Fleischman Piccolo Spor N Analog

Hej Venner.

Jeg er nybegynder jeg vil gerne vide hvordan og med hvad man får strøm til sine skiftespor og signaler hver for sig på spor n analog startsæt.

 V H McPoul. Smile

Like 0 kan lide
Top

Picture

boholm

Service Engineer

Kastrup

Indlæg: 648

PB  Hjemmeside

Du kan starte med at læse denne igennem:

Sporskifter: http://www.fleischmann.de/doc/an/2/de/BA_942101_201465.pdf

Og bagefter kan du læse disse:

Vingesignaler: http://www.fleischmann.de/doc/an/2/de/BA_9205_201440.pdf
Lyssignaler: http://www.fleischmann.de/doc/an/2/de/BA_9225_201443.pdf

Mange gange står disse oplysninger også i katalogerne. Men de kan altid downloades fra fleischmanns hjemmeside: www.fleischmann.de. (hvis man kan finde det)

__________________

MVH
Bo Holmqvist

Et N-site: http://www.jernhesten.dk
Mine tog-feriebilleder : http://www.holmqvist.dk/Billedgalleriet/index.htm<

Like 0 kan lide
Top

Picture

McPoul

Førtidspensonist

Ikast

Indlæg: 33

PB  Blog

Hej Bo.

Nu har jeg printet alle sidder ud, men jeg må sige at for det første er jeg ordblind og kan ikke læse verken Tysk eller Engelsk, men jeg er god til at læse tejninger. Skal det have strøm fra samme transformer som skinnerhe, og ved du om man kan udbygge et analog startsæt med digitalt? og mange tak for hjælpen. V H McPoul.

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 983

PB  Blog

McPoul skrev:

Hej Bo.

Nu har jeg printet alle sidder ud, men jeg må sige at for det første er jeg ordblind og kan ikke læse verken Tysk eller Engelsk, men jeg er god til at læse tejninger. Skal det have strøm fra samme transformer som skinnerhe, og ved du om man kan udbygge et analog startsæt med digitalt? og mange tak for hjælpen. V H McPoul.

Du kan sagtens - til at starte med - bruge samme transformator til at styre dit tog og dine signaler/sporskifter med. Når anlægget bliver større og der bliver flere lokomotiver, og flere sporskift, flere signaler og lys i huse osv osv - SÅ er det en god idé at have to eller flere transformatorer til de forskellige ting. Eksempelvis, en til ALLE sporskifter og signaler (magnetartikler) og en anden trafo til lys i huse (her kan med fordel vælge den udgang til skinnerne) og så skrue lidt ned for spændingen så lyset ikke bliver så skarpt. Så holder pærer i øvrigt også væsentligt længere.

Du kan udbygge alt det du vil - lidt afhængigt af lokomotiverne. Men man kan sige det simpelt, er der plads til en decoder - kan det gøres digitalt. og decodere kan i dag fås MEGET små!!

Næsten alt er muligt i denne hobby Wink

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

McPoul

Førtidspensonist

Ikast

Indlæg: 33

PB  Blog

Hej Steen.

 Den transformer der fulgte med er der kun en dreje knap til hastighed forlans og baglans foran sidder 2 gule og 1 hvid og 1 sort knap hvad skal de sættes til for ikke at virke samtid med toget, min bruger 14V er det nok?. Angåen dekoder hvad heder de dem der skal sidde på lokomativerne og hvor skal de sidde, du må have lidt tålmodihed med mig jeg skriver ikke så hurtigt da jeg er meget ordblind.Men et andet problem er dukket op, jeg har 2 flæxskinner som jeg skal have skinnesamler på hvordan gør man det?

    Og Mange TAK For HJÆLPEN. V H McPoul. Smile

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 983

PB  Blog

McPoul skrev:

Hej Steen.

 Den transformer der fulgte med er der kun en dreje knap til hastighed forlans og baglans foran sidder 2 gule og 1 hvid og 1 sort knap hvad skal de sættes til for ikke at virke samtid med toget, min bruger 14V er det nok?. Angåen dekoder hvad heder de dem der skal sidde på lokomativerne og hvor skal de sidde, du må have lidt tålmodihed med mig jeg skriver ikke så hurtigt da jeg er meget ordblind.Men et andet problem er dukket op, jeg har 2 flæxskinner som jeg skal have skinnesamler på hvordan gør man det?

    Og Mange TAK For HJÆLPEN. V H McPoul. Smile

Så lidt Poul

De to gule er til sporene, sort og hvid er til sporskift/signaler. Den sorte skal til den midterste på dit sporskift (sikkert også sort) og den hvide skal til en omskifter/skiftepult for at kunne betjene dit sporskift. Fra sporskiftet skal de to andre ledninger så hen til den skiftepult.

se evt billede her: http://www.beneluxspoor.org/bnls/FL6735_02.jpg

Nu er jeg ikke "N mand" så er ikke helt inde i hvad der fungerer med hvad (mht digitaldecodere og styrepulte). Men hvilket startsæt har du købt - skrive produktnummeret her inde så er det lidt lettere at vide hvad vi snakker om Laughing out loud

Måske også beskrive dine planer lidt, hvad er din tanke at du vil køre med: 2 lokomotiver, 10 lokomotiver eller endnu flere? (og her ved jeg godt at man ALTID får købt mere end hvad man har brug for - men det behøver man jo ikke at fortælle nogen Wink )

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

McPoul

Førtidspensonist

Ikast

Indlæg: 33

PB  Blog

 Hej igen Steen.

 Jeg har Fleischman N Analog startsæt NR 931604. Og mine planer er at køre et godstog for sig og et passagertog for sig men jeg har ikke så meget plads kun et bord på 160cm gange 100cm jeg vil gerne have 2 spor hvor den ene to køre den ene vej og den anden den modsatte vej, jeg håber på 2 border på et tidspungt.

 H McPoul. OG TAK. Smile

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 983

PB  Blog

McPoul skrev:

 Hej igen Steen.

 Jeg har Fleischman N Analog startsæt NR 931604. Og mine planer er at køre et godstog for sig og et passagertog for sig men jeg har ikke så meget plads kun et bord på 160cm gange 100cm jeg vil gerne have 2 spor hvor den ene to køre den ene vej og den anden den modsatte vej, jeg håber på 2 border på et tidspungt.

 H McPoul. OG TAK. Smile

Der må andre træde til, jeg har ikke styr på hvordan det lokomotiv serud indeni og hvad der er plads til osv, er som skrevet ikke "N mand" Wink

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

boholm

Service Engineer

Kastrup

Indlæg: 648

PB  Hjemmeside

Af en ordblind at være . . . så går det sku da egentligt meget godt. Der er lige det med start og slut på sætninger (punktum, komma og ny linie), men det er vist typisk. Det er set før. Wink

Godt så - tilbage til emnet: Og det favner rimeligt bredt. For du spørger om mange forskellige ting. Og når det er sådan, så kan et forum som dette være lidt af en hæmsko. Jeg tænker mest på, at dit udbytte vil være større med en person (ekspert?) hos dig eller du hos ham til at vise dig det og fortælle om det. Så overvej en personlig kontakt.


McPoul skrev:
ved du om man kan udbygge et analog startsæt med digitalt?

Det kan man godt. Det kræver dog noget nyt udstyr. Der findes flere forskellige løsninger omkring den måde, man styrer selve toget. Men alle tog skal have en decoder bygget ind. Nyere tog har et stik lige til at montere en decoder, mens ældre modeller kræver lidt mere ombygning (lidt mere langhåret). Om muligt så gå til en togforhandler og få ham til at vise dig mulighederne. Og nej, der er grundlæggende ikke forskel på digitalpå H0 og N (Grundlæggende!).
Dog skal man lige vide: Det er en meget dårlig ide at have begge dele - altså både analogt og digitalt på samme bane. Det er enten eller!
Mere viden: Man kan godt få et digitalt tog til at køre analogt, men man kan ikke få et analogt tog til at køre digitalt (uden at ombygge det).

McPoul skrev:
min bruger 14V er det nok?

Det er fint. Fleischmann har selvfølgelig sørget for, at tingene kan bruges sammen.


McPoul skrev:
Angåen dekoder hvad heder de dem der skal sidde på lokomativerne og hvor skal de sidde

De hedder mange forskellige ting, da der er mange fabrikanter. Som nævnt kan de sættes lige i de nyere tog, hvor der er et stik til det samme, mens man på de ældre tog skal arbejde mere for det. Man kan tage overdelen af på alle tog, men der er forskael på, hvordan man gør det. Der ligger som regel en brugsanvisning i æsken, der viser det.


McPoul skrev:
jeg har 2 flæxskinner som jeg skal have skinnesamler på hvordan gør man det?

Skinnesamlere - også kaldet lasker - kan købes løse, og de er lige til at sætte på. De sidder ganske vist ikke lige så godt fast som på de andre skinner, men de behøver de som regel heller ikke - bare de sidder lidt stramt.


McPoul skrev:
jeg vil gerne have 2 spor hvor den ene to køre den ene vej og den anden den modsatte vej

Så skal du have to transformatorer - én til hver ring. Og hvis de er sporskiftere, så man kan køre fra ring til ring, så skal du bruge isoleringslasker på sporskifterne. De kan også købes løse i små pakker.

Nu håber jeg, jeg har fået det hele med. Ellers så skriv en pegefinger.


Et par tips:
Køb et Fleischmann katalog - og egentlig også gerne andre str. N kataloger. Det kan sagtens mixes. - Og læs dem grundigt. Der er meget god info i dem.
Læs gerne alt dette: http://www.jernhesten.dk/Modeltog/index.htm
Gennemlæs gerne sitene http://www.jernhesten.dk/ og http://www.skala-n.dk/

__________________

MVH
Bo Holmqvist

Et N-site: http://www.jernhesten.dk
Mine tog-feriebilleder : http://www.holmqvist.dk/Billedgalleriet/index.htm<

Like 1 kan lide
Top

Picture

McPoul

Førtidspensonist

Ikast

Indlæg: 33

PB  Blog

 Mange TAK Bo. Nu har jeg lidt meget at gå efter. VDR mit ordblindhed så har jeg somme tider lidt hjælp til at stave og jeg har gået på blind skrift kursus, jeg er bare længe om at skrive. men bort set fra det så ønsker jeg at køre rent Piccolo spor N.Jeg tænktet på om man kan købe lokomativer med dekoder, men ellers mange tak for hjælpen.M V H McPoul. Smile

Like 1 kan lide
Top

Picture

boholm

Service Engineer

Kastrup

Indlæg: 648

PB  Hjemmeside

Fleischmanns ting kan man købe både med og uden decoder. Tricket er at se på det næstsidste ciffer i katalognummeret. Hvis der står 0 til 1, så er den analog. Hvis der står 7-8, så er den digital. Sårn circa. Og løseligt husket.

Ved kun at køre et bestemt mærke så går du glip af en masse andre spændende modeller. Fleischmann laver mange forskellige modeller, men de laver ikke alle.

__________________

MVH
Bo Holmqvist

Et N-site: http://www.jernhesten.dk
Mine tog-feriebilleder : http://www.holmqvist.dk/Billedgalleriet/index.htm<

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.