvis jeg beholder Märklin C kan jeg så bare save de øverste 5 mm af Fremo modul H0-2E99 således at de passer med K skinnen?4) Hvilken bredde skal modulet have? Jeg hælder til 61 cm, men Fremo bruge 54,6. Men der er vel frit ikke? (Jeg vil lave 2 spor!)Jeg ved godt der ikke er noget korrekt svar på spørgsmålet, men kun godt tænke mig at høre jeres mening.Ovenstående spørgsmål er vigtige for at jeg kan komme godt i gang. Ud over dem har jeg en masse andre til teknik mv. men dem vil jeg trætte jer med en anden dag. (forhåbentlig snart!)Måske burde jeg lige sige hvad det er jeg vil med mine moduler:Jeg vil kunne sætte dem sammen hjemme og køre med mine børn, men jeg vil også gerne lufte dem lidt. Og det er derfor jeg gerne vil ramme en norm der kan bruges andre steder end i mit hjem.Håber på nogle gode inputs.Morten

Hej Morten Marklin har overgangs skinner fra C til K ,men dit nuværende anlæg kan du ikke bare sænke det i højden du kommer til at sidde på gulvet ,men du vil stadig kunne køre!

Hilsen

Jimmy

__________________

Mvh Jimmy 

mine Hobby interesser

modelbane hobby 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

nipe

Vanløse

Indlæg: 474

PB

Tillykke med det isolerede loft. Det må da spare varmepenge, så der er råd til andre, væsentlige ting . . .

"Morten L" skrev:
1) jeg har Märklin H0 C. Skal jeg beholde dette skinne system?2) hvis ikke skal jeg skifte Märklin helt ud?3) Hvis jeg beholder Märklin C kan jeg så bare save de øverste 5 mm af Fremo modul H0-2E99 således at de passer med K skinnen?4) Hvilken bredde skal modulet have? Jeg hælder til 61 cm, men Fremo bruge 54,6. Men der er vel frit ikke? (Jeg vil lave 2 spor!)

Ad 1) Der er ikke grund til at skifte fra C til K-spor.

Jeg anvender C-spor til min 'Kaastrup Station'

En fordel ved C-spor: de er code 90, dvs mere naturtro skinneprofil.

Det kan også lade sig gøre at lægge ballast på C-spor. Jeg har dog valgt at male mine.

Ulemper ved C-spor:

- det er sværere at lave en ny tilslutning for kørestrøm. Derfor er det en god ide, at lave en tilslutning i hver en de af hver spor - bare for en sikkerheds skyld, hvis en forbindelse skulle fejle.

- der findes ikke C-flexspor, et slankt dobbelt krydssporskifte

Ad 2) Du må selv vælge din religion Wink

Vi er en 3-leder forening med Fremo moduler, der kører på Midtsjælland (og lidt i København) - se tråden: http://www.sporskiftet.dk/node/3017

Der findes Fremo 2-leder kørere i København, men jeg kender ikke til køredage/forening i Kbh's området.

Ad 3) Ja, du skal blot udligne højdeforskellen mellem C- og K-spor (ca 5mm).

Billederne viser hvordan jeg klarer modulovergange. (de er desværre taget tju-hej)

Ad 4) Det afhænger af hvem du vil køre med.

Enkeltspor modul er 50cm bredt og kan forbindes med alle andre modultyper.

Standard dobbletspor er vist 54,6, men du kan sagtens lave en modul til standard C-spor afstand. Jeg har lavet et tegning af et endestykke, men finder det ikke lige i dette sekund - mener iøvrig det er bragt i ovennævnte tråd.

Mit råd er, check http://www.3modul.dk under referater samt kom forbi på en køredag.

C-spor ved modulovergang - 2

C-spor ved modulovergang - 1

__________________

mvh niels peter

DK-2720

Like 0 kan lide
Top

Picture

kylle

altmuligt

Dianalund

Indlæg: 496

PB

Hej og velkommen

jeg har valgt at sænke tracheen istedet for som nipe

det der er vigtigst er afstanden imellem sporene er korekt , højden kan altid justeres over samleskruerne imellem modulerne

profilerne på det ene foto passer ikke sammen i landskabs , men er også kun sat sammen for sporets og almindelig afprøvning af det køreteknikske skyld

Christian

påske 011

påske 010

__________________

http://3modul.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

nipe

Vanløse

Indlæg: 474

PB

Kylle/Christian og jeg har begge sænket traceen - dvs pladen C-sporet ligger på.

Christian skærer så ud i endeprofilet for skinnen, hvor jeg skærer ud i skinnen for endeprofilet Smile

(Jeg vil prøve Christians metode næste gang)

__________________

mvh niels peter

DK-2720

Like 0 kan lide
Top

Picture

Morten L

Indlæg: 17

PB

"nipe" skrev:
Kylle/Christian og jeg har begge sænket traceen - dvs pladen C-sporet ligger på.Christian skærer så ud i endeprofilet for skinnen, hvor jeg skærer ud i skinnen for endeprofilet Smile(Jeg vil prøve Christians metode næste gang)

Umiddelbart virker Christians metode lettest at gå til. Jeg håber jeg kan se jeres moduler tæt på den 9. januar. Men billederne har dog allerede givet mig en ide om hvordan jeg skal gribe skinnelægningen an.

Fortsat godt nytår.

Morten

Like 0 kan lide
Top

Picture

kylle

altmuligt

Dianalund

Indlæg: 496

PB

"Morten L" skrev:
"nipe" skrev:
Kylle/Christian og jeg har begge sænket traceen - dvs pladen C-sporet ligger på.Christian skærer så ud i endeprofilet for skinnen, hvor jeg skærer ud i skinnen for endeprofilet Smile(Jeg vil prøve Christians metode næste gang)
Umiddelbart virker Christians metode lettest at gå til. Jeg håber jeg kan se jeres moduler tæt på den 9. januar. Men billederne har dog allerede givet mig en ide om hvordan jeg skal gribe skinnelægningen an.Fortsat godt nytår.Morten

du skal være så hjertelig velkommen , prøv at besøge Techek ,på hans profil : Techek

IndlægSkrevet: 19 jun 2009 07:32

Ja, jeg er da også nysgerrig ...

_________________

[ Billeder på Flickr ) har han en rigtig flot gemmengang af hele byggeprocessen fra tegning til færdigt modul , den er et besøg værd

Christian

__________________

http://3modul.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

"kylle" skrev:
På [ Billeder på Flickr ) har han en rigtig flot gemmengang af hele byggeprocessen fra tegning til færdigt modul , den er et besøg værd

Det må være dette link?

Flot ser det ud.

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

kylle

altmuligt

Dianalund

Indlæg: 496

PB

"Erik 1:87" skrev:
"kylle" skrev:
På [ Billeder på Flickr ) har han en rigtig flot gemmengang af hele byggeprocessen fra tegning til færdigt modul , den er et besøg værd
Det må være dette link?Flot ser det ud.

korekt Laughing out loud

Christian

__________________

http://3modul.dk/

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.