Picture

Brandmanden8

IT

Indlæg: 2

PB  Hjemmeside

Svendborg Nyborg banen

Hejsa jeg er ny herinde.

Jeg er ved at bygge en station fra Svendborg - Nyborg Banen. Jeg er igang med at bygge Hesselager Station som Fremo moduler. Jeg mangler en del fotos fra selve bane området og en oversigt over fotos, så jeg har en mulighed for at komme så tæt på virkligheden fra Netop Hesselager. Tidsmæssigt er jeg i området 1940-1956.

Håber evt. der skulle kunne være nogle som kan være mig behjælpelig...?? På forhånd tak.

Sten Jensen

__________________

Søger efter informationer og Svendborg - Nyborg banen. Kan du hjælpe... http://www.maalmand.dk eller http://www.sfmj87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Netop Svendborg-Nyborg banen er utrolig spændende, og den har også været min "yndlingsbane", da jeg oprindeligt har boet på Sydfyn i nogen år. Lad os håbe at Lars Viinholt-Nielsen får skrevet "bogen" om SNB på et tidspunkt.

Mht. Hesselager Station, så er der en side du bare skal besøge, nemlig Erik V. Petersens. Han har lavet en fremragende skildring af SNB, krydet med en masse fotos og herunder fra Hesselager (men det er så "nyere" fotos fra 1960´erne). Der er også en sporplan over Hesselager;

http://www.sitecenter.dk/erik-vpedersen/hjemmeside7/

Der er et par bøger jeg lige kan komme i tanke om også.

Den ene er "Jernbanehistorisk årbog 1989", hvor Lars Viinholt-Nielsen har lavet en artikel om SNB´s nedlæggelse i 1964. Heri er det et billede fra Hesselager Station med tog i 1943.

Den anden bog er "På sporet af Svendborg-Nyborgbanen" af Arnold Andersen. Her er der en beskrivelse af Hesselager med. Billederne er så nogen ældre nogen, som kommer fra gamle postkort.

Kig på forlaget Jernbanebøger der har begge bøger (under "årbøger" og "Fyn og Bornholm"):

http://www.jernbaneklub.dk/jernbog/

Men det kan selvfølgelig også være at du kender det hele i forvejen Wink

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Brandmanden8

IT

Indlæg: 2

PB  Hjemmeside

"Skovsøekspressen" skrev:
Netop Svendborg-Nyborg banen er utrolig spændende, og den har også været min "yndlingsbane", da jeg oprindeligt har boet på Sydfyn i nogen år. Lad os håbe at Lars Viinholt-Nielsen får skrevet "bogen" om SNB på et tidspunkt.Mht. Hesselager Station, så er der en side du bare skal besøge, nemlig Erik V. Petersens. Han har lavet en fremragende skildring af SNB, krydet med en masse fotos og herunder fra Hesselager (men det er så "nyere" fotos fra 1960´erne). Der er også en sporplan over Hesselager;http://www.sitecenter.dk/erik-vpedersen/hjemmeside7/Der er et par bøger jeg lige kan komme i tanke om også.Den ene er "Jernbanehistorisk årbog 1989", hvor Lars Viinholt-Nielsen har lavet en artikel om SNB´s nedlæggelse i 1964. Heri er det et billede fra Hesselager Station med tog i 1943.Den anden bog er "På sporet af Svendborg-Nyborgbanen" af Arnold Andersen. Her er der en beskrivelse af Hesselager med. Billederne er så nogen ældre nogen, som kommer fra gamle postkort.Kig på forlaget Jernbanebøger der har begge bøger (under "årbøger" og "Fyn og Bornholm"): http://www.jernbaneklub.dk/jernbog/Men det kan selvfølgelig også være at du kender det hele i forvejen Wink MvhClaus

Hej Claus.

Ja jeg kender godt disse ting og har også mere liggende ang. SNB men er ved at bygge Fremo og ud fra Hesselager. Håber der er nogle som kan hjælpe mig - du har gjort og sat mange af mine tanker igang... TAK

__________________

Søger efter informationer og Svendborg - Nyborg banen. Kan du hjælpe... http://www.maalmand.dk eller http://www.sfmj87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.643

PB  Blog  Hjemmeside

"Brandmanden8" skrev:
Jeg er ved at bygge en station fra Svendborg - Nyborg Banen. Jeg er igang med at bygge Hesselager Station som Fremo moduler.

- ang. billeder m.v har du prøvet det lokalhistoriske arkiv, OMJK, JMJK, DMJK, jernbanemuseet og så selvfølgelig en personlig henvendelse til Erik V. Pedersen (Vi fik flere upublicerede billeder fra Stakroge(TKVJ) og Troldhede af ham). Hyggelig station - jeg har desværre ikke kunnet finde andet end det allerede nævnte om Svendborg - Nyborg Banen og Hesselager. Når det nu er en SNB station der er dit motiv, så husk sneploven SNB var ifølge "AAge AAgesen: Geografiske Studier Over Jernbanerne I Danmark, København 1949" s.32 fig.5 & 6 en af de baner på Fyn der hyppigt havde brug for snerydning.

Det du foreløbig har lavet mht. moduler ser godt ud

http://www.fremo-net.eu/index.php?id=693&L=8

og der er altid mere liv i en station der ikke bare følger en lineal - man bliver faktisk lidt misundelig - i Sydvestjylland er en kurvet station en sjældenhed!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Mht. Fremo (som jeg ikke har meget forstand på) og Hesselager Station, så må der være noget at hente på EVP´s side?

Og ja, det er lidt utroligt at der endnu ikke er lavet en større bog om SNB. Hvis det var blevet grebet fornuftigt an den dengang, og man bl.a. havde moderniseret sporet, så kunne der være kommet en fin lokalbane ud af det, fx med indsættelse af lettere skinnekøretøjer i stedet for de noget tunge og allerede da utidssvarende MP-vogne.

Men det lå jo ikke i tiden at tænke sådanne. Her var busser og lastbiler sagen i stedet for.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.