Ubby Havn

BilledeBillede

 

Jeg har i snart 4 år bygget på mit modulanlæg "Ubby Havn", igennem årene har jeg offentliggjort nogle billeder, men nu har endelig taget mig sammen til at oprette en blog om anlægget.

Anlægget er er i midten af 60erne og indeholder en industrihavn med kornsilo, Oliefabrik, maskinfabrik, kølehus, konservesfabrik, havnemølle, papirfabrik, kulplads samt nogle ikke nærmere angivne mindre industrier, derudover er et stykgodspakhus samt læssespor med en rampe.  På anlægget er der udelukkende godstrafik og trafikken foregår som rangering, så ingen lyntog og eksprestog, kun "kedelige" godsvogne for det meste af den brune slags.

Anlægget er digitaliseret med en Roco Multimaus, medens sporskifterne betjenes manuelt, som det foregik på sådanne områder i 60erne. Der er INGEN automatik på anlægget, så afkobling foregår også manuelt. Mine 2 MH rangerlokomotiver er udstyret med dekodere med kondensator fra T4T. Dette var nødvendigt for at undgå stop på snavsede skinnesteder, og selvom disse dkodere er dyre, så  er de alle pengene værd.

På anlægget kører ingen vogne, der ikke er patineret, jeg "elsker" vogne med spor af vind og vejr, bremstøv og den seneste last, der blev transporteret.

De fleste af mine fabriksbygninger er selvbyggede af plastikplader beklædt med forskelligt typer af murstenspapir eller gråt karton, mine bygninger er ikke superdetaljerede, men er med til at danne  kulisser for de rangerende lokomotiver og vogne.

Ja, det var så begyndelsen på fortællingen om mit "kedelige", "langsommelige", "lavteknologiske" anlæg, som giver mig stor glæde.

På de to billeder i begyndelsen af dette indlæg ses på billede 1 en Mt med få vogne på vej til læssesporene, rangertrækket passerer den gamle havnekanal, der ikke bruges mere, ved kajen ligger et skib fra Liverpool. På billede 2 lastes korn fra Ubby Korn og Foderstoffer i et norsk skib.

 Med venlig hilsen

Frank

 

 

__________________

Ubby Havn november 1965, DCC, Roco Multimaus, Peco code 75, Kadee koblinger.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.598

PB

Flot

Må vi et foto af skibet fra Liverpool næste gang Du tager billeder

+ evt mål for det / det ser stort ud ....

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

moller62

bagsværd

Indlæg: 149

PB  Blog

Spaendende. La' os se nogle flere billeder. Hvordan er skibet lavet? 

Like 0 kan lide
Top

Picture

HNE3003

sælger

Indlæg: 448

PB  Hjemmeside

hej Frank.

Det ser da godt ud, og det glæder dig, så der er jo kanon Smile Hva er det for nogle decoder du bruger, og hva koster de? Og se så efter at få opload'et nogle flere billeder Smile
__________________

WWW.ets.acnshop.eu

DCC på Tillig Elite, mest Danske toge, men alt der
har kørt i DK er velkommen, gerne MY´er og MZ´er
og ME`er....

Intellibox Games on Track

Like 0 kan lide
Top

Picture

Knarbjerg

Stationsbestyrer

Indlæg: 145

PB  Blog  Hjemmeside

Lyder som et herligt anlæg med masser af underholdning.
Glæder mig til at se nogle flere billeder og læse mere om havnen og især driften og rangeringen til og fra kunderne

__________________

Hilsen Knarbjerg

Dansk epoke III med fokus på køreplanskørsel og rangering.
2 skinne Lenz digital
http://www.knarbjerg.blogspot.com
Også på YouTube: Søg efter "Knarbjerg Banen"

Like 0 kan lide
Top

Picture

Nomisdk

IT

Indlæg: 229

PB  Hjemmeside

Ser godt ud, glæder mig til at se flere billeder.

__________________

Mvh Simon M. Mørch
Besøg min side om Modeltog og tog | SimonTog.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

modeljernbane

smed

Indlæg: 353

PB

 Hej

Har jeg forstået det ret, så er hele din modeljernbane, havneområde med hvad der dertil hører, og ikke andet? Ja hvorfor ik? Så er der rigtig plads til at gå i detaljer og få det hele med. det var måske sådan man skulle gøre, udvælge sig et område, det være sig industri, åbent land, den store by og den travle station, og så glem alt om det ,der ikke aligevel ikke kan blive plads til og som ofterst ikke lykkes særligt godt feks. når lokomotivet kører ind på næste station har den sidst vogn i stammen ikke forladt den foregående station, og i den dur.Iden er ikke så tosset, hatten af for den.

MVH Kurt

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.