Picture

tmjbk

Gårdmand

Indlæg: 462

PB  Blog

Ombygning af DSB MA sølvpilen fra 2 skinne til 3 skinne

Hej er der nogle der ved hvordan og om det er nemt eller svært at bygge en DSB MA om fra 2 skinne til 3 skinne ps ROCO

__________________

Mvh Allan 

Modeltog med slæbesko

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

duebjerg

Indlæg: 91

PB

Hej. For nogle år siden konverterede jeg en Roco MZ til 3-skinne. Det var meget let og billigt, beskrivelsen ligger såvel på digitaltog.dk som her på Sporskiftet (søg på mit brugernavn). Siden har jeg kigget en del på tegninger og styklister til MA, og min konklusion er, at den er noget mere omfattende at ændre end MZ. Derfor har jeg aldrig gjort forsøget. Ikke rigtig et svar på dit spørgsmål, men dog et input med mine betragtninger.

Steen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Thomas Jespersen

Indlæg: 409

PB

Som udsgangspunkt hiver du fat i eksplossionstegningen og finder de numre der står enten anført under AC eller er med lysegrøn skrift. Dem bestiller du hos din forhandler, så splitter du toget ad og bytter ud. Det er egntlig meget nemt. 

Tegning kan evt. findes her:http://www.roco.cc/en/service/spareparts/index.html

Til en MA skal du under alle omstændigheder bruge en ny forreste bogie iog et par slæbesko. Det kræver sommetider lidt øvelse og erfaring at hitte rundt i hvilke dele man skal bruge.  

Thomas

Like 0 kan lide
Top

Picture

duebjerg

Indlæg: 91

PB

Nemlig Thomas. Og jeg konstaterede, at der var en del stumper (og lidt kostbare) - derfor droppede jeg i sin tid projektet. (Til MZ´eren kunne jeg nøjes med en bogiebund til en hund.)

Steen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Petro

Pensionist

Hedehusene

Indlæg: 36

PB  Hjemmeside

  Hej tmjbk

Jeg har set lidt på Roco`s reservedels liste for DSB MA sølvpilen, og så vidt jeg kan se skal Du bruge et nyt bund-stykke på den foreste motor-boggi for at kunne montere slæbeskoen,den har nr. 41 og part nr. 133090, en slæbesko nr. 35 part nr. 86030, samt en skrue til montering af slæbeskoen  nr. 46 part nr. 114836, så vidt jeg kan se, koster stumperne omkring kr. 120,-

Du skal være opmærksom på, at Du mister trækket på den baggerst aksel på den forreste motor-boggi, da Du må afmontere mellem tandhjulene, til trækket på den bagerste aksel, for at kunne montere slæbeskoen, så der bliver træk på 3  aksler, istedet for på 4 aksler, men jeg tror ikke Du kan mærke det så meget, da Du ikke skal trække de 5 mellem tandhjul med rundt.

Skulle Du få brug for en ny forreste gearkasse boggi, har jeg en ny ubrugt til DC, liggende, dog uden snekke.

Mvh. Petro Hat

Like 0 kan lide
Top

Picture

HP 16

IT

Sjælland

Moderator

Indlæg: 249

PB

Hejsa

Dette var en af min første digitale ombygninger, og jeg vil påstå at det var pærelet (jeg var i hvert fald positivt overrasket).

Monterede blot en slæbesko på første boggie efter motorvognen. og trak en sort ledning op til printet, og så blev der lige klippe klistret lidt i ledningerne på hovedprintet. Så var den klaret.

Er godt klar over at jeg så ikke kan adskille motorvogn og næstfølgende vogn, men det betyder mindre.

Der skulle jo naturligvis også en slæbesko til decoderen i styrevognen for at styre dens lys.

 Ombygninngen kan fremvises på 3moduls stand i valbyhallen, men så skal jeg lige have besked inden. Hvis jeg skal medbringe 'dyret'

Mvh

Kristian

 

__________________  Kører 3-skinne via Sprog II (DCC) med Rocrail.Forbillede: Hjørring Privatbaner og Nordjyske Jernbaner.Epoke: fra dengang til nu.Medlem af Slæbeskoen.dk
Like 0 kan lide
Top

Picture

duebjerg

Indlæg: 91

PB

Det var en smart og simpel løsning Kristian, respekt! Øv, at jeg ikke kom på den, da jeg gik i MA-tanker!

Mine tanker var fastlåst på at udskifte de dele, der adskilte 2- fra 3-skinneversionen, og der fandt jeg som skrevet, at det ville blive for dyrt. 

 

Din løsning er jo betydelige mere snild og "håndværksmæssig" end bare at udskifte dele!

Steen

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.