Picture

Lars K

Lokoføre hos Hectorrail

Indlæg: 69

PB

Vil du være med til at redde Ringe-Faaborgbanen?

Hej,

Jeg var i går aftes inde på en meget interessant hjemmeside:

http://www.midtfynsbanen.dk

En lille gruppe mennesker forsøger nu desperat at redde Ringe - Faaborgbanen fra at blive nedlagt. Vidste du f.eks, at det kun vil koste 2,5 millioner kroner at istandsætte de 17 kilometer jernbane fra Ringe til Korinth ?

Hvis du har 5 minutter så klik ind på deres hjemmeside og læs f.eks. den fyldige rapport om banens tilstand med mange flotte billeder.

Hvis du derefter, lige som mig, synes banen er værd at redde, så vil det kun koste dig 200 kr. at støtte denne sag.

Efter min mening bør Ringe - Faaborgbanen bevares for eftertiden - og desto flere der står sammen desto større bliver presset på politikerne om at lade skinnerne blive liggende.

Mvh.

Lars Kirketerp

__________________

Lokomotivføre hos TX Logistik.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Techek

Jelling

Indlæg: 900

PB

"Lars K" skrev:
Efter min mening bør Ringe - Faaborgbanen bevares for eftertiden.

Det smerter at læse dit indlæg og se hjemmesiden for bevarelse af banen. Jeg ved godt hvordan det føles at se en kulturarv smuldre igennem ens fingre, bare fordi et eller andet selskab ikke længere kan se værdien i at vedligeholde den. Selv bor jeg i Thisted, hvor banen mellem Thisted, Fjerritslev og Aalborg er blev nedlagt for flere år siden. Og selv banen mellem Thisted og Struer har været "oppe at vende" truet af nedlægning eller besparelser.

Faktum er at vi selv er skyld i disse nedlægninger! Lige som så mange andre ting, vil de fleste af os, have tingene så billigt som muligt. Og vi flytter i større og større grad fra de små byer (som fx. Faaborg), transporterer os pr. bil og næsten aldrig med bus eller tog. Så når en virksomhed som i bund og grund skal tjene penge, ikke længere kan se en fortjeneste ved en investering, er det jo klart at denne "udgift" bliver skildt ud.

Så kan vi stå på sidelinien og drømme om hvad 2½ millioner kroner kan gøre for at rette op på banens tilstand. Men selv efter denne gang "makeup", skal banen jo vedligeholdes og bruges. Og hvem i dette samfund har tid og lyst til at betjene banen dagligt, hvis der ikke kommer penge i kassen, til fremtidig drift og vedligehold.

Med risiko for at få et par på hovedet, må jeg indrømme at det smerter at høre om at en endnu en perle i Danmark er i overhængende fare for at forsvinde, men selv med penge i rygsækken, kræver permanent bevarelse, meget mere af os alle sammen end 2½ million kroner!

__________________

[ Märklin M- og C-skinne på gulvtæppet med ungerne | Ordekvibrilistisk og pedantisk sprogsoldat ]

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.