Picture

brasch

Indlæg: 24

PB

Begynder i landskab

Jeg er lidt begynder til hele det her modeltog. noget gammelt og arvet. Så det er analogt, fleischmann profi og H0. 
Pladsen er lidt trang - jeg har en 120x240cm plade (i virkeligheden nok 122x244, men altså...) og det rum hvor pladen ligger og fylder 1/3 bliver også brugt til andre ting, så jeg vil gerne lave et setup, hvor jeg havde 4 dele, til når rummet skal bruges til noget andet (lettere at opbevare), så jeg tænkte at skære pladen til 4 stk 60x120cm - det er i så fald også lidt lettere at arbejde på. 
umiddelbart tænker jeg en "bund" af flamingo, eller det blå skum der ikke fnuldrer, ovenpå pladen. Når det kommer til selve landskabet, giver det så mest mening at skære flamingo til, eller bygge det op som f.eks. Noch terraform, hvis jeg skal lave et par "bjerge" med tunneller? i fht skinnelayout, bliver det i retning af Noch silvretta layoutet, så jeg skal have det i 3 niveauer - hvor stor afstand bør der være mellem de forskellige niveauer?

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ulrik D

Indlæg: 128

PB

Før du begynder at skære din plade op i mindre stykker, skal du afgøre med dig selv, hvad du vil med dit anlæg?

  • Vil du blot se en eller flere togstammer bevæge sig (rundt) på et landskab?
  • Vil du gerne rangere med vogne mellem forskellige godsmodtagere, P-rist eller G-rist?
  • Skal dine toge kunne køre rundt uden stop?
  • Eller skal dine tog køre mellem 2 eller flere endepunkter?

Når du kender svar på kan du begynde at skære din plade op til de ønsker, du har.

Ellers undersøg, om der i dit nærområde er en modeltogklub, hvor du (efter "Big Bad Corona") kan komme på besøg og få lidt inspiration og vejledning.

__________________

Mvh Ulrik D

Leger både med store og små tog.

Like 0 kan lide
Top

Picture

brasch

Indlæg: 24

PB

Jeg ser det lidt som en sæson-ting, bygge, forfine og se det virke. Evt. køre det hele i en container og starte forfra, hvis det ikke bliver som jeg vil have det. Hvis man skal prioritere det, så er det nok selve det at bygge det op og få det til at virke, der tænder mig, fremfor en fast bane. Derfor skal det også heost være praktisk at "arkivere" om sommeren. Men spdan for kort at opsummere layoutet, så er det jo i grunden en oval i bunden og et ottetal et niveau oppe - det så laver en yderligere sløjfre til 3 . niveau oppe og kører ned igen. Tanken var, nu hvor det er analogt, at køre nederste og øvre niveauer for sig med manuelt skifte mellem de to sektioner. Jeg tænker 2 togsæt pr sektion (et gods, et passager) og evt lave det sådan at godstogene kører via et sidespor (kontaktskinner) ved stationen, mens passagertogene holder ved perronen (jeg har overvejet 3 togsæt, men jeg tror måske det bliver for "tæt"). Så egentlig skal det bare køre rundt, indtil jeg vælger at skifte sektioner manuelt. 
men mit spørgsmål går mest på landskabsopbygningen. Om jeg skal lave en tunnel i skum, eller bygge det op om et "stativ" a la Noch Terra form Og så lidt gips udover. Som jeg ser det, hvis jeg bruger skum oven på pladen, så kan jeg i princippet skifte alle 1/4 af banen, hvis jeg justerer det ind, så skinnerne passer. 
på den lange bane, så jeg får mere plads, kunne det være hyggeligt med en "fast" bane og evt. udvide den. 
Når man så har læst dette, så kan man nok regne ud at ægthed, epoker osv ikke er noget jeg fokuserer på - jeg vil bare gerne hygge mig med det, men har primært erfaring fra en "gulvtæppe-bane", da jeg var barn. 
nå ja, så er der den sentimentale del af det, at jeg arvede det fra min nyligt afdøde morfar, der først startede med modeltog, da han fik et barnebarn der var en dreng (mig) og derefter blev bidt af det. Så en stor del af det, er naturligvis at mondes gode stunder med min morfar og selvfølgelig også vise min mormor (der også blev bidt af det), at morfars bane lever videre 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.