Hej Sporskiftere,
Jeg kunne godt tænke mig at høre noget om hvordan i bruger signaler på jeres (digitale)anlæg. Især:
- Hvilke signaler bruger i? (Märklin, Viessmann, noget andet?)
. Hvordan styrer i signalerne? (Digitalt, analogt, hvilke "dimser" har i?)
. Kan signalet standse toget? Eller er det computeren? Eller skal man selv stoppe?
. Bruger i tilbagemelding i forbindelse med signalerne?
Ja, og i kan sikkert finde på flere ting og fortælle. Kort sagt: hvordan har i valgt at lave jeres signaler - gerne med specifikke produkter.
Håber i gider fortælle, på forhånd tak
H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..
MHauge
Indlæg: 38
Hejsa, jeg har indtil videre 2 signaler, et af Märklin's nye til digital styring, og et Viessmann som der "bare" skal sættes strøm til.
Märklin signalet har udgang til at tænde/slukke for strømmen i sporet, men det bruger jeg ikke - jeg bruger den ligesom Viessmann signalet.
Jeg har så selv bygget et par bremsemoduler, som giver negativ jævnstøm ud på sporet - det får de fleste nyere Märklin-kompatible dekodere til at bremse stille og roligt ned.
De bliver så igen styret af nogle kontakt-skinner, som skifter et par relæer, der skifter signaler, bremsemoduler og skiftespor.
Märklin signalet er helt klart det flotteste at se på, når den skifter så fader den ene lampe ud, og den anden fader ind - hvor Viessmann's bare tænder og slukker.
Men der er så også en ret stor prisforskel - ca 450,- for Märklin's og ca 90,- for Viessmann's.
Märklin Mobile Station, C-skinner, DSB Epoke 4
http://marklin.mhauge.dk
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 597
Jeg gør. Jeg har lavet min egen styring, som holder øje med togveje og signaler, så der i teorien ikke kan ske ulykker. Tilbagemeldingerne udnyttes også af mine to sportavler, som jeg tidligere har skrevet om her i digital drift forummet.
Ja, det blev vist hovedsagligt til det rene hjemmebyg, som ikke lige kan købes nede om hjørnet. Men det er hvad der sker når man er elektronik-tosse og finder signalsystemer og sikringsanlæg spændende
Gert Frikke
Indlæg: 2.327
Hej Michael!
har du ikek et par billeder af dine hjemmelavede signaler set fra siden og bagfra. Gerne lidt beskrivelse af, hvordan du har lavet dem. Hvad er skyggerne over lamperne lavet af?
mvh
Gert
modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde
Techek
Jelling
Indlæg: 910
Det kunne se ud som om skyggerne er lavet af nogle skinnestrenge i enten Code 75 eller måske N-skala. Og selve stolpen kunne måske være lavet af H0-skinnestrenge ligeså? Det er ihvertfald set før ...
Og iøvrigt en flot og ret imponerende løsning - der nok vil skræmme de fleste at give sig i kast med. Men lækkert udført!
moppe
Medarbejder
Indlæg: 5.558
Man kan købe dem i byggesæt. Alternativt har jeg haft lavet nogle med færdigstøbte hoveder
http://home6.inet.tele.dk/moppe/DKsig.html
Klaus
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 597
Jeg har et enkelt billede fra siden:
Men ellers er Klaus' beskrivelse nogenlunde sammenfaldende med min fremgangsmåde. Signalhovederne er færdigkøbt i noget tin/bly eller lignende, incl skygger. Det gør at jeg kan lodde små smd-lysdioder fast direkte i hullerne. Så hele signalet er fælles anode, og hver lysdiode har så en ledning fra deres katoder. Masten er bare en messing H-profil, der skæres til i passende længde.
Efter elektrisk afprøvning fylder jeg hullerne (med lysdioder) med epoxy. Det giver noget frontglas virkning, samt beskyttelse af de skrøbelige lodninger. Til sidst er det bare at male signalet.
Her er et par billeder af et andet signal, jeg har lavet (inden det blev malet):
Sidenhen er jeg begyndt at blande lidt mælkehvidt pulver i epoxyen, så "frontglassene" bliver matte i det.