Picture

ksor

8210 Århus V

Indlæg: 439

PB  Blog  Hjemmeside

Ombygning til digital

Jeg har ombygget mine gamle analoge loks til digital med større og mindre held - der er slet ikke økonomi i det, men det skal der vel heller ikke være - hobby er vel "penge ud af lommen".

Min føste ombygning var en Mar3000 med en TAMS W-dekoder - det er bestemt ikke godt - ujævn og larmende kørsel - måske er der her tale om mekanisk nedslidning af lok'et - orange/rød diodelys for og bag - skiftende med kørselsretningen.

Min anden ombygning var igen en Mar3000 - den fik jævnstrømsmotor og tilsvarende hvid/rød diodelys for og bag skiftende med kørselsretningen - det blev en fantastisk vellykket ombygning - der lyder en svag hvislen fra den 5-polede rotor og den kan køre meget meget langsomt og stabilt - og gør det uanset belastningen - dekoderen er en ROCO 10738 med lastregulering - dog er kabinelyset på F1 blevet alt for kraftigt - det ser ud som om hele kulbunken brænder i førerkabinen - F2 er ubenyttet.

Næste 2 ombygninger var MarV200 og Mar Santa Fe - begge med ny 5-polet jævnstrømsmotor og samme ROCO10738-dekoder og hvid/rød diodelys for og bag - skiftende efter kørselsretningen - F1 og F2 er ubenyttet ved V200, medens Santa Fe'en har (igen et for kraftigt) kabinelys på F1 - igen nogle vellykkede ombygninger - kører begge stabilt og lydløst.

Til kabinelys har jeg forsøgt med at bruge nogle LEDs fra en defekt stoplygte fra en bil - de lyser kraftigt i en bred vinkel, men skal godt nok reguleres meget ned.

Min bedste ombygning til nu er dog en Mar3032 - ny 5-polet jævnstrømsmotor og ROCO10738 dekoder - fjernprojektør på F1, telexkobling på F2 og gult/rødt retningsbestemt kørelys - hvis fjernprojektøren er tændt, ja, så skifter den også efter kørselretningen.

Det ser imponerende ud, når denne tunge maskine med ganske få omdrejninger på hjulene - 10-12 omdr pr. min - bare trækker og trækker uanset belastningen - der ligger ét lok mere af samme type og venter på ombygning med hensyntagen til erfaringerne fra den første.

Jeg prøvede så en Mar3065, som næsten ikke har kørt noget, og tænkte at jeg måtte kunne nøjes med at give den en bedre dekoder end Tams-W - det blev en Ehlenbrock76200 - det er godt nok noget skrammel - den er umulig at få justeret til bare nogenlunde kørsel - motoren larmer og lyder meget meget anstrængt ved kørsel, er ikke til at få til at starte langsomt - og lastregulering er der slet ikke tale om - det lyder godt nok som om, der sker noget ved øget belastning, man ak - intet sker .. hjulene går bare i stå medens den står og knurrer - den skal bestemt have 5-polet jævnstrømsmotor og ROCO lastreguleret dekoder ved førstkommende lejlighed !

- no more veksel/al-strømsmotorer in my Loks !

Nok for denne gang !

Mvh KSor

__________________

Mvh
KSor,
8210 Århus V

Like 0 kan lide
Top