Picture

merete_np

København Ø

Indlæg: 557

PB  Hjemmeside

Små ting, stor virkning

Da jeg byggede Hellesens fabriksbygning syntes jeg den så meget kedelig ud med de grå mure. Især bagsiden var trods stræbepillerne og de mange vinduer temmelig intetsigende.

Da der kom et par grønne døre i bygningens forside fik den pludselig liv. På bygningens bagside er der en smald række tagsten over stræbepillerne. En række sten som jeg altid har fundet lidt komisk. Da den blev sat på modellen, blev den grå kedelige mur meget mere spændende at se på. Om arkitekten har tænkt på det, da han tegnede huset, ved jeg ikke, men det er vigtigt at huske sådanne små ting (gerne i afvigende farver) på modellerne.

Jeg er nu igang med et 5 etages hus i røde mursten. Det ændrede sig meget, da mønsteret i murstenene (glaserede sten) blev tegnet ind og jeg er nu ved at lave solbænke og gesimser på huset. Det ligner ikke den kedelige røde murstensfacade, jeg havde for en uge siden.

Der kommer gardiner i vinduerne, lavet af sølvpapir, der er malet. Det kan foldes som stof og holder faconen bagefter.

Dette er nogle af de små ting, der har en stor virkning og som det ikke tager så lang tid at lave.

Klarsyn spørger et sted, hvad vi andre bruger som affald. Aviser, plastposer og lignende er så småt i model (H0) at det mere er farven end formen man skal lægge mærke til. Noget småt sammenkrøllet gult og sort i de rigtige farver er fra Netto. At det så ikke er plast, men f.eks. sølvpapir ses ikke. Hvidt sammenfoldet som en firkant med lidt gråt i den rigtige størrelse er en avis. Vi ved da også allesammen at små røde kugler under et træ er æbler, ikke!

For øvrigt har jeg haft stor glæde af er billig farvelade fra Netto. Den er nem at svine veje, stier og græs til med.

__________________

M.v.h. Merete N-P

Billede

http://husbyggeren.dk

Like 0 kan lide
Top