Picture

Kresten

Indlæg: 1.040

PB

Schweizer Lichtwechsel - Schweizisk lygteføring

Min eneste undskyldning for at stille dette spørgsmål i denne tråd er, at det er et ombygningsprojekt - af en ældre Märklin Krokodille (3300 - den billige).

Jeg har ledt højt og lavt (læs: Google..!) efter definition på Schweizisk lygteføring og bliver mere og mere forvirret, jo mere jeg finder.

Jeg mener at have fundet ud af, at der anvendes 3 hvide lanterner (2 nederst i hver side og en øverst i midten) fremad og 1 hvid (nederste højre) bagud. Men hvorfor har min krokodille så en rød lanterne ovenover toplanternen i hver ende - hvornår bruges den ?

På nyere schweiziske lokomotiver har jeg set adskillige andre kombinationer, men i denne omgang vil jeg bare gerne have svar på lanterneføringen på Krokodillen - hvis nogen kan hjælpe mig ?

__________________

Kresten

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

Hej. Signalreglementet er ret omfattende. Se

http://www.bav.admin.ch/dokumentation/grundlagen/00868/02641/index.html?...

Men der er flere muligheder for lyssætning på lokomotivet, bl.a. om du rangere eller ej, hvor du rangerer, om du er et "triebfarzeug" eller eller har vogne med, om det er dag eller nat.

Se afsnit 3.2 og 5.7

Kort: kørsel 3 hvide foran og en hvid bagi

Rangering: 2 foran og en bagi.

Jeg kan ikke svare dig på hvad de røde skal bruges til, men dette er jo det gældende reglement - det kan ha været anderledes tidligere.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.