Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Savværk

Inden jeg vil bygge hallen til et savværk, skulle jeg lige finde ud af, hvor meget sådan et savværk egentligt fylder. Så jeg har bygget et lille, mere moderne savværk. Ærgerligt, at man ALTID skal indgå plads-kompromiser Sad Nå, men ved at beskære maskinerne hist og her og ved at undlade visse dele, så blev det her resultatet. Der mangler savsmuld, savede brædder og en smule patinering. Det kommer når jeg har bygget hallen over hele molevitten. Så ser jeg, hvad der bliver synligt. (det er bare en prøveopstilling)

Lige et spørgsmål til jer husbyggere. Hvad er bedst at arbejde med. Plastcart eller træ til at bygge en lidt gammeldags træhal / lade med ? Hvor køber man disse dele til en fornuftig pris ?

Med venlig hilsen

Reiner

Styring af SV

savvaerk

Oversigt savvaerk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Togthom

Skovløber

Indlæg: 341

PB

Hej med dig Reiner

Skulle du ikke bygge et ældre savværk istedet for. Det du har lavet er efter det jeg kan se er en kombi sav som skærer det hele på en gang.

Der bør vel være en afbarker og dernæst en rundsav som enten skære skallerne fra og derefter videre ind på selve savskæreriet..

med venlig toghilsen Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

Togthom

__________________

Thomas Thomsen
2 skinnekører

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Hej Reiner

Det ser nu mægtig godt ud.

Jeg glæder mig til, at jeg selv skal kaste mig over mit savværk. Det skal bygges over flere 1:87 år, så jeg får tidsudviklingen med i billedet, så for mig har både gammelt og nyt interesse.

Du får vel plads til en kran udenfor hallen også?

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Ja som så ofte før, er også det her savværk en mellemting imellem ønsker og plads. Da man ikke kan se så meget indenfor hallen, er det ikke så vigtig at alt er med.

Der bliver selvfølgeligt plads til en kran. Men der skal også være MASSER af lagerplads til træ og et bitte hus til alt det savsmuld, der bliver suget ud af hallen. Der er ca. 0,60 m2 til hele savværket. Så der bliver nok plads til resterne af lidt gammelt også Laughing out loud Hjerl Hede har en fin trælade. Tænkte på at bygge noget i den stil. Så det bliver et gammelt, traditionsrigt savværk med nyt isenkram Wink

Med venlig hilsen

Reiner

Sådan kunne jeg forstille mig savværket. Er der nogen der har forslag til forbedringer ? Huset forneden skal være til beboelse. Det bliver bare ikke så stor. Det er nok inkl. garage og skur. Hele området bliver hegnet inde, så der ikke er nogen der henter brædder om natten.

Billede

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Så er der sket lidt mere på og i savværket. Det er ikke færdig endnu, men godt på vej Laughing out loud

Billede

Se mere på: http://www.fjordens-naturskole.dk/naturskole/Modelbyg/Huse.htm

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.852

PB

"Reiner" skrev:
Sådan kunne jeg forstille mig savværket. Er der nogen der har forslag til forbedringer ?

Det var der så ikke Laughing out loud Hvilket jeg egentlig godt kan forstå Cool.

Jeg har ikke en pind (sic!) forstand på hvordan et savværk virker, men din skitse ser meget overbevisende ud. Afstanden fra savværket til banelegemet (kurven) ser lidt knap ud - der skal der vist lidt mere plads til. Men det ser du med garanti selv når du laver det første setup. Sporet (sporene) ind til savværket er jo som de er, men kan der blive plads til to vogne på sporet ind imod savværket? Hvordan ser kranen ud der? Fast installeret eller mobil (altså på gummihjul Laughing out loud)?

Og ville det ikke være fornuftig med en vognvægt og et fritrumsprofil i nærheden af det inderste spor?

Mere om transport om træ her:

http://www.waldwissen.net/themen/holz_markt/holztransport_logistkkette/f...

De venligste hilsener

Lars

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Lars skriver: Afstanden fra savværket til banelegemet (kurven) ser lidt knap ud - der skal der vist lidt mere plads til. Men det ser du med garanti selv når du laver det første setup.

Netop! Det var lige det jeg også opdagede, da jeg satte bygningen på sin plads. Den kommer udad med langsiden, i stedet for nu med gavlen.

Sporet (sporene) ind til savværket er jo som de er, men kan der blive plads til to vogne på sporet ind imod savværket?

Der er plads til to vogne.

Hvordan ser kranen ud der? Fast installeret eller mobil (altså på gummihjul Laughing out loud)?

Det ved jeg ikke endnu, men har set på en Kibri kran. Men da jeg så prisen på over 300 kr, regner jeg med selv at bygge en af plastikprofiler. Gummigeden fra Kibri skal så køre træstammerne til savværks træindgang.

Og ville det ikke være fornuftig med en vognvægt og et fritrumsprofil i nærheden af det inderste spor?

Jo helt sikkert. Bruger man en vægt for at kontrollere træmængden ? Og hvad bruger man et frirumsprofil til ? Har du nogle henvisninger til billeder , så jeg kunne se, hvordan sådan noget ser ud og fungerer ? Og hvor du ville placere dem ?

Tak for ideerne.

Med venlig hilsen

Reiner

Her lige to billeder mere af den færdige bygning. Hvad kunne jeg bruge her som tagrende ?

Billede

Billede

Bunden er ikke sat fast til bygningen. Den bliver sat fast til træpladen. Men lige nu er den ret skæv Crying

Like 0 kan lide
Top

Picture

martindahl

IT

Stenlille

Indlæg: 2.498

PB  Hjemmeside

Hej Reiner

"Reiner" skrev:
Her lige to billeder mere af den færdige bygning. Hvad kunne jeg bruge her som tagrende ?

Du skal da ikke have tagrender på en bygning fra den epoke du her har sat op - hvis du spørger mig ... Smile

Martin Wink

__________________

Martin Wink

https://3modul.dk
Märklin M, K og C med 3 kontaktpunkter, skala H0, Intellibox, Ecos II, WDP 2012 på Windows 7, primært dansk epoke III (lidt II og IV) i blandet lidt svensk og norsk.
https://www.hyldegaarden.dk
https://www.vsvt.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mads H

Studerende på HTX Thisted

Indlæg: 662

PB  Hjemmeside

Som tagrende kunne man måske bruge et stykke alupapir malet i en grå farve og bøjet om en skruetrækker? Måske skulle man bare have tagrende lige over portene?

En fritrumsprofil er nogle bøjler der har den frirumsprofil,der skal være på banelegemet, fx så den kan køre under tuneller. se her: http://www.model-byg.dk/shop/index.php?page=details&prod=26&cat=19&group=3

Edit; de kaldes også for læsseprofiler:D

Hvor køber du matrialerne til dit husog plastikken til dine maskiner?

Synes det ser rigtig godt ud det du har lavet! Finder ofte inspiration på din side!

__________________

Mads H
http://www.hrhenriksen.dk http://www.njmk.dk
Det der er værd at køre med får lov
Märklin C - Styret med mobilestaion 1

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.852

PB

Her er den forkromede udgave af forklaringen på hvad et læsseprofil er og hvordan det virker [Lexikon: Lademaß. Freiherr von Röll: Enzyklopädie des Eisenbahnwesens, S. 10750, 2. Auflage 1912-23] :

Lademaß, Ladelehre, Ladeprofil, Ladeschablone (gauge of goods-carriages; gabarit de chargement; sagoma di carico), gibt die Begrenzung des äußersten Umfangs an, der der Ladung auf offenen Güterwagen für den Verkehr innerhalb eines bestimmten Bahngebietes gegeben werden darf. Die Festsetzung des L. muß zu dem Zweck erfolgen, um den anstandslosen Übergang der Güterwagen auf den in Betracht kommenden Strecken sicherzustellen.

Das L. hängt wesentlich von dem kleinsten auf den zu durchfahrenden Eisenbahnstrecken vorkommenden Durchfahrprofil und Krümmungshalbmesser ab.

Im Jahre 1865 wurde von der Technikerversammlung des VDEV. zu Dresden beschlossen, eine Zusammenstellung der kleinsten Durchfahrprofile und der größten Ladeprofile der Vereinsbahnen zu veranlassen und sie allen Vereinsverwaltungen zur Kenntnis zu bringen. Auf Grund der so erhaltenen Aufgaben wurde sodann ein für den ganzen Umfang des Vereines gültiges Höchstlademaß entworfen und von der Generalversammlung des Vereines zu Mainz im Jahre 1867 angenommen.

Fünf Jahre später stellte die Direktion der niederschlesisch-märkischen Eisenbahn bei der geschäftsführenden Direktion des VDEV. den Antrag, ein neues, größeres Höchstlademaß für den durchgehen den Verkehr bei den Vereinsbahnen festzustellen. Infolgedessen wurden von diesen Bahnverwaltungen Mitteilungen ü er die noch bestehenden Abweichungen von der Umgrenzung des lichten Raumes nebst Angaben über die besonderen Verhältnisse eingefordert, auf Grund deren schließlich 4 verschiedene L. bestimmt wurden, die bis zum Oktober 1893 für den Verkehr von Bahn zu Bahn Gültigkeit behielten.

I. J. 1891 wurde im Ausschuß für technische Angelegenheiten des VDEV. die Frage angeregt, ob die bei der Beladung offener Wagen anzuwendenden L. infolge der Erweiterung der Umrißlinie der Güterwagen umzuändern seien. Nach einer Umfrage bei den Vereinsverwaltungen beschloß der Ausschuß für technische Angelegenheiten 1893 statt der bisher gebräuchlichen 4 L. nur noch 2 L. (I und II) beizubehalten, die in den Abb. 72 und 73 dargestellt sind.

Das Lademaß I (Abb. 72) ist zulässig auf der weitaus größten Zahl der Vereinslinien, ferner auf den bulgarischen und serbischen Staatseisenbahnen, auf den dänischen, den orientalischen und nach vorheriger Vereinbarung auch auf den schwedischen Eisenbahnen. Das Lademaß II (Abb. 73) ist zulässig auf allen Bahnen des Vereins.

Für die belgischen Bahnen sind 7 verschiedene L. vorhanden, von denen das in der Abb. 74 dargestellte auf den meisten Linien der Staatseisenbahnen zulässig ist.

In Frankreich hat fast jede der größeren Bahngesellschaften ein eigenes L., das in Abb. 75 dargestellte auf der französischen Ostbahn (Est), das in Abb. 76 dargestellte L. auf der französischen Nordbahn (Nord-Fransais) und den Bahnen von Anzin, das in Abb. 77 dargestellte auf der Paris-Lyon-Mittelmeerbahn und endlich das in Abb. 78 dargestellte L. auf der Orléansbahn.

Auf der Mehrzahl der italienischen Bahnen ist das in Abb. 79 dargestellte L. zulässig. Nur die Strecken Palermo-Centrale-Trapani, Corenza-Pietrafilla und die Strecken der Eisenbahnen Nord-Milano haben besondere L.

Einheitliche L. haben die norwegischen, die schwedischen normalspurigen Bahnen und die Bahnen der Schweiz (Abb. 80). Das in Abb. 81 dargestellte norwegische L ist erst im Jahre 1914 an Stelle eines älteren L. getreten; es stimmt jetzt fast genau mit dem L. der schwedischen normalspurigen Bahnen überein. Genauere Angaben über die verschiedenen L. und deren Anwendbarkeit sind enthalten im »Verzeichnis der auf den Vereinsbahnstrecken zulässigen größten festen Radstände und Raddrücke der Eisenbahnfahrzeuge sowie der im gegenseitigen Verkehr der Vereinsbahnen anzuwendenden L. Berlin 1914«. Dort finden sich auch die Angaben über die erforderliche Einschränkung der Breitenmaße der Ladungen mit Rücksicht auf das Durchfahren von Krümmungen.

Im allgemeinen stimmen die L. mit dem Wagenquerschnittsmaß genau überein.

Um das Einhalten des L. leichter überwachen zu können, sind fast auf allen Bahnhöfen Ladelehren vorhanden, die über einem Nebengleis aufgestellt werden, unter dem die offenen beladenen Güterwagen durchgeschoben werden.

Man unterscheidet feste und bewegliche Ladelehren. Bewegliche Ladelehren sind den festen vorzuziehen, weil infolge Nachgiebigkeit der Lehre weder diese noch der Wagen beschädigt werden kann. Die Ladelehre wird meist an einem im Erdboden befestigten Gerüst aus Holz oder Eisen, in selteneren Fällen auch an weit vortretenden Dächern der Güterschuppen befestigt. Neuerdings stellt man die Ladelehren auch auf die Querschwellen des Gleises, um ihre Stellung zur Schienenoberkante unveränderlich zu erhalten. Die Lehre wird in der Regel aus Flach- und Winkeleisen zusammengesetzt und bildet, wenn sie um eine wagrechte Achse drehbar ist, einen entsprechend gekrümmten Bügel; besteht die Lehre aus zwei getrennten Flügeln, so sind diese um senkrechte Achsen drehbar. Ausnahmsweise kommen auch Ladelehren vor, bei denen ein Teil (im Scheitel) um eine wagrechte Achse, zwei andere Teile um senkrechte Achsen drehbar sind.

Zuweilen wird das L. nicht durch eine Lehre, sondern durch leichte Hohlkugeln gebildet, die an Drähten hängen. Manche L. sind mit Glocken versehen, die zum Ertönen gebracht werden, sobald die Lehre infolge übermäßiger Ladung eines Wagens in Bewegung gesetzt wird. Auf größeren Bahnhöfen finden sich auch mehrere L. unter einem Gerüst vereinigt, bei denen durch eine Verbindung der Stäbe mit Zugvorrichtungen die Lehren für die verschiedenen Eisenbahnverbände hergestellt werden können.

Die TV. des VDEV. enthalten im § 54 für Haupt- und Nebenbahnen folgende Bestimmung: »Die Lademaße sollen sich in der Nähe der Freiladeplätze, Güterschuppen oder Brückenwagen befinden.«

Für die Lokalbahnen des VDEV. ist im § 37 der Grz. folgendes festgesetzt: »Das Lademaß soll bei allen Bahnen, auf die Wagen der Hauptbahn übergehen, den für die Hauptbahnen festgesetzten Abmessungen entsprechen; für alle übrigen Bahnen richtet es sich nach der angenommenen Umgrenzung des lichten Raumes".

Håber du kan hakke dig igennem det, men så vidt jeg kan se på dine indlæg i "Stummis" forum (til jer andre - se tråden "meine Dänische Anlage" under rubrikken "Ruhmeshalle"), så behersker du sproget tysk på (næsten) forbilledlig vis...Laughing out loud

Hilsen

Lars

Lademass

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.852

PB

Og her er Banedanmarks version (lidt kortere og på dansk) Laughing out loud

http://www.bane.dk/db/filarkiv/5717/AML.pdf

Se side 16.

Hilsen

Lars

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej

Det er sikkert nok med en tagrende omkring indgangene. Rigtig god ide Laughing out loud Tak skal i have for hjælpen angående profilen.tKlart at det også skal have sin plads på banen.

Her et billede af mine brugte redskaber og materialer.

Billede

En del af det plastik til maskinerne stammer fra et stort plastikskildt. Med rundsaven skar jeg den i passende stykker. Det samme med træet til spær og stolper. H-profiler i plastik har jeg arvet fra en tidligere modelbygger, men kan også fås til billige penge hos f.eks. conrad.de

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mads H

Studerende på HTX Thisted

Indlæg: 662

PB  Hjemmeside

Komlige til at se på din oversigtsplan. Der er ikke meget plads til at køre forarbejdet pind ud af hallen. Måske kunne den bytte plads med beboelseshuset?

__________________

Mads H
http://www.hrhenriksen.dk http://www.njmk.dk
Det der er værd at køre med får lov
Märklin C - Styret med mobilestaion 1

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Reiner" skrev:
Det ved jeg ikke endnu, men har set på en Kibri kran. Men da jeg så prisen på over 300 kr, regner jeg med selv at bygge en af plastikprofiler. Gummigeden fra Kibri skal så køre træstammerne til savværks træindgang.

Mangler du sådan en?

http://shop.maskinwebben.dk/billeder/6823032_ehi.jpg

Jeg (nåh nej - "vi") har en i overskud og vil gerne bytte med nogle af de flotte ting du laver.......

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.852

PB

Hej,

Det kunne egentlig være interessant at kontrollere forskellen på læsseprofilet for næsten 100 år siden og så det i dag gældende - så det gjorde jeg så. Se vedlagte billeder Shock Shock Shock Laughing out loud.

Meget stor overenstemmelse - togene kan dog nederst være lidt bredere idag, men ellers er der faktisk kun små forskelle at iagttage - og deraf ingen i højden...

Hilsen

Lars

Profil_BaneDK_2009

Lademass72

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

"moppe" skrev:
"Reiner" skrev:
Det ved jeg ikke endnu, men har set på en Kibri kran. Men da jeg så prisen på over 300 kr, regner jeg med selv at bygge en af plastikprofiler. Gummigeden fra Kibri skal så køre træstammerne til savværks træindgang.
Mangler du sådan en?http://shop.maskinwebben.dk/billeder/6823032_ehi.jpgJeg (nåh nej - "vi") har en i overskud og vil gerne bytte med nogle af de flotte ting du laver.......Klaus

Det ser rigtig spændende ud. Helt klart er jeg interesseret. Kan du ikke sende mig en mail, så vi kan finde ud af, hvad du kunne tænke dig ?

Med venlig hilsen

Reiner

Hej Lars

De fik vel travlt i de tyske tunneller Laughing out loud

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Ugens billede i denne uge (uge 44) på My 1 2 87 er netop et læsseprofil fra Odense.

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

"Mads H" skrev:
Komlige til at se på din oversigtsplan. Der er ikke meget plads til at køre forarbejdet pind ud af hallen. Måske kunne den bytte plads med beboelseshuset?

Jeg tænkte på at placere bygningerne på denne måde. Den mindre bygning ved siden af savværket er til træspåner med port ud mod bilen.

Billede

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

HNE3003

sælger

Indlæg: 448

PB  Hjemmeside

hej.

det er bare et flot savværk... kan du måske ligge nogle mål ud? jeg vil måske prøve at bygge et selv... Cool men det bliver nok ikke så flot som dit... Laughing out loud

__________________

WWW.ets.acnshop.eu

DCC på Tillig Elite, mest Danske toge, men alt der
har kørt i DK er velkommen, gerne MY´er og MZ´er
og ME`er....

Intellibox Games on Track

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej

Der skal nok komme nogle mål. Men først lidt flere billeder af savværket. Alt er ikke på plads endnu men bygningerne har fundet deres plads.

Billede

Billede

Nu skal der laves forarbejdet træ til hallerne, træer og buske til volden og det skal befolkes med mennesker. Der kommer snart flere billeder (og mål).

Med venlig hilsen

Reiner

(Farvere er ikke rigtig på det nederste billede).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mads H

Studerende på HTX Thisted

Indlæg: 662

PB  Hjemmeside

FUCk,det ser godt ud:D

__________________

Mads H
http://www.hrhenriksen.dk http://www.njmk.dk
Det der er værd at køre med får lov
Märklin C - Styret med mobilestaion 1

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

"HNE3003" skrev:
hej.det er bare et flot savværk... kan du måske ligge nogle mål ud? jeg vil måske prøve at bygge et selv... Cool men det bliver nok ikke så flot som dit... Laughing out loud

Tak.Det er mit første savværk og mine første rigtige bygninger, jeg selv har lavet, så det skulle nok også lykkes for dig Laughing out loud Her nogle billeder af byggeprocessen til træladen.

Billede

L 180 B 180 H 70 Gavlene forbindes med træpinde (remme) i den rette længde. En næsten i top og to i hver side.

Billede

Billede

Billede

Her bagfra.

Billede

Billede

Billede

Jeg bruger 3 gange 3 mm træpinde. (Savet på en lille rundsav).Limer træet sammen med limpistol. Papirstrimler (2mm) mede limstift. Maler det hele med svenskrød. Vent med at male til papiret er helt tørt, da det ellers kan bule ud. Noch patineringspulver blander jeg med sprit og maler det på enkelte steder. Selve savværket er bygget på samme måde, bare 310 mm lang. Dørene , portene og vinduerne er i de samme størrelser, som fra Faller, Kibri byggesæt. Er jeg i tvivl, skal en Noch-, Preiserfigur stå mål. Ellers bliver det efter øjemål.

Billede

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Flot - rigtig flot.

Specielt kan jeg godt lide din patinering af brædderne nederst ved jorden.

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Michael BJ

Indlæg: 269

PB  Hjemmeside

Hold da helt op hvor er det flot! Det ser helt utrolig virkelighedstro ud(!) - meget overbevisende.

Din byggemetode ser umiddelbart meget nem ud - er den også det? Jeg bliver i hvert fald inspireret til at lave noget lignende selv. Det samme gælder også for dine andre frembringelser, du er virkelig en god inspirator!

mvh

Michael

__________________

Dansk epoke 3

http://flyvehistorie.wordpress.com/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

Der er ikke så mange ting der er svære, når man får oparbejdet en vis rutine. Men der er også lige det der med flair, og det har Reiner tydeligvis en hel del af.

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

Michael BJ

Indlæg: 269

PB  Hjemmeside

"Willie Garvin" skrev:
Men der er også lige det der med flair, og det har Reiner tydeligvis en hel del af.

Ja, det er der ikke tvivl om! Man kan godt blive "lidt" misundelig.

__________________

Dansk epoke 3

http://flyvehistorie.wordpress.com/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.323

PB

Hej!

Helt klart at Reiner har flair for det, men har også "blikket" for hvordan tingene ude i landskabet ser ud i detaljer og hvordan samspillet er mellem de forskkellige ting i naturen og "det menneskeskabte".

Misundelsesværdigt!

Vi må så trøste os med, at vi måske har nogle andre talenter......

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

"Reiner" skrev:
Inden jeg vil bygge hallen til et savværk, skulle jeg lige finde ud af, hvor meget sådan et savværk egentligt fylder. Så jeg har bygget et lille, mere moderne savværk. Ærgerligt, at man ALTID skal indgå plads-kompromiser Sad Nå, men ved at beskære maskinerne hist og her og ved at undlade visse dele, så blev det her resultatet. Der mangler savsmuld, savede brædder og en smule patinering. Det kommer når jeg har bygget hallen over hele molevitten. Så ser jeg, hvad der bliver synligt. (det er bare en prøveopstilling)Lige et spørgsmål til jer husbyggere. Hvad er bedst at arbejde med. Plastcart eller træ til at bygge en lidt gammeldags træhal / lade med ? Hvor køber man disse dele til en fornuftig pris ?Med venlig hilsenReiner

Hej Reiner

Flotte ting du får tømret sammen. du spørger til materialekøb, med din bopæl kunne et besøg i butikken ved arkitektskolen i århus være en mulighed for småpinde og lign. Og med din sans for detaljer, så bør træ vel være det oplagte valg kombineret med almindelig hvid trælim.

Og når savværket så står klar, kan du jo sende preisser figuren i skoven og fælde et af dine i øvrigt nydelige træer, så har du jo pinde til lang tid Smile

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej Michael

Har du et link til butikken ? I øvrigt en hyggelig side med mange flotte billeder fra Hinnerup Laughing out loud Absolut værd at se på. Jeg er kommet lidt videre med savværket og her to billeder.

Billede

Billede

Taget her til aften med blitz. Billederne bliver bedre med solskin. Ingen tvivl om det. Under halvtaget nederst har min søn placeret den gamle dampmaskine fra Heljans savværk. Og selve saven ruser udenfor et sted. Stregen ved pladen (nederste billede) er der,, fordi pladen skal kunne løftes, så jeg kan nå den bagerste del af anlægget.

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bibihest

Indlæg: 1.300

PB  Hjemmeside

Rigtig flot bygning du har lavet der. Gid man havde de evner Smile

__________________

ledprint.dk
http://ledprint.dk
Modstandsberegner
Salg af print og elektronik til modelbanen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

"Bibihest" skrev:
Rigtig flot bygning du har lavet der. Gid man havde de evner Smile

Har du prøvet ? For det meste er det ved tid og TÅLMODIGHED. Og herefter bare støve nettet igennem efter gode ideer og efter original billeder. Eller selv tage derud og se efter. Det er nemmere end jeg selv troede.

Et godt sted er: http://www.nexusboard.net/index.php?siteid=2408&nx=8442253340ce6e55af3a8...

eller http://stummi.foren-city.de, hvis du kan forstå lidt tysk. Der er mange byggebeskrivelser.

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

mith

Salgskonsulent

Skanderborg

Indlæg: 91

PB

"Reiner" skrev:
Hej MichaelHar du et link til butikken ? I øvrigt en hyggelig side med mange flotte billeder fra Hinnerup Laughing out loud Absolut værd at se på. Jeg er kommet lidt videre med savværket og her to billeder. BilledeBilledeTaget her til aften med blitz. Billederne bliver bedre med solskin. Ingen tvivl om det. Under halvtaget nederst har min søn placeret den gamle dampmaskine fra Heljans savværk. Og selve saven ruser udenfor et sted. Stregen ved pladen (nederste billede) er der,, fordi pladen skal kunne løftes, så jeg kan nå den bagerste del af anlægget.Med venlig hilsenReiner

Hej Rainer

link http://architegn.dk/modelmaterialer.htm,

jeg har ikke kigget nærmere på om der er online butik mv.

yderligere har jeg selv med held fundet kraftigt pap/karton hos terapi og hobby i hasselager.

http://www.terapihobby.dk tror jeg nok den hedder. men de har m2 store ark i 1 og 3 mm genbrugskarton, som er supert til husmodeller, samt bølgepap der er "åbent" på den ene side så det er simpelt at lave tegl tagsten, det er metoden der oftest anvendes på de huse der har teglsten i sdmjk.

på arkitektskolens hjemmeside står følgende:

Archi Tegn sælger næsten alt hvad man kan ønske sig til modelbyggeri - altid i høj kvalitet og derfor dyrt.

Nogen gange kan mindre gøre.

Her følger lidt tips der kan spare dig penge:

Cykelpap

Hos cykelhandleren ’Rask’ på Nørregade 18-20 er de flinke til at give pap væk. Cykelpap er tykt, stærkt papkassepap, som sagtens kan bruges til mange modeller.

Flamingo

Hos ’Århus Hvidevarer’ på Nørregade 10-14 kan du ofte få store stykker flamingo. Gratis flamingo kan i mange tilfælde bruges i stedet for dyrt skum.

Træ

I byggemarkederne kan man købe billigt træ - eks. krydsfiner og MDF. På Daugbjergvej ligger både en Silvan og Stark. Ofte kan du købe reststykker billigt.

Elbek Papirhandel

Hos Elbek på Borggade 10 findes stort udvalg i hobby- og papirartikler.

Aart de Vos

Butikken på Klosterport 4 har stort udvalg af kunstartikler.

så hvis du ligger inde med nogle "alternative" butikker, ser det ud til økonomisk at være en god ide..

__________________

med venlig hilsen

Michael
-----------------------------
Klub i SdMjk, digital lenz 2 skinne, se hjemmesiden http://www.sdmjk.dk hvis du ikke kender den.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej

Jeg kan se at jeg nok ikke kommer uden om Århus. Det ser spændende ud. Tak for linkene og de andre adresser (ved det første link skal man lige fjerne kommaet Wink ).

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

HNE3003

sælger

Indlæg: 448

PB  Hjemmeside

"Reiner" skrev:
"HNE3003" skrev:
hej.det er bare et flot savværk... kan du måske ligge nogle mål ud? jeg vil måske prøve at bygge et selv... Cool men det bliver nok ikke så flot som dit... Laughing out loud
Tak.Det er mit første savværk og mine første rigtige bygninger, jeg selv har lavet, så det skulle nok også lykkes for dig Laughing out loud Her nogle billeder af byggeprocessen til træladen.Billede L 180 B 180 H 70 Gavlene forbindes med træpinde (remme) i den rette længde. En næsten i top og to i hver side. BilledeBilledeBilledeHer bagfra.BilledeBilledeBilledeJeg bruger 3 gange 3 mm træpinde. (Savet på en lille rundsav).Limer træet sammen med limpistol. Papirstrimler (2mm) mede limstift. Maler det hele med svenskrød. Vent med at male til papiret er helt tørt, da det ellers kan bule ud. Noch patineringspulver blander jeg med sprit og maler det på enkelte steder. Selve savværket er bygget på samme måde, bare 310 mm lang. Dørene , portene og vinduerne er i de samme størrelser, som fra Faller, Kibri byggesæt. Er jeg i tvivl, skal en Noch-, Preiserfigur stå mål. Ellers bliver det efter øjemål.BilledeMed venlig hilsenReiner

tak for mål og egninger, jeg vil nu selv prøve at springe ud i det. det blev rigtig flot det du har bygget, det må jeg sige. Cool

__________________

WWW.ets.acnshop.eu

DCC på Tillig Elite, mest Danske toge, men alt der
har kørt i DK er velkommen, gerne MY´er og MZ´er
og ME`er....

Intellibox Games on Track

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD

Indlæg: 712

PB  Hjemmeside

Hej Rainer.

Jeg overvejer at lade mit træ fra "Industrihavn Nord" gå op til dit savværk der som Moppe jo gjorde opmærksomt på ligger lige ved banen Smile

Hvis det er OK med dig syntes jeg det ville være en sjov løsning.

Hvad er i såfald fald det officielle navn på dit savværk ?

__________________

Jens 

DC bane i dansk epoke III

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

"Jens Didriksen" skrev:
Hej Rainer.Jeg overvejer at lade mit træ fra "Industrihavn Nord" gå op til dit savværk der som Moppe jo gjorde opmærksomt på ligger lige ved banen :-)Hvis det er OK med dig syntes jeg det ville være en sjov løsning.Hvad er i såfald fald det officielle navn på dit savværk ?

Hej Jens

Du kan bare sende det hele til Ravnkilde savværk.Åbningstider er lidt specielle, da de mest har åben i weekenden Wink

Da savværket er meget beskeden i størrelse, har de fundet en niche i at arbejde med specialopgaver som egetømmer fra Polen (sejles til en by i nærheden) eller sibirisk lærketræ (tja, det bliver også sejlet til byen, men nok ikke i virkeligheden). Det lille kontor tyder nok på, at de ikke har for travelt

Billede

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD

Indlæg: 712

PB  Hjemmeside

"Reiner" skrev:
"Jens Didriksen" skrev:
Hej Rainer.Jeg overvejer at lade mit træ fra "Industrihavn Nord" gå op til dit savværk der som Moppe jo gjorde opmærksomt på ligger lige ved banen :-)Hvis det er OK med dig syntes jeg det ville være en sjov løsning.Hvad er i såfald fald det officielle navn på dit savværk ?
Hej JensDu kan bare sende det hele til Ravnkilde savværk.Åbningstider er lidt specielle, da de mest har åben i weekenden Wink Da savværket er meget beskeden i størrelse, har de fundet en niche i at arbejde med specialopgaver som egetømmer fra Polen (sejles til en by i nærheden) eller sibirisk lærketræ (tja, det bliver også sejlet til byen, men nok ikke i virkeligheden). Det lille kontor tyder nok på, at de ikke har for travelt Billede Med venlig hilsenReiner

Livet er jo herligt - hele 2 nye fragtruter (Polen og Ibirien) samt et nyt savværk - sådan Smile

Du kommer på min køreplan som selvfølgelig kommer til godkendelse hos dig når den i løbet af nogle dage bliver klar til offentliggørelse.

__________________

Jens 

DC bane i dansk epoke III

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej

Nu havde jeg lidt tid til at hygge mig med min datters akvarelfarver. Her er resultatet. Det blev en oversigt over Ravnkilde inkl. savværket.

Billede

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.852

PB

Hej Reiner,

Flot Cool, Skal der ikke også være en kran på savværkets spor?

Venlig hilsen

Lars

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej Lars

Det klarer en gummiged. Den kan bruges til flere ting på så lille et savværk. Blev også færdig med den sidste del af banen (som tegning). I midten Linddal Trinbræt. Jeg har bestilt flere figurer til savværket. Så kommer der nok mere "liv" i hytten.

Billede

Hilsen

Reiner Wink

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.152

PB

Flot arbejde, Reiner!

Både dit træbyggeri, anlægsopbygning og dine akvarelmalerier er sande kunstværker!

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Tak for det cbt. Men uden det her forum var jeg nok ikke kommet helt så langt. Måske ikke lige træerne, men resten skal jo også hænge sammen og der har jeg fået masser af tips undervejs til min bane.

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

risvej07

Indlæg: 131

PB

jeg har "fundet" nogle Auhagen hus lavet i pap . de er meget billige i forhold til

plastik huse. er der nogle der har erfaring med disse pap huse. set her:

http://cgi.ebay.de/Auhagen-14900-N-Karton-Bahnhofs-Set-75615-/3900010779...

mvh

poul

__________________

køre märklin digital med central station 1

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej

Jeg er ved at bygge lidt om på mit savværk.

Jeg så nemlig på et af de mange flotte billeder fra Ribes anlæg

http://www.sporskiftet.dk/forum/download.php?id=2816

et flot træopbevaringsstativ.

Witzelhobby http://witzel-hobby.dk/huse_pap_2.htm#@

tilbyder det som HÆK TIL TRÆ. Det er en flot model, men jeg havde lyst til at bygge det selv.

Jeg har brug for et originalt billede af sådan et stativ, som jeg kan bruge på min hjemmeside. Er der nogen der ligger inde med et billede eller ved, hvad sådan et stativ hedder ?

Så kan jeg selv google det og spørge efter rettighederne.

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

"Reiner" skrev:
... eller ved, hvad sådan et stativ hedder ? Så kan jeg selv google det ...

Hej Reiner

EpokeModeller kalder deres for Salgsreol til brædder: http://www.epokemodeller.dk/togmodeller/002007.htm - men det kan nok ikke bruges til at Google med.

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej Erik

Tak for det. På mit arbejde snakkede vi om, at det nok er en eller anden form for lade.

Så jeg har mailet et billede til et savværk i Rold, for at høre,

om de kender betegnelsen for sådan en bygning.

Billede

Her mit resultat, indtil nu.

Med venlig hilsen

Reiner

(Jeg skulle nu nok have malet træværket inden samlingen :?

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.152

PB

"Reiner" skrev:
Så jeg har mailet et billede til et savværk i Rold, for at høre, om de kender betegnelsen for sådan en bygning.
Hej ReinerHedder det mon ikke bare en tømmerlade ?.Jeg mener at kunne huske, at det var hvad de kaldtes hos TræMadsen her i Frederikshavn.TræMadsen's bygninger på Rimmensgade måtte vige for nogle år siden, da Midtpunkt blev bygget - laderne var ommertrent 100 år gamle, men stadig i fin stand og kunne sikkert have været brugt til noget kreativt, men der var ingen penge eller vilje til det, selvom der var mange ønsker fremme om det.
"Reiner" skrev:
Jeg så nemlig på et af de mange flotte billeder fra Ribes anlæg http://www.sporskiftet.dk/forum/download.php?id=2816et flot træopbevaringsstativ.

Her minder spærkonstruktionen iøvrigt en lille smule om en god gammeldaws staklade:

Billede

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej

Men når jeg googler TØMMERLADE, kommer der ikke meget frem Sad

Men ellers har du ret, at det minder om konstruktionen med en masse trekanter i.

Jeg er kommet videre med min "lade"

Her et frisk billede.

Billede

Noget af tømmeret bliver rettet op, når laden får noget indhold.

Og taget ? Det må mine Noch tømmermænd får skylden for Wink

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mads H

Studerende på HTX Thisted

Indlæg: 662

PB  Hjemmeside

Jeg tror det er tørrelade det kaldes?

__________________

Mads H
http://www.hrhenriksen.dk http://www.njmk.dk
Det der er værd at køre med får lov
Märklin C - Styret med mobilestaion 1

Like 0 kan lide
Top

Picture

mikmak

Indlæg: 57

PB  Hjemmeside

hej

se nedenstående link der et billede nederest på siden af en tømmerlade

http://www.hjerlhede.dk/dk/samlinger/jysk_skovmuseum/dampsavvaerk/

mikael

__________________

digitrax  Zephyr DCS51

digitrax pr3 linux med JMRi 

anroidtablet med engine driver




Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"mikmak" skrev:
se nedenstående link der et billede nederest på siden af en tømmerlade

Og Epokemodeller har den som byggesæt

"002007 Salgsreol til brædder i træ plast"

Billede

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.