Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.106

PB  Blog  Hjemmeside

Sneplov - Strygejern

Da' alle sammen.

Der har jævnligt været spurgt efter modeller af sneplove, og netop nu har jeg opdaget, at der er et af Trinbrættets Århus' gamle byggesæt (det gode) af den gamle sneplov kaldet "strygejernet" til salg på QXL:

http://www.qxl.dk/pris/modelhobby-rc/dansk/dsb/byggesaet-sneplov/v/an710935852/

Jeg har den allerede, men måske den kunne være af interesse for en anden? Auktionen udløber i morgen aften 10/5.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.600

PB

Togdillen sælger også strygejern - både i en form for byggesæt og et færdig monteret ( dog ingen kobling ) men ellers synes vi den er fin og pynter i vores remiseområde ......

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.106

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Jørgen.

bygger01 skrev:
Togdillen sælger også strygejern - både i en form for byggesæt og et færdig monteret ( dog ingen kobling ) men ellers synes vi den er fin og pynter i vores remiseområde ......

Ja, det er rigtigt: Men som påvist igen og igen her på Sporskiftet, er Togdillens strygejern en temmeligt dårlig resinafstøbning af originalen - som er dette hvidmetal byggesæt. Jeg har dem begge, og der er absolut ingen tvivl om, hvilket sæt der holder den højeste kvalitet; og så er Togdillens "sæt" kun en resinskal - man skal selv skaffe alle øvrige dele. Dette sæt indeholder derimod næsten det hele - inkl. hjul, boogie, litreringer mm.

Men alt det har været oppe at vende før: Se i slutningen af denne tråd, hvor der er billeder af begge sæt side om side til sammenligning.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.643

PB  Blog  Hjemmeside

Scandias privatbanesneplove (fx. AHB.Sneplov 3 - billede på EVPs hjemmeside) - som modellen forestiller - er ikke den type der blev kaldt strygejern.
Den blev oprindelig solgt af HO-service og senere også Trinbrætterne i Århus og Vejle. Så den er ikke et Trinbrætprodukt.
I Lokomotivet nr 27 s.80 ff er der en tegning af DSBs tilsvarende sneplov nr.29 - 47 der i model er ca.½ cm længere og lidt højere end privatbaneudgaven .

Ovenstående eksemplar er grundet og forsynet med "puffer", stige, "lygteplanke" samt trækstang.

Fra Djurslands Jernbanemuseum.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

HOV!

Jeg har købt den sneplov og troede at det var en DSB-sneplov. Men en AHB/AHJ er jo endnu bedre, da den så passer perfekt til mit modeljernbaneprojekt.

Hvilke farver havde AHBs og AHJs sneplove?

Så vidt jeg kan se må det være AHJ som modellen forestiller, da klappen på højre side vender den samme vej som på billedet hos EVP.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.