Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.048

PB  Blog

JernbaneBasen - hold styr på din jernbanesamling

Hej alle

Gennem flere år har jeg løbende udviklet på JernbaneBasen. Det er et system til registrering af modeljernbane-materiel, biler, tilbehør, jernbane-litteratur m.m.

Indtil udgangen af 2017 kunne man bruge systemet gratis. Men på grund af nogle voldsomme prisstigninger på licenser til det system, jeg anvender, har det været nødvendigt at ændre på det.
Derfor koster JernbaneBasen nu kr. 150,- pr. år at anvende. Det har heldigvis ikke skræmt de faste brugere væk.

Ændringen har også bevirket, at jeg har fokuseret på at få en del igangværende projekter gjort færdigt, rettet mindre bugs og optimeret flere ting.

JernbaneBasen har i dag over lige over 2600 forskellige modeller registreret. De fleste i H0, men systemet dækker alle skalaer. Det er brugerne selv, der er med til at fylde nye modeller i JernbaneBasen.

I korte træk består JernbaneBasen af to dele: En fælles database over modeller og et privat område, hvor hver bruger registrerer sit materiel. Det er kun brugeren selv, der kan se det private område.

Udover registrering af materiel, er der også en afdeling til jernbane-litteratur o.lign. Det fungerer på stort set samme område.

Hvis du skulle være interesseret i at afprøve JernbaneBasen, kan du oprette dig som bruger med en prøvekonto. Du kan prøve de fleste muligheder af, men du kan kun registrere 10 modeller i din samling.


Søgesiden hvor man hurtigt kan vælge at se en speciel type materiel:
Billede

 

Liste over valgt type materiel. Der er filterfunktioner, så man kan indskrænke visningen:
BilledeMateriel-kort med forskellige informationer om forbilledet:
Billede

 


Der kan lægges flere billeder ind:
Billede

 

 

 JernbaneBasen laver automatisk krydsreferencer. Her vises f.eks. andre modeller af samme lokomotiv-klasse:
Billede

 

Hvis du undrer dig over, hvad alle de sjove bogstaver på materiellet betyder, så kan du få det opklaret i JernbaneBasen.
Jeg har importeret data fra UIC (Union Internationale des Chemins de fer) og har ved at lave nogle ret komplicerede regler, sørget for at JernbaneBasen selv omsætter det 12-cifrede materielnummer til bogstavkoden og afkoder den.
Ældre materiel er ved at blive indtastet ... men da det er manuelt arbejde, tager det tid.
BilledeBillede

 

Når man har tilføjet en model til sin samling, kan man lave registreringer vedr. køb, pris, reparationer, opgraderinger m.m.

JernbaneBasen regner totalprisen ud, så du kan holde styr på, hvad dit materiel er værd.
Bemærk at layouts på de private oplysninger er røde. Så du er aldrig i tvivl om, hvor du indtaster data.

JernbaneBasen er forberedt på, at du måske omlittrerer dit materiel. Så selvom du tilføjer en MY 1147 til din samling, kan du derefter gå ind og ændre den til MY 1148. JernbaneBasen holder stadig styr på, at du oprindeligt havde anskaffet en MY 1147.
Billede

 

 

JernbaneBasen holder styr på værdien af dit materiel. Du kan indtaste alle mulige typer modeller, landskabsmaterialer, skinner osv., så du kan holde styr på, hvad dit anlæg reelt koster. Det kan være en stor fordel, hvis du skal dokumentere dit tab ved brand, vandskade eller tyveri.
Du behøver ikke at indtaste dit navn i JernbaneBasen. Det eneste, du SKAL registere er en e-mail-adresse, da den også bruges til at sende information, PDF-lister o.lign. Men du kan sagtens oprette en anonym e-mail-konto til det. Det er ikke muligt at indtaste adresse, telefonnr. eller noget andet.
Det kan være en fordel, at du ikke viser sammenregningsfunktionen til din kone/kæreste.  Innocent
BilledeJernbaneBasen har også en statistik-side. Her kan du se dine årlige indkøb og få en månedligt gennemsnit for året. Det er praktisk, hvis du ønsker at lægge et budget for dine indkøb (selvom vi nok oftest bare lukker øjnene og kører Dankortet gennem maskinen).BilledeI JernbaneBasen kan du bestille udskifter. Dels kedelige lister sorteret efter producent/produktnummer og dels modelblade, hvor hver model er præsenteret på sin egen A4-side. Begge layouts er designet til at sidde i en A4-mappe (på bredformat).
Når du bestiller en udskrift skabes en PDF-fil, som derefter sendes pr. e-mail til dig.
Billede
BilledeJernbaneBasen har også en ønskeliste. Når du kigger gennem modellerne og finder noget, du også selv vil have, kan du bare trykke på det lille grønne W. Så tilføjes modellen til din ønskeliste.
BilledeLigesom du kan registrere modeller, kan du også registrere bøger, tidsskrifter m.m.:
BilledeBillede
Man kan også registrere artikler og tidsskrifter. Her ses en registrering af Banen nr. 67, hvor hver artikel er registreret for sig selv. Det gør det let for en selv - og andre - at finde en bestemt artikel på et senere tidspunkt.
Billede

 Hvis du føler dig fristet til at afprøve JernbaneBasen kan du finde den her:
http://www.jernbanebasen.dk


Mange hilsner
Per

 

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top