Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.115

PB  Blog  Hjemmeside

Ny server

Da' alle sammen.

Så er Sporskiftet omsider flyttet til ny server. Det blev ikke den tidligere omtalte løsning med en Asus Hummingbird, men derimod en virtualiseret løsning på en kraftigt opgraderet hardware.

For dem, der har den slags interesser, kører vi nu på en AMD CPU med seks kerner og 16 GB RAM. Maskinen er udstyret med en 30 GB SSD disk til at boote på, mens hovedparten af data ligger på det tidligere omtalte EMC SAN.

Det var meningen, at jeg ville køre VMware på den, men ESXi ville ikke køre på det Asus motherboard, jeg har købt til formålet, så det endte i stedet med en Xen baseret løsning.

Den store flytning blev klaret natten mellem søndag og mandag, men jeg er fortsat i fuld gang med at flytte andre servere over på det nye vidunder. Det har kørt fortræffeligt i lang tid, men en online update, jeg lavede i nat, har desværre gjort, at jeg ikke kan lave nye, virtuelle maskiner på den - og det er jo ikke så godt.

Serveren døde for mig i nat, jeg var for træt til at køre ned til den, så jeg fik først gjort noget ved det i morges: Den hang i et reboot, fordi der var nogle applikationer, der ikke ville lukke ned. Den slags kan altså også ske med Linux...

Den er i en vis forstand død igen, men ved næste boot skal jeg nok sørge for at være fysisk tilstede fremfor at gøre det via fjernbetjening. Man må så bare håbe på, at problemet snart bliver løst med en ny update.

Jeg ved, at det kan være svært for jer almindelige brugere at vurdere, men serveren har virkeligt betydet en dramatisk ændring: Når alt andet ellers kører som det skal, er der nu omgående respons på såvel den gamle som den nye Drupal løsning - billeder loader hurtigt og gnidningsfrit - det kører meget, meget bedre end den gamle server.

Men desværre er der stadig problemer med selve Internet-forbindelsen: Enten er det forbindelsen, eller også er det den maskine, der bruges som firewall. Det vil snart vise sig, for når jeg er færdig med at flytte de virtuelle maskiner til den nye server, vil jeg bruge den gamle server som ny firewall.

Så I bedes have tålmodighed lidt endnu - og så beklager jeg den lidt ustabile drift.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Brix

Indlæg: 113

PB

Kære Lars

Du skal ikke undskylde noget, med det store arbejde og den mængde tid du forbruger på dette forum, er det os bruger som TAKKER.

hvordan ville vi kunne dyrke vores hobby med den lidenskab og nysgeriehed som driver os. Forhandlerne/butikerne ved ikke ret meget, når vi kommer ud i yderpunkterne om materiel,styresystemmer, el dirgrammer mv.

Så lad os alle bøje os i støvet for det store arbejde DU gør for os andre

TAK. Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

__________________

Med venlig tog hilsen
Lars Brix


Lars Brixs billede

Køre Märklin digitalt med cs2
TOSSET MED TOG

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Kan kun være helt enig Laughing out loud

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

c-lind

Elektriker

København N

Indlæg: 50

PB

Hej Lars

Jeg kan kun tilslutte mig ovenstående. Samtidig er vist snart på sin plads med en donation til, det fortjæner du sgu Smile

Venlig hilsen

Claus

Like 0 kan lide
Top

Picture

erikolsen1954

maskiningeniør

Ishøj

Indlæg: 377

PB  Hjemmeside

"Lars Skjærlund" skrev:
Så I bedes have tålmodighed lidt endnu - og så beklager jeg den lidt ustabile drift.

Generelt synes jeg svartiderne er blevet kortere og "timeouts" er blevet færre. Der er fortsat lejlighedsvis problemer, men det er slet ikke så generende som det har været.

__________________

Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

SFJ

Skole

Indlæg: 430

PB

Hej Lars!

Syntes generelt det køre sk*ide godt. Laughing out loud Lidt problemer, men ikke noget der genere så meget igen... Laughing out loud Du skal have stort tak for din insats, med forummet og så tilslutter jeg mig da ellers de andre indlg. Wink

__________________

//Miles

En dreng på 13 år med stor interesse for tog.

Fynsk DSB sidebane i epoke III. H0 DC

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.