Picture

Jamie Simonsen

3D Visualizer

Indlæg: 3

PB

Film og animation på modeltogbanen

Hej,

Jeg er et nyt medlem her på siden, men jeg har læst mange tråde i forbindelse med gode råd til modelbyg. 

Jeg har fået en idé som måske kan have interesse for modelbyggere. Jeg har skrevet en kort udgave af idéen og en lidt længere udgave med lidt baggrundshistorie. 

 

Begge idéer tager udgangspunkt i togbanen, som jeg selv har lavet, og tilhørende video, som jeg også har lavet: Se den her: https://www.youtube.com/watch?v=4sH1TShL2cY

 

Den korte udgave af dette opslag handler om at jeg har overvejet at tilbyde videoproduktioner af modeltogbaner - for en pris. Jeg har nemlig haft stor glæde af at producere min egen lille video af min (fars gamle fleishmann fra 60'erne) togbane, som jeg selv har konstrueret. Og familien og børnene elsker også at se den! Min indre mission er så at skabe et foreviget minde, som andre mennesker og deres børn kan have glæde af. 

 

Den lange udgave:

 

 

For et par år siden faldt jeg over en kasse på mine forældres loft som indeholdte skinner, huse, toge etc. primært fra Fleischmann H0 fra 60érne. Det var anden gang jeg så den kasse. Første gang jeg så kassen har jeg nok været 10 år gammel og ville lege med det, men det fik jeg sgu ikke lov til af farmand! "Det var for følsomt" sagde han. Min far afsluttede min forespørgsel med "Gå ind og leg med dit lego".

20 år efter, da jeg faldt over kassen igen, tog jeg den ned fra loftet. Jeg spurgte min far, om jeg ikke lige skulle få liv i togbanen og lave en lille modeltogbane med landskab og det hele, da jeg er en modelhobby entusiast og har en del erfaring med det. Primært wargaming i skala 1:48 (Warhammer, Saga osv.)

Min far synes det var en fantastisk idé og vi lavede et lille budget til projektet. Den her gang bad han mig ikke om at gå ind og lege med Lego!  Smile Basis for projektet lød på: Fleischmann H0 på en 2x3 meter plade inkl. landskab / by med Lys, lyd og det hele. 

 

Jeg kastede mig derfor intetvidende og naivt ind i modeltogbaneverdenen - og HOLD DA OP - DEN ER STOR!

Efter at have overskredet budgettet og min personlige deadline for projektet helt enormt blev jeg færdig med togbanen efter et år.

 

Jeg lærte på den "hårde" måde, at det simpelthen kræver så meget tid og kærlighed, som jeg slet ikke havde under konstruktionen. Jeg vender sikkert tilbage når / hvis jeg får mere tid, for det var en fantastisk fordybelse / meditation jeg fik ud af det.  Og har så stor respekt overfor de mennesker der bruger den rigtige tid på det. Det er kunst! 

Og eftersom jeg har uddannelse inden for Film & Animation, valgte jeg at lave en lille video af togbanen for at forevige mindet. Jeg sidder så her og tænker, "mon ikke der er flere derude som kunne tænke sig at få optaget / dokumenteret sin togbane / modelkreation på samme måde?" Der er så mange detaljer i en togbane, som man ikke ser i første øjekast. Og kameraer i dag kan komme helt tæt på og ind og ud af tunneler og det hele. Meget morsomt at filme! 

 

Bare en tanke fra en familiefar i 30érne. Jeg er bosat i Odense, men kører gerne distancen for at filme en flot togbane! 

 

Håber opslaget er landet det rigtige sted og ikke bryder brugsregler her på siden. 

 

Vh.

Like 1 kan lide
Top

Picture

Jean

Indlæg: 91

PB

Hej Jamie.

Ideen er generelt rigtig god og mange ville sikker ønske at de havde taget billeder eller videoer af anlæg der for længst er bygget om eller nedtaget.

Men for mange er det også en lidt privat verden som de ikke ellers vil dele med andre. 

Dit anlæg er ganske flot men hold da op hvor kører du stærkt med dine tog, det er næsten som at se rutschebanen i tivoli kører forbi - så der skal du måske øve dig lidt.

vh.

__________________

Jean - Märklin fan.

Like 2 kan lide
Top

Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 694

PB

Også et hej herfra Smile

Ideen er sjov, men jeg tror ikke at der er mange der vil bruge af deres modelbanebudget til den slags optagelser.

Måske nogle af klubberne, men de har heller ikke overflod af penge.

Og ja - det er ren racerbane du viser frem! Et eksempel på noget fra den helt modstående grøft kan findes fra Reiners flotte anlæg:

https://youtu.be/zjGIOi38ts8

Henrik

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af 3Modul. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jamie Simonsen

3D Visualizer

Indlæg: 3

PB

Hej Jean,

 

Mange tak for beskeden! 

 

Interessant med det private aspekt. Det var jeg faktisk slet ikke klar over, men jeg kan godt sætte mig ind i det. 

 

Jeg har meget at lære mht. til at bygge modeltogbane, men også at betjene det, kan jeg forstå. Det går alt, alt, for hurtigt når jeg genser min video.  Det er noteret til næste togvideo :) 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jamie Simonsen

3D Visualizer

Indlæg: 3

PB

Hej Henrik,

 

Og tak for beskeden. Fedt med input! 

 

Jeg havde også undervurderet omkostningerne på mit første projekt, så jeg kan sagtens se udfordringen i økonomien. 

Mht. hastigheden, så er det bestemt en forhastet betjeningsfejl fra min side.

 

Jeg er vild med den video du har sendt. Super flot togbane med fin baggrund! Og et tempo der er til at følge med i! Kameraet kan ovenikøbet nå at lave en panorering! 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.