Picture

D 804

Indlæg: 384

PB  Blog  Hjemmeside

3D-tegninger af modeltog

Jeg har erfaret, at mange rundt omkring er begyndt at eksperimentere med at lave 3D-tegninger af modeltog. Formålet med denne tråd skulle så være, at have et egentlig sted at vise alle disse flotte modeller, som man rundt omkring kan se eksempler på.

Til at starte med vil jeg vise nogen af mine egne tegninger, som jeg har en plan om en dag at sende til print:


Ovenstående er mit senest færdigtegnede projekt, nemlig en grundtegning til vogne fra KSB, AB eller HHGB. Dette forestiller KSB A 6, men kan med lethed tegnes om så  at den passer med de andre KSB-vogne, og tilsvarende vogne fra AB og HHGB.

Foruden dette er jeg igang med en model af KB M 1. Den er ganske vidst allerede udgivet som byggesæt fra Freja Modeltog, men mine evner til at lodde rækker slet ikke til at færdiggøre et sådant byggesæt.

Der er et stykke vej endnu inden modellen er færdig, men den er så tilpas simpel i former at den er overskuelig for mig at gøre færdig.

Til slut har jeg nu i længere tid arbejdet på et noget større projekt, nemlig en model af uombygget 500-Mo:

Dette er et meget langvarigt projekt, som der stadig er mange timer tilbage i. Men projektet det mest besværlige omkring vinduer og skæve former er færdigt, så det arbejde der mest tilbage af lige nu er mest detaljer, og den færdige model rykker således tættere og tættere på.

Når alt  dette er sagt, glæder jeg mig til at se nogen af de andre skønne i modeller i  andre har tegnet Smile

Med venlig hilsen
Jens

__________________

Jeg er en dreng på 16, der bruger lidt for meget tid på tog.
Billeder for hver uge: http://d804.wordpress.com

Like 1 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 191

PB

Hej Jens

Det ser godt ud det som du arbejder på.. Hvilket program tegner du i? Min klub ven Triangel (Peter) tegner jo også, men det er vist mok i solid works tror jeg det hedder..

Og nu du skriver at de skæve former osv er overstået på MO 500, hvad så med taget, det skal du vel også hen og tegne? der er jo en masse detaljer som rundinger i taget og en lygte, samt en masse tagkølere på..

 

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Triangel

Odense

Indlæg: 269

PB

Hej Jens

Nu er det ikke sådan at jeg vil hagle dine tegninger ned....

Men der er altså meget synlige fejl i din MO... Du skal kikke på hjørnerne igen, da de er forkerte. Jeg er faktisk bange for at du nok skal kikke på hele fronten igen....

 

__________________

Med venlig hilsen

Peter

Like 0 kan lide
Top

Picture

D 804

Indlæg: 384

PB  Blog  Hjemmeside

Jeg takker for de foreløbige svar. Ja, meget af fronten af Mo'eren er ikke korrekt, men jeg har mange steder været nød til at gå på kompromis med de funktioner Sketchup tilbyder, især omkring hjørnerne og taget som jeg endnu ikke har fået tegnet, samt mine egne tekniske forudsætninger for anvendelse af programmet Smile På mange punkter er Sketchup ikke programmet til at tegne i når det drejer sig om modeltog, men det er nu desværre det bedste af de Opensource programmer jeg kender jeg har til rådighed.

Men resultaterne er jeg indtil videre selv tilfreds med min alder og erfaring taget i betragtning. Der findes jo alene herinde mange der meget, for ikke at sige enormt meget bedre til det her end mig  Laughing out loud

Med venlig hilsen
Jens 

__________________

Jeg er en dreng på 16, der bruger lidt for meget tid på tog.
Billeder for hver uge: http://d804.wordpress.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.817

PB

Her er et forsøg på en model lavet i gmax til Train Simulator/Open Rails. Det er en tidlig model, hvor vinduerne ikke er lavet i 3D, men ved hjælp af alfa-lag i teksturen.

 

Billede

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.