Picture

Loftsnissen

Ringkøbing

Indlæg: 90

PB  Hjemmeside

Underlæg til Märklins drejeskive

Hej

Jeg har efter lidt tid erkendt at jeg ikke har ordentligt styr på min drejeskive. Den kører bare ikke optimalt - sætter sig fast og køre trægt fra tid til anden. Jeg har en ny H0 drejeskive (digital), overgangsstykker fra K til C skinner og troede jeg jeg havde "klodset" den højt nok op til ikke at spænde mellem tilslutningerne og slæden. Alle stumperne er fra Märklin. 

Mit spørgsmål er simpelt: hvad er den optimale højde på underlægget til drejeskiven?

Jeg har i dag 2 mm - det vil sige drejeskiven er løftet 2 mm over grundpladen. Jeg har mistanke om at mit problem skyldes at opklodsningen ikke støtter jævnt på hele cirklen, men vil gerne samle lidt erfaringer inden jeg adskiller det hele for at "Klodse" op på ny.

__________________


MVH LoftsNissen, "Generaldirektøren"
H0 / ac, digitalt - i etatens periode.

LoftsNissens modeltogbane - http://instagram.com/loftsnissen

Like 0 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

Hvis din drejeskive klemmer, kan årsagen være, at udskæringen er for stor, så drejeskiven ikke støtter ordentligt, hvis du klodser den op så højden passer til C-skinnerne skal der en ring under hele vejen.

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.054

PB

Hva' med at finde skydelæren frem og måle højden på en C & K skinne og forskellen vil give Dig tykkelsen på den ring, der bør laves ......

Er drejeskiven i vatter ?

Min drejeskive larmer fra magneten, der trækker stoppalen tilbage, men kun på ca. 50% af rundingen, så er det, Du også døjer med ?

 

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars LH

Ingeniør

Indlæg: 8

PB

Hej

Jeg har også monteret en ny Märklin H0 drejeskive, men bruger godt nok K-skinner. Jeg har oplevet tilsvarende problemer med, at slæden ikke kan køre uhindret forbi tilslutningssporet. Hullet til drejeskiven er kun 2 mm større i diameter end selve drejeskiven, så den er vel understøttet på hele omkredsen. Jeg har måtte "trække" nogle af tilslutningssporene bort fra centrum og fastgøre dem. Det har løst problemet, men det burde ikke være nødvendigt.

De tilslutningsskinne med problemer har udervejs været afmonteret og påsat igen for at cheke at montagen i drejeskiven var korrekt. Jeg har overvejet om det kun er de ekstra tilslutningsspor jeg købte ekstra som havde problemet. Der kunne være noget plastik  var lidt ude af facon eller ikke havde helt korrekte mål.

Måske du skal observere om det er bestemte steder slæden sætter sig fast.

Mvh

Lars

 

__________________

Dansk Epoke 3 og 4 - Märklin HO - Digital - K-skinner - Fast og modul anlæg

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.