Picture

D 826

Ikke angivet

Indlæg: 186

PB  Hjemmeside

Søger nye klubmedlemmer

Ingen henvendelser i tidligere indlæg, så jeg prøver lige igen, giver ikke sådan op..

Vi søger nye frisk folk i karlemoseparkens modeljernbane klub i ølby ved Køge og kan sagtens bruge nogle ekstra hænder i vores arbejde med anlægget. Du/i er velkomne til at kigge forbi og besøge klubben. jeg vedhæfter lige lidt billeder dernede fra og følger op med nye friske billeder fra resten af klubben de næste par uger.

Herunder kan du læse lidt om os i klubben.

Vi er ca. 20 medlemmer, og hvor af de 10 er aktive, og vores alder spænder vidt fra aldersgrænsen på 12 år og op til vores ældste medlem på ca. 75 år. Vi betaler hver 100 kr. om måneden, og til nye medlemmer har vi en 3 måneders kontingentfri prøvetid, så folk kan se om det er noget for dem. Vi har kælderlokaler i karlemoseparken. Og råder over ca. 100 m2, fordelt på 7 rum. Hvor vi har fået boret huller på 65 cm i diameter i væggene imellem rummene så vores anlæg kan gå igennem fra rum til rum. Vi har rigtig gode forhold dernede, gratis husleje, vand, varme og el. Lokalerne har vi fået, er stillet til rådighed af boligforeningen og vi betaler ikke noget for at være der. Vi sørger dog for at holde lokalerne pæne og rene. Hvis der skulle komme uanmeldt besøg fra boligforeningens afd. Bestyrelse, da vi nogen gange har kunne søge om tilskud af penge til større indkøb, hvilket vi så har fået nogen gange, så forpligter os lidt, så vi kan få lov at blive boende dernede..

Vi råder ligeledes over et bibliotek med bøger, blade og tegnings arkiv. Vi abonnere på flere tidsskrifter som vi kan sidde og læse i, bl.a Banen, lokomotivet og vi er også medlem af dmju. Vi har også adgang til pc, samt gratis internet, noget vi fik lagt ind da bolig blokkene fik nyt internet system i 2007. Vi har dog kun lov til at bruge det til tog/mj hobby relaterede ting.

I opbygning af vores anlægget, bruger vi 4 tommer høvlede brædder, samt lægter til ben, og ramme træ til understøtning af bl.a tracer (skåret af 9 mm. Østen krydsfiner), samt landskab og huse mm. Vores anlægs højde er på ca. 120 cm. Vi kører digital jævnstrøm, og pt. Bruger vi Roco’s startsæt, men det er planen at vi skal have et andet system, men det bliver der snakket lidt frem og tilbage om lige for tiden. Flere af os er blevet lidt imponerede over hvad Uhlenbrock’s ” pult system med byggeklodser hvor man med bl.a dekodere opbygger en pult og kan lave en togvej og stille signaler ved at trykke på 2 knapper samtidig, en i hver ende af pulten, hvor man stiller spor og sætter signal før kørsel, så det bliver også drøftet.

Vi er en af de klubber der udelukkende kører i epoke III, med damp og diesel tog, fra tiden omkring 1945 til 1964. Vores forbillede er dansk og stilen på vores anlæg og køreplan er fra omkring 1955 - 1956, og vi har som en af de få klubber, skjulte stationer og vores formål med dem, er at vi når en gang kan komme til at kører sådan rigtigt – og ikke bare hyggekørsel som lige pt. Så bliver det efter rigtige kørerplaner og i korrekt tid, dvs at en kørerplan kan tage op til 6 uger at kører, og med de skjulte stationer kan togene køres fra station A og ned på en skjult station, og videre derfra til station B næste gang, da et tog i model er jo ikke længe om en strækning på 50 m. Så det får lov at holde på den skjulte til det skal ankomme til den næste synlige station.

En gang hvert efterår har vi noget vi kalder beboerdagen sammen med andre klubber og foreninger, for beboerne i karlemoseparken, det er et arrangement hvor vi holder åbent hus og det gav os et nyt medlem sidste år, vi fik en gut der havde/har forstand på strøm og elektronik – et stort plus. I det år der nu snart er gået, har vi fået lavet en hel del. De fleste af klubbens medlemmer har lidt kendskab til strøm, men ikke nok, så det var bare fedt at få ham i klubben. Vi har bl.a fået bygget pulte, fået sporskifter til at virke med tilbage meldinger mv.. Vi laver lidt forskelligt dernede alle sammen, en er som sagt god til elektronik – hvilket vi har haft god gavn af det sidste års tid. En anden ligger spor, en tredje bygger huse og laver landskab.. Jeg er selv personlig en af dem der bygger lidt huse, men er også mand for klubbens første færge – en model af motorfærgen Storebælt fra 1939 i scala 1:87

Vi har et rigtig godt fælles/kammeratskab dernede, hvor vi sidder hygger os i vores lille opholdslokal/ lille køkken og snakker om både modeltog, og rigtige tog. Vi fleste af os kommer op af dagen, nogen når de har fået fri fra jobbet og andre tidligt på dagen hvis de har fridag. Af dem af os der ikke kommer fra Køge, men kommer midt på eftermiddagen, sørger somregel for at handle lidt ind til fælles spisning, det er mest koldt mad, rugbrød og pålæg, men efterhånden også indimellem varmt mad, da vi har fået et nyere brugt komfur med ovn. Normal klubaften er fra klokken 19 – 22.

Hvis du sidder og tænker at det lyder spændene og at du gerne vil være en del af, så er du velkommen til at skrive og evt. komme og besøge os på en onsdag mellem 19 og 22, så kan du kontakte mig herinde eller på min e mail: MartinArnth@gmail.com

Martin Hansen

41

43

72

37

50

__________________

D 826

http://www.ricemann.dk/kmk

Like 0 kan lide
Top

Picture

D 804

Indlæg: 384

PB  Blog  Hjemmeside

Det ser da spændene ud. Jeg kunne jeg godt finde på at aflægge et visit Laughing out loud

Med venlig hilsen

Jens

(jeg er godt nok 3-skinne kører, men vil godt kigge på hvilke udffordringer et 2-skinne anlæg giver)

__________________

Jeg er en dreng på 16, der bruger lidt for meget tid på tog.
Billeder for hver uge: http://d804.wordpress.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

nipe

Vanløse

Indlæg: 472

PB

Jeg synes du beskriver jeres klub godt og spændende. Blot tror jeg sporskiftet er et lille forum i forhold til dit mål.

Mon ikke du skal ud i nærområdet

- lave en bod i boligområdet, på biblioteket, på en (ungdoms)skole eller i centeret

- hvor i fortæller om tog-kørsel, elektronik, modelbyg osv

for at ramme potentielle medlemmer?

Held og lykke med projektet

__________________

mvh niels peter

3mo-duler, DK-2720

Like 0 kan lide
Top

Picture

lokalbanen

Indlæg: 161

PB  Blog  Hjemmeside

Jeg tror også at brugerene her er for geografisk spredt til at være i din målgruppe.

Har ølby ikke en lokalavis som du kan kontakte. Det er muligt at få en journalist ud og skrive positive historier om en klub som jeres. Der er skidt nok at skrive om, så positive historier bliver som regel godt modtaget.

Hvis i har blot et enkelt medlem med anden etnisk oprindelse kan historien også handle om integration, eller om at holde unge væk fra gaden, - eller om at bygge bro mellem flere generationer. Kast nogle bolde i luften og se om de ikke griber en af dem.

Vi gjorde det i forbindelse med et teaterstykke i min datters klasse, og i forbindelse med fodboldskole i sønnens fodboldklub (lille klub i udkanten af byen).

__________________

/Bo (Aktuel status: 0 moduler, 0 meter skinne, 0 togsæt, 1 lokomotiv, samt 7 vogne)

Like 0 kan lide
Top

Picture

D 826

Ikke angivet

Indlæg: 186

PB  Hjemmeside

Så har vi i klubben fået overstået den såkaldte beboerdag i sidste weekend, der kom ca. 80 besøgende, men desærre fik vi ingen nye medlemmer i denne omgang. så det blev en stille klub aften i onsdags,. Så nu har vi et års tid til at få bygget lidt mere dernede.

Der skal bl.a bygges mere på færgen, og så har vi en station der skal udbygges med flere spor, og en anden der skal laves færdig med strøm mv.

Jeg vedhæfter lige lidt billeder af lidt materiel fra bebordagen, det er dog ikke så mange, men flere kommer senere.

Billede0122

Billede0121

Billede0120

Billede0119

__________________

D 826

http://www.ricemann.dk/kmk

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"D 826" skrev:
Jeg vedhæfter lige lidt billeder af lidt materiel fra bebordagen, det er dog ikke så mange, men flere kommer senere.

Et lille hint: Prøv at få dit kamera til at fokusere på lokomotiverne og ikke baggrunden. Brug evt macro funktion på dit kamera (typisk en blomst som symbol ved knappen).

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

D 826

Ikke angivet

Indlæg: 186

PB  Hjemmeside

Mange tak for dit råd, men det er taget med mobil tlf, de bliver ikke altid så gode, jeg har også et digital kamera, men det er ikke taget i brug endnu, mangler et sd kort.

Martin

__________________

D 826

http://www.ricemann.dk/kmk

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.