Picture

Holger D

Indlæg: 118

PB

Nordpilen Padborg- Ålborg 6. sept.

Laughing out loud Her lidt billeder af Nordpilen på tur idag. Wink

nordpilen1

nordpilen2

nordpilen3

__________________

Holger D

Like 0 kan lide
Top

Picture

locomo-dk

Indlæg: 61

PB

Trænger deres vognepark ikke til en gang maling?

Og her tænker jeg ikke på MY´eren.

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

"locomo-dk" skrev:
Trænger deres vognepark ikke til en gang maling?Og her tænker jeg ikke på MY´eren.

Altså, de 4 vogne plus lokomotiv var helt klart mærket af tidens tand. Og det ville da være underligt, om materiel, der har så mange år på bagen, så ud som om det lige var rullet ud fra fabrikken, ikke?

Jeg stod helt tæt på lokomotivet, da toget afgik sydover igen; det var sgi´en god lyd;-)

Men visse steder så det ud til at være gennemtæret:-(

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

locomo-dk

Indlæg: 61

PB

"Willie Garvin" skrev:
"locomo-dk" skrev:
Trænger deres vognepark ikke til en gang maling?Og her tænker jeg ikke på MY´eren.
Altså, de 4 vogne plus lokomotiv var helt klart mærket af tidens tand. Og det ville da være underligt, om materiel, der har så mange år på bagen, så ud som om det lige var rullet ud fra fabrikken, ikke?Jeg stod helt tæt på lokomotivet, da toget afgik sydover igen; det var sgi´en god lyd;-)Men visse steder så det ud til at være gennemtæret:-(

Jow da. Men alligevel nogle af deres B-vogne ser jo meget matte ud i den røde lak. Men måske er det planen at skrotte de almindelige B-vogne og så udskifte dem med DSB´s Bc-t når de skal udrangeres, hvad de vel snart skal. Så vidt jeg husker er Bc-t vognene vist alle af den sene serie fra starten af 80´erne. Indmaden kan GM-gruppen jo så tage fra de gamle B-vogne og flytte over.

Jeg går i hvertfald stærkt ud fra at det er planen at stort set gemme/bevare tæt på alle af de nuværende Bc-t hos Museumstog og private foreninger, når de skal på pension.

Nåh, det var lidt et sidespring.

Så vidt jeg forstå skal MY1126 renoveres/opmales men jeg har hørt at det skulle være i vinrød? Det vil bare ikke passe godt med alle de røde vogne. Det vil dog være realistisk for 1970´erne - 1985 ca.

Den nuværende lakering skal gennemfotograferes så den kan blive genskabt engang hvis det ønskes.

Og jow, det er da herligt at se MY-loks køre i DK igen. Heldigvis er en pæn gruppe af dem fortsat køreklar og befinder sig i DK

Smile

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

tno

Indlæg: 16

PB

DJK har ingen planer om at udskifte vores nuværende beholdning af B-vogne, der består af B 064, B 332 og B 520.

Det er ikke særligt sandsynligt, at DJK vil ønske at anskaffe Bc-t vogne. Vi har jo en liggevogn (Bcm 410), der har kørt i "rigtige" danske nattog ...

Den matte farve på IC-stammen skyldes især utallige afrensninger af grafitti.

Mange hilsner

Thomas N. Olesen, DJK

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

locomo-dk

Indlæg: 61

PB

"tno" skrev:
DJK har ingen planer om at udskifte vores nuværende beholdning af B-vogne, der består af B 064, B 332 og B 520.Det er ikke særligt sandsynligt, at DJK vil ønske at anskaffe Bc-t vogne. Vi har jo en liggevogn (Bcm 410), der har kørt i "rigtige" danske nattog ...Den matte farve på IC-stammen skyldes især utallige afrensninger af grafitti. Mange hilsnerThomas N. Olesen, DJK

Hej.

Okay, men var der ikke noget med at de gamle serier af B-vognene indeholdt asbest? Jeg mener ikke at de nye serier ( som DSB´s Bc-t jo er en del af ) indeholder asbest. Men det er måske blevet løst på de vogne I har.

Lidt off-topic. Men hvad er egentlig planen med MY 1126. skal den omlakeres?

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

tno

Indlæg: 16

PB

Hej locomo-dk

Jo, DJK's B-vogne indeholder asbest - ligesom en meget stor del af foreningens øvrige materiel gør. Asbest findes ikke kun i DSB stålvogne fra før 1972, men også i en del damplokomotiver, omkring varmeledninger i en lang række ældre vogne og mange andre steder.

Hvis man vil bevare historisk jernbanemateriel med en alder over ca. 35 år er der altså ikke andet at gøre end at håndtere asbesten med omtanke - og det kan sagtens lade sig gøre. Arbejdstilsynet har udarbejdet et udmærket sæt retningslinjer for, hvordan man skal omgås asbest, og dem arbejder man efter i DJK's baneforeninger.

I B-vognenes tilfælde er der sprøjtet et asbestholdigt materiale på tagets underside. Hvis man skulle pille alt interiør, herunder loftsbeklædning, ud af en B-vogn for at sætte over i en Bc-t vogn, ville man netop for alvor komme til at pille i asbesten. Så er det væsentligt sikrere at lade tingene være, hvor de er.

Ang. MY 1126 skal den naturligvis males om, når der er økonomi til det. Men det bliver en dyr omgang, fordi der også skal laves en del pladearbejde. Jysk Veterantog har derfor foreløbigt valgt at prioritere det højere at holde maskinen i tiptop teknisk stand frem for at se på den mere kosmetiske side af sagen. Om maskinen skal være med vingehjul eller i rød-sort vil det være op til de aktive i Jysk Veterantog at afgøre, når økonomien til en gang pladearbejde og maling er til stede. Begge bemalinger vil være historisk korrekte i forbindelse med den vognstamme, som Jysk Veterantog kører rundt med. Et argument for vingehjuls-bemalingen kan være, at den også vil passe til de ældre vognstammer, som andre DJK-baneforeninger har. MY 1126 er DJK's eneste lokomotiv med ATC, og derfor er det ikke helt utænkeligt, at maskinen også kommer i brug i forbindelse med andre vognstammer end lige Jysk Veterantogs IC-stamme. Det kunne man bl.a. opleve sidste december, hvor MY 1126 kørte nogle store særtog med både Veterantog Vests vinrøde vogne og Jysk Veterantogs røde vogne.

Mange hilsner

Thomas N. Olesen, DJK

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

locomo-dk

Indlæg: 61

PB

Tak. Nu var det heller ikke fordi jeg betvivlede at I håndterede den evt. asbest i de gamle vogne korrekt. Ku´da heller ikke selv drømme om ikke at køre i B-vognene i veterantog mv.

Smile

__________________

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.