Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 594

PB  Hjemmeside

Søger forslag til løft af delmoduler

Endelig er tiden kommet til Havneby området og vi har brug for lidt hjælp eller inspiration herinde fra.

Under de tre moduler er der et enkelt spor som vi skal kunne komme til. Senere engang er der planlagt en skyggebanegård med to ekstra skinnestrenge.

Så mit spørgsmål er, hvordan man på en smart og let måde kan løfte modulerne så højt op, at man kan komme til tog og skinner. Som i kan se på det nederste billede er baggrunden en skråvæg. Det gør det hele en del mere kompliceret da man ikke bare kan trække modulerne op i højden. Vi giver modulerne 2½ cm luft  til skråvæggen, så de kan skubbes lidt ind, inden man løfter dem op

Har du / i nogle forslag ?

Hilsen

Jakob og Reiner

Billede

 

Billede

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.872

PB

Jeg monterer et langt klaverhængsel inde ved væggen og sætter nogle øskner fast i loftet, som man kan sætte en snor/line fast i, mens elementet er hævet.

Jeg bygger i 3 plan og har derfor også en udfordring mht. drevmontering/servicering hvorfor, jeg vil løse det sådan.

Har købt dem brugt fo ca. 100 kr. stk for ca 2,5m

__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 0 kan lide
Top

Picture

CBorch

Skolelærer

Frederiksberg C

Indlæg: 251

PB

Billede

 

http://www.beslagsbutikken.dk/skuffeskydebeslag-deludtraek-208.html

 

Hej Jakob og Reiner

Min første tanke var at I vil kunne sætte hængsler langs bagkanten, men så gik det meget hurtigt op for mig, at så vil I ikke få plads til nogetsomhelst der rager op over græshøjde, hvis det også skal kunne være der når pladen bliver vippet op. Så den løsning dur ikke

Så tænkte jeg, at adgang nedefra ville kunne afhjælpe problemet, men når jeg studerer billederne af anlægget, så kan jeg godt se at det bliver nærmest umuligt at komme til. Den løsning dur så heller ikke.

En løsning kan være at betragte de skjulte spor som værende beliggende nede i "skuffen". Hvis de tre segnmenter betragtes som skuffer og blev monteret på glideskinner der er fastgjort på spanterne, så vil det være muligt, at glide pladen væk fra det område, hvor der nedenunder er lagt spor.

Umiddelbart vurderer jeg på tegninger og billeder udtrækket til at være ca 30 cm, så det burde kunne lade sig gøre med ovenstående "skuffeskydebeslag", der findes i forskellige længder.

Træerne vokser jo ikke ind i himlen og hvis I vælger denne løsning, så skal I være opmærksomme på at der foran bakken (de tre anlægssegmenter Rød/gul/blå) ikke må stå alt for høje ting, der kan komme i vejen for pladen.

Så er der jo lige det med finishen, for det skal jo ikke være en grim overgang fra hylde til skråning når hylderne er på plads, men der tror jeg at I med de evner i normalt har udvist mht landskabsopbygning, kan få camoufleret overgangen med et overlap af buske/krat/støttemure og lignende. Husk at bare fordi toppladen er flad/ret oventil, så behøver den ikke have en retlinet underkant, så den kan godt bølge derudaf så det er nemmere at få til at se naturligt ud.

De bedste glidende toghilsner

Cristian

__________________

2-skinne H0, GDS, DSB, dansk epoke III & DR, østtysk epoke IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 594

PB  Hjemmeside

Hej. Mange tak for jeres svar  Smile

Nogen form for hængsler kan jeg ikke anvende, da bagsiden er en skråvæg og terrænet er alt for højt. Forslaget med skuffebeslagene er interessant, dog skal de monteres så højt at overgangene  virkelig bliver vanskelig at kamuflere. Desuden kommer der bygninger, buske mm til at stå foran skufferne.

Modulerne skal kun løftes få gange om året, når skinnerne skal gøres rene. Bliver der en skyggebanegård, opstår der sikkert en del flere problemer.

Billede

Modulet har ca. 3 cm luft til skråvæggen, så man kan skubbe det lidt ind, inden man løfter det op. Overgangen forrest mod pladen er ikke let, da pap maché har en tendens til at bøje opad ved indtørring. Det fikser vi måske med små supermagneter. Men der er jo ikke noget at holde i på modulet. Måske gevindrør, der går ned i terrænet og hvor man skruer håndtag ind til at løfte det med ???

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.321

PB

Hej Rainer

 

Der, hvor jeg ser bedst plads, er at kunne trække det neden ud. Så er du fri af skråvæggen, men kræver så muligvis nogen konstruktiv ændring af din bærende ramme 

 

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.444

PB

En modsat tanke

Dit tag har en hældning, så løftet skal næsten have samme retning .....

  • Så løft opad.
  • På grund af vinklen er der intet, som "rager" for højt op
  • Bevægelsen styret af en skinne i hver ende
  • Trækket kunne komme fra loftet.Det optimale vil være et løft af hele sektionen, men det er sikkert umuligt, så det bliver svært med den styreskinne, der ikke er langs endevæggen.
  • Så længe Du har børn i huset, så kald på en og løft sammen

Men hvorfor ikke blot sørge for en omgang mere på en helix, og så er der plads nok ......

 

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 594

PB  Hjemmeside

Det med at trække modulerne ned går desværre ikke (tøjkommode, mb skabe mm). Opad er egentlig en fin ide men jeg har nok glemt at sige, at modulerne skal være transportable. Så kan jeg sidde nedenunder i stuen sammen med konen Wink

Både når der skal arbejdes med detaljer og der skal fotograferes er det bare nemt at kunne sidde med hele molevitten. Det har jeg fortrudt at jeg ikke lavede det på min gangbane.

(Hej Gert. Var hyggeligt at mødes i Bjerringbro)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 594

PB  Hjemmeside

Nu har vi fundet løsningen til det første modul.

Billede

Håndtaget trækkes ud.

Billede

Håndtaget drejes.

Billede

Modulet løftes op og nu kan man nemt få fingrene ind under og trække det ud og op. Det er ikke færdig men princippet kan da ses.

Hilsen Reiner

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.