Picture

Egonhund

Smørum

Indlæg: 125

PB

Hjælp til sporplan

BilledeBillede

Hej modelbanefolk.

Jeg er i gang med at planlægge et nyt anlæg, hvor jeg vil anvende Tillig Elite eller Peco skinner. Så jeg vil spørge jer om i kan hjælpe med en sporplan?

Vognstammene skal have en længde på mindst 1,5 m, mindste radius er 500 mm, epoken er IV altså mellem 1969 og 1990.

Selve breden på de enkelte moduler kan godt ændres vis det passer bedre.

 

__________________

Mvh. William

Märklin digital, c-skinner, epoke IV, V og VI. DSB og DB ag

Aktiv ved MY veterantog

Like 0 kan lide
Top

Picture

henrik scheel

Indlæg: 30

PB  Blog

Hej, er selv ved at udvikle bane. Der nogle ting jeg vil holde mig til som det første layout. Jeg er enig i modulopbygningen som metode. Jeg vil gå efter 60*120 som standardmodul, så der er vi helt på linje. Det er svært at nå ind over meget mere end 60 cm. Jeg tror min højde bliver 120 cm +- 10 cm. Jeg kan anbefale Peco skinner. De kan køre alt og er relativt billige. Du skal have electrofrog udgaven i code 75.

DIn minimum radius er for lille med 500 mm. Ser du YOutube så skal du op på mindst 610 mm (24 inch) gerne mere. De små kurver ødelægger det samlede indtryk, idet det er meget lidt naturtro. Jeg har sat en std. kurve på 900 mm, som jeg desværre ikke kan holde hele vejen, men går ikke under 700 mm. Når kurverne er så store i forhold til pladsbegrænsingerne, er der ikke meget frihed til at lave en bane, desværre. Men jeg tror man fortryder de små kurver der giver banen et legetøjsagtigt præg.

Prøv dig frem med et at de gode programmer der er. Har selv købt licens til Anyrail som kostede 22 GBP. Det er godt givet ud fordi man kan få en viden om hvad man kan eller ikke kan inden man køber materiellet ind. Anyrail indeholder alle Peco skinnerne som standard, så det er bare at gå igang. Man kan også printe det hele ud i 1:1 og lægge sit spor efter det.  

Like 1 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.311

PB

Jeg kan også anbefale AnyRail.

Du kan downloade i en Freeware udgave, hvor der er begrænsninger på antallet af Items. Jeg har købt en licens, og så e derr 'frit slag i bolledejgen'.

AnyRail er desuden nemt, at gå til.

 

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Egonhund

Smørum

Indlæg: 125

PB

Det kunne nu være at der var nogle der havde et/flere forslag til hvordan sporføringen bedst kan udføres. Men jeg vil så prøve Anyrail.

__________________

Mvh. William

Märklin digital, c-skinner, epoke IV, V og VI. DSB og DB ag

Aktiv ved MY veterantog

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.