Picture

brio

Postbud

Indlæg: 4

PB

Tog lyde fra København, Østbanegade 50erne og frem

om en måneds tid fejrer min mor hendes 70 års fødselsdag. I den anledning vil jeg forsøge at arrangere en tidsrejse tilbage til hendes barndom. 
Hun er født og opvokset på Østbanegade i København Østerbro. Denne gade ligger langs S-togs strækningen mellem Østerport og Nordhavn station. 
Jeg husker lyden af togene meget tydeligt, når jeg som barn besøgte hendes forældre der stadig boede i lejligheden. Er der nogen der ved om der findes lyd/video optagelser af tog fra netop denne strækning i perioden 1950-1990? eller måske andre optagelser i lignende omstændigheder? Det er selvfølgelig en temmelig specifik forespørgsel, men efter at have brugt en del tid på youtube -i jagten på noget der bare minder om, tænker jeg at det er bedst at have noget der er så autentisk som muligt. Jeg overvejer også selv at tage ud til Østbanegade og så optage den trafik der foregår idag men optage udstyr er tilsyneladende temmelig dyrt så der er jeg ikke endnu ihvertfald.

Håber på at høre fra jer  Smile

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Brio.

brio skrev:
Jeg overvejer også selv at tage ud til Østbanegade og så optage den trafik der foregår idag men optage udstyr er tilsyneladende temmelig dyrt så der er jeg ikke endnu ihvertfald.

Så slemt behøver det nu ikke være: Man kan komme temmeligt langt med en almindelig smartphone - de har næsten alle en eller anden diktafon app, der kan bruges til at optage alt muligt. Jeg har f.eks. optaget de mest vidunderlige lyde af skrigende hængsler i det skotske højland med min Android telefon - lige klar til en af sønnikes gyserfilm. Smile

Vil du have bedre kvalitet, kan du anskaffe en mikrofon og slutte den til en bærbar PC. Selv med en mikrofon til f.eks. 500,- kr. vil du kunne få meget bedre resultater. Og du kan bruge det gratis program Audacity til at optage og redigere dine lyde.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

brio

Postbud

Indlæg: 4

PB

ups!!

Like 0 kan lide
Top

Picture

brio

Postbud

Indlæg: 4

PB

ups!

Like 0 kan lide
Top

Picture

brio

Postbud

Indlæg: 4

PB

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.