Picture

OLIVERHC12

Indlæg: 41

PB

Liste over DSB lokomotiver/togsæt

Hej alle jeg vil gerne prøve at lave en liste over DSB lokomotiver/togsæt er der nogen der kan hjælpe gerne et link til hvor man kan købe dem Hilsen oliverhc12
Like 0 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 189

PB

Hej OlivorHc12

Et godt råd inden du når alt for langt, der er nok ingen ide i at lave en liste (mere) når det findes i forvejen, prøv at kigge over på Jernbanen.dk, her finder du link over både diesel og damp lokomotiver og af togsæt. Så sagt med andre ord det findes på nettet - dog bare ikke her inde..

 

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

diablomandk

Indlæg: 311

PB

Hej oliver. Det er godt nok et stort spørsmål du har gang i der.

Der er efterhånden en rigtig stor del dansk tog i model alt efter størelse men da nok de fleste køre i H0 vil jeg tro du også gør.

så er det hvor i landet du bor da heldigvis er en del forhandler som næsten sælger det samme dog har nogle slået sig ned på noget særligt som epoker osv. de før framstillet modeller som så kun er lige den butik som har.

det vil gøre det lidt nemmer at guide dig hvis du skrev lidt om hvad du søger og hvilket epoke du gør dig i men også hvor i landet du kommer fra ( bor du i KBH er der jo ingen grund til at give dig Ken´s nr i Aalborg )

men hvis du vil have det hele kan jeg forstå dig at guggle " modeltog" der vil du få en rigtig fin liste over forhandler og hvor de bor.

 

Brian ( som også kan skrive fornuftige ting og være alvorlig )

Like 0 kan lide
Top

Picture

ppilot

Indlæg: 135

PB  Blog  Hjemmeside

Hej Oliver.

Som jeg læser dit indlæg er det modellerne du vil lave en liste over. Det er jo ikke alt DSB materiel der findes i model, det gør din opgave mindre, men til gengæld er det ikke alt der længere kan købes og det stiller så krav til at du hele tiden opdaterer din liste. Mange af modellerne laves i begrænsede oplag, og når de er udsolgte vil du så have dem stående på listen og så fx linke til en auktion hvor man kan være heldig eller vil du simpelthen slette dem?

For mit vedkommende vil din liste være et kærkomment opslagsværk, ingen tvivl om det - min samling er kun i sin spæde opstart og jeg kendert sikkert kun en brøkdel af det der kan/kunne købes, men jo mere jeg tænker over det jo mere bliver jeg klar over at det er et kæmpe arbejde du står overfor så mit spørgsmål til dig er: Hvad skal din liste(database) kunne og hvor meget energi vil du lægge i den?

Hav en god dag:-)

__________________

Peter


Banemester og stationsforstander på
Jonstrupbanen! Hat ____________________________________
2-skinne DCC, multimaus, MY 1114, MZ 1414, MT 152, MR/MR, MZ 1401, ML6, MA 460/Sølvpilen danske epoke IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

mss

Herlev

Indlæg: 20

PB  Hjemmeside

Ja det er godt nok et kæmpearbejde!

Det ville dog være ekstremt nyttigt hvis nogle ville drive en sådan side.

Tidligere er det forsøgt med hjemmesiden "Dansk i model", men den er ikke opdateret længe og indeholder kun en brøkdel af det prducerede. Den er heller ikke opbygget som en database, og det virker ikke helt som om man har gjort sig klart om det blot skal være en præsentation af de enkelte fabrikater, eller en reel oversigt over de producerede tog.

Hvis jeg skulle lave en sådan database, ville jeg starte med at lave en liste over fabrikater, og derefter grave dybt i internettet efter artikelnumre og beskrivelser. Når jeg så efter et par år (Wink) ikke kunne finde mere, ville jeg henvise til siden i diverse forummer og bede folk om at supplere med oplysninger.

Derefter er det så "bare" at følge med i hvad der sker af nyt.

__________________

Mvh MSS

Mine jernbanefotos: http://mortenschmidt.piwigo.com/

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

OLIVERHC12

Indlæg: 41

PB

Hej alle jeg har da tænkt mig at lægge noget arbejde i det jeg bor i Kbh og middelfart. Jeg ved godt at der er mange men jer mener for eksembel ic2, IC3, desiro og andre nyere ting. Hilsen oliverhc12 Ps. Tak for alle svarene.
Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.