Picture

Gerhard V.

ingeniør

Stuttgart Germany

Indlæg: 105

PB

Hvide godsvogne: Hvorfor sorte dele på fronterne?

Hej,

dette er min første rigtige indlæg. Undskyld hvis jeg skriver lidt underlige, jeg har aldrig læret dansk men jeg læste her i forummet i et år. Jeg har et spørgsmål for de rigtige danskere:
Hvorfor har hvide godsvogne sorte dele på frontene? Jeg mener de sorte firkante over bufferter. I mange land i Europa er frontene kun hvid. En ven tænkte at det værre for at kunne se slutsignaler bettre, men i DK var slutsignaler ikke på fronten, så vidtjeg ved.

Mvh,

Gerhard

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

Svend

Ballerup

Indlæg: 1.337

PB

De sorte felter på gavlene på hvide vogne dannede baggrud for de hvide runde plader, der blev sat på bageste vogn og som signalerede at der fulgte særtog i samme retning (en hvid plade) eller i modsatte retning (to hvide plader).

Hvad man gjorde hvis bageste vogn var en udenlandsk hvid godsvogn uden de sorte felter - og uden holdere til de nævnte plader - er ikke godt at vide Smile  

PS: Spørgsmålet var slet ikke så tosset

Ps, PS: Blive endelig ved med at skrive på dit glimrende dansk. Man skulle se godt efter for at bemærke, at det ikke var en indfødt dansker der havde skrevet indlægget Smile

__________________

Svend

Like 3 kan lide
Top

Picture

Gerhard V.

ingeniør

Stuttgart Germany

Indlæg: 105

PB

Hej Svend,

mange tak for din hjælp og for dine venlige ord.  Smile

Mvh,

Gerhard.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.