Picture

risvej07

Indlæg: 131

PB

nemmest måde at digilisere skala N

hjælp og ideer til nybegynder

jeg har fået mulighed for at købe en stor mændge minitrix. det stammer fra 1990èrne. jeg vil gerne køre digitalt. først med tog( der er 3stk med) senere regner jeg med at digitaliser skiftesporene( der er 14 el-skiftespor) og måske senere koble det op på pc...

spørgsmålet er hvordan kommer jeg nemmest igang, kan jeg købe et digital startsæt

og så sætte dekoder i de 3 tog.?? kan jeg købe en løs digital transformere og en digital styreenhed.???? hvad er evt. billigst og bedst. og hvor handler jeg disse ting..

__________________

køre märklin digital med central station 1

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

Alt andet lige vil jeg altid anbefale dig at handle hos din lokale togpusher.

Inden du køber noget som helst skal du være opmærksom på hvilken stand udstyret er i. Gamle lokomotiver er tit dårligt kørende og i størrelse n er de mere følsomme for snavs.

Skiftesporene skal gå frit og ubesværet, motor drevene har en tendens til at ruste/sætte sig så tjek også disse.

Og så skal du naturligvis ha styr på brugtprisen inden du handler. Jeg ved at f.eks. kystbanen har bunker af størrelse n til en meget rimelig pris.

Nå men tilbage til dit spørgsmål: det kan kun betale sig at købe et startsæt hvis du har brug for alle delene i det. Jeg ville købe tre dekodere (tjek om de fysisk kan være der) f.eks. esu lokpilot micro og så en intellibox eller en roco multimaus. Det som du skal være opmærksom på er hvilket "sprog" dekoder og styre enhed snakker - roco og esu snakker typisk DCC og her er udvalget i sporskifte dekodere også størst.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Picture

gerhard

Indlæg: 90

PB

Det er en besnærende måde at gøre det på - jeg gjorde selv - MEN

Specielt de brugte skiftespor jeg har fået fat i , giver ikke optimal forbindelse, og så kan man se "det lille gamle lok, med to hjuls strømoptag" standse hver gang - og lige skal have et lille skub" - det er meget charmerende i begyndelsen, når man lige har fået en dekoder sat i - men så heller ikke ret meget længere. Evil

De dekodere jeg har anvendt har været trix og viessman, og der findes mange udmærkede beskrivelser, at kigge på - men du skal finde pladsen til dekoderen - og der er grænser - siger det puuf - lidt røg osv. ja så smider du bare 350 efter en ny, og lader være at tænke på de 2 mdrs. forbrug af hyggerødvin du kunne have fået for de samme penge. :oops:

Jeg har købt de efterfølgende stumper via QXL, og senere Ebay - startsættets mobilstation blev udskifter med en Intellibox (som "kan" både Tris og DCC samtidig, og har PC-interface) - mine skiftespor skiftes via S-DEC-4 - min tilbagemelding foregår via S88 på en Volkner 016-438-8 - og styringen foregår via Rocrail - og de fleste af skinnerne er loddet sammen, og de fleste af skiftesporerne leder lok igennem - men det har taget noget længere tid end jeg havde påregnet. :roll:

Men du kommer ingen vegne med PC styring uden elektriske skiftespor og tilbagemelding.

Hilsen

Gerhard

__________________

Modelbane: Spor N - Minitrix - Ib - Rocrail (samt lidt af hvert, afhængig af priser på Ebay og QXL - hvis jeg kan li det, og få en dekoder til at virke - får det lov at køre)

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.