Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Banedanmark: Bedste løsning vedr. forbindelsen over Storstrømmen er en ny bro. Politikere ville til at ofre 4 milliarder kroner

I følge flere artikler på ing.dk og folketidende.dk (Lolland-Falsters lokalavis), har Banedanmark afleveret en rapport vedr. forbindelsen over Storstrømmen. Her konkluderer de at den bedste løsning er helt ny bro med dobbeltspor til jernbane, almidelig to-sporet vej samt cykelsti, en løsning til 3,7 milliarder kroner. Samtidig er der politisk flertal for at bruge 4 milliarder på projektet, omend man lige skal have fundet en finanserings-model.

I den forbindelse læste jeg en kommentar jeg ikke kunne lade være med at grine af: At renovere den eksisterende Storstrømsbro til fortsat brug, svarer til at male et råddent træhus; det bliver pænere men er stadig råddent indenunder malingen. Hermed skal naturligvis forstås, at dels er stålkonstruktionen i en dårlig forfatning (se bare de revner som har været i medierne), dels kan lokale dykkere og fiskere fortælle om broens beton-fundamenter heller ikke har det for godt.

I den anledning var der så nogen der spurgte om ikke man burde finde penge til en ny bro over Lillebælt, som jo er to år yngre end broen over Storstrømmen. Hertil kan jeg kun sige nej, dels fungerer den eksisterende linjeføring over Lillebælt godt til nutidens trafikmønster, dels har den mig bekendt været væsentligt bedre og hyppigere vedligeholdt end de fleste andre broer, Sidstnævnte hænger selvfølgelig sammen med at den er en vital del af IC-nettet, og samtidig er eneste faste forbindelse mellem Fyn og Jylland for jernbaner. Og samtidig er der pga. forskellige forhold flere jyske folketings-medlemmer end fynske, sjællandske og øvrige, hvorfor det er nemmere at skaffe penge til trafik-projekter derovre end til andre dele af landet.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top