Picture

gor

Indlæg: 23

PB

Værdi som investering

hej

Jeg er forholdsvis ny(eller rettere genfundet intressen fra barndommen), Jeg vil høre jeres erfaringer mht til Mærklin set som en investering. Jeg har valgt at tage hobbyen op igen, og har allerede brugt ca 60.000 kr på skinner tog og div(og forventer at bruge mindst ligeså meget til) .........men hvis jeg om et par år skulle miste interessen igen(eller får brug for pengene), hvad kan man forvente det har tabt i værdi? ..........og hvis man holder det længe f.eks 10 år...........holder det så sin værdi?? eller kan man være heldig at tingene ligefrem er mere værd?

Det er C-skinner/skfte-spor, digitale mærklin toge med lyd og mfx, og mærklin vogne, lidt roco(til mærklin drift som jeg har købt.

mvh

Gor

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Da det her drejer sig om nyere marklin modeller, så må du forvente en større tab, det er som regel kun gammel modeller der holder deres pris.

Jeg regner som regel med at miste omkring 30 til 40 procent af ny prisen nå jeg sæler brugte "nyere" modeller.

Men vigtigst af alt, køb med hjertede nå du køber nyt, så bliver man heller ikke træt af sine modeller, og lysten til at sælge dem igen, burde ikke dukke op Laughing out loud

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Der er dog enkelte undtagelser - nemlig de sæt, som bliver MEGET eftertragtede. Her kan nævnes Herningværket vognsættene. Der blev lavet to - et med en kulvogn og en tankvogn - og et med tre kulvogne. Men eftersom "Det Blå Kultog" kørte med 17-18 vogne (normalt 17 med en vogn i reserve - og 2 olietankvogne til situationer, hvor kul ikke kunne nå frem), så har mange anskaffet sig flere sæt. Jeg købte selv de to sæt, da de var til at få i butikkerne og prisen for trevognssættet var vist omkring kr. 590,-

Nu går samme sæt for mellem kr. 1200,- og kr. 1500,-

Til gengæld oplever jeg, at brugtpriserne på specielt Märklin DSB materiel har været meget stabile (dog et lille fald efterhånden som flere og flere handler på nettet).

Her er det igen udbud og efterspørgsel. En MY 1126 Grafitti kan man altid finde til en fornuftig pris, mens en del af de andre MY'er er mere sjældne.

Men generelt tror jeg KillerP har ret. Og skinner og andet materiel er i hvert fald ikke investeringsobjekter .. kun vogne og tog.

MVH:Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.