Tip til Märklin og Viessmann luftledning

Lidt kreativ tankegang var alt der skulle til for at komme på dette lille tip.

Jeg sad og skulle lave nogle tilpassede køretråde og var klar over at viessmann laver en speciel (og dyr!) tang til formålet. Så jeg prøvede med en spidstang med runde kæber, men diameteren på øjerne blev for stor.

Så prøvede jeg med to små søm - og det virkede faktisk. jeg lavede det først på selve pladen, men kort efter en på et stykke træ så jeg kan tage den med hen hvor jeg nu arbejder med luftledningen.

Billederne siger næsten det hele, men here goes:

Først tages en køretråd med det originale øje, og to små søm. Jeg brugte nogle skinnesøm fra Arnold N... Der sættes et søm inde i øjet og et lige over det lille knæk der er på den lille del, således at tråden sidder i spænd, men kan "drejes/vippes" ud.

Billede

Billede

Så fjernes den originale køretråd - og man måler på den tråd der skal tilpasses hvor der skal klippes. HUSK nu ikke at klippe ved holderen på masten, men ca 5mm "bagved" - altså HEN i mod det originale øje.

 Billede

Den afklippede ende lægges imellem de to søm (tjek lige at den ligger så du bukker den rigtigt! - bitter erfaring :)  ) den korte ende på løkken skal vende ind/op mod den anden tråd i køreledningen.

Billede

Så er det såmænd bare at dreje hele ledningen rundt og vupti:

 Billede

Dette gøres så også med den anden tråd og man har en ende der hænger fint fast på både Viesmanns og Märklins holdere til køretråde

Billede

Endelig er det bare at hænge den nye tilpassede tråd på plads: (det er så den med pilen, den anden er endnu ikke trukket helt på plads)

Billede

Jeg har dog oplevet at enkelte tråde fra Märklin er lidt mere sprøde end andre, så de kan nemt knække. Så må man bare håbe man skal bruge en der er kortere et andet sted Wink

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top