Picture

Anderscn

Indlæg: 41

PB

SR24 olie i Danmark?

Hej,

Ved I om det forhandles i DK?

I Tyskland er det ret udbredt til rensning af lokomotiver. Indtil videre har jeg brugt WD-40 og isopropyl alkohol når lokomotiverne skal have en ordentlig tur. Men det er mit indtryk at SR24 er lidt mere skånsomt.

mvh,

Anders

Like 0 kan lide
Top

Picture

peterw

Ingeniør

Frederiksberg

Moderator

Indlæg: 970

PB

Hej,

Anderscn skrev:

Ved I om det forhandles i DK?

I Tyskland er det ret udbredt til rensning af lokomotiver. Indtil videre har jeg brugt WD-40 og isopropyl alkohol når lokomotiverne skal have en ordentlig tur. Men det er mit indtryk at SR24 er lidt mere skånsomt.Jeg kender ikke SR24, men udfra beskrivelsen (f.eks. her) er der formentlig blot tale om en "syrefri olie" af en slags - så f.eks. alm. hobbyolie fra byggemarked, symaskineforretning eller cykelsmed burde være tæt på samme sag.

Selv bruger jeg isopropyl alkohol, men ville aldrig bruge WD-40 - det ville jeg være bange for var for skrapt. Plast-dele kan f.eks. let tage skade.
(Jeg hører lige fra bygger01 at der er tale om et betalings-site, det vidste jeg ikke - linket er blot resultat af en hurtig google-søgning.)

Mvh
Peter


Mvh
Peter

__________________

Dansk epoke IV - af historiske årsager på 3-skinne. DSB suppleret af lidt privatbane. Uhlenbrock Intellibox, RocRail etc.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gerhard V.

ingeniør

Stuttgart Germany

Indlæg: 104

PB

Hej Peter,

nej, det er helt ikke detsamme som en syrefri symaskineolie. SR24 er meget tyndere og anvendes også som røgolie. Hvis det bliver spildt fordamper det ved rumteperatur. Jeg kan meget anbefale det for manuel skinnerensing, kun få dropper på et stykke køkkenrulle og vupti, al skid kan tages bort.

Mvh

Gerhard.

PS.: Som tysker er SR24 naturligvis let at købe, men jeg har ingen idé hvem i Danmark sælger det, beklager.

Like 0 kan lide
Top

Picture

birkla

Buschauffør på Fehmernbyggeriet (FLC)

Nakskov

Indlæg: 241

PB  Hjemmeside

Jeg er ikke stødt på det i DK, men har købt hos Fohrmann https://www.fohrmann.com/de/sr-24-modellbahnoel-versch.-gebinde.html Det er fint til rengøring og opløsning af gammel olie f.eks.

__________________

Mvh Klaus Krøyer Jakobsen

Nakskov

MIST Zealand

http://ullerslevlokalbane.blogspot.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Anderscn

Indlæg: 41

PB

Hej,

Tak for svarene. Jeg har købt en del hos Fohrmann, og er generelt meget tilfreds med dem. Det bliver dog lidt dyrt med forsendelse af en liter, så jeg håbede at der var en lokal forhandler.

I øvrigt, jeg har før med WD40 "åbnet" et par lokomotiver med stivnet Märklin olie. Indtil videre ser maling og plast ikke ud til at have taget skade. Ville dog fremadrettet være på lidt mere sikker grund med SR24.


mvh,

Anders

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.