Picture

bmpplan

Indlæg: 30

PB

Rullemodstand hobbytrade Dobbeltdækker vogne

Jeg har en lille håndfuld dobbeltdækker vogne fra Hobbytrade. Vognene ruller påfaldende dårligt... næsten lige så godt som en mursten. Vognen kan bremse sig selv ned af et fald på 2 - 3 %!

Jeg har forsøgt at smøre lejerne med teflon uden at det hjalp. Jeg kan ikke se noget sted hvor flanger eller hjul trykker imod vogndele. Nogender har et bud på hvad der er galt? og måske et løsnings forslag?

MVh

Bo

__________________

/Bo M.
Kalundborg

Like 0 kan lide
Top

Picture

fkm

IT-Systemadministrator

Indlæg: 575

PB

Jeg har 2 sæt i 2-skinne versionen.

Det ene sæt er fra den oprindelige serie, den kører aldeles fremragende - skulle måske sige ruller (Destination: Østerport) - der er også stabilt strømoptag på vognene

Det andet sæt er fra seneste levering (destination: Nykøbing F) og det ruller også fint, dog er strømoptaget lidt mere ustabilt, da lyset flimrer.

Mvh
Flemming

__________________

H0, 2 skinne DCC, dansk i nyere epoker

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.716

PB

Jeg tænker dit dobbeltdækker vognsæt er i AC udgave til Märklin ?

Det døjer jeg nemlig også selv med. På grund af slæbeskoen under hver vogn, så ruller de ikke særlig godt. Det er dog absolut intet problem for mine Roco, A.C.M.E., PIKO eller Märklin lokomotiver, at trække eller skubbe en hel vognstamme. Endda op ad en 3% stigning. Men mine MCK og Heljan lokomotiver kan ikke  Sad Puzzled Sad
(Dvs Heljan lokomotiverne kan efter at jeg har monteret aksler med hæfteringe). (Jeg søger stadig efter aksler til MCK lokomotiverne med hæfteringe på hver side. )

Hvis dit vognsæt er AC, så er løsningen, at montere strømførende koblinger mellem vognene og fjerne slæbeskoene, så kun styrevognen her slæbesko.

Lille fodnote:
50% af akslerne på AC lokomotiver kan sagtens have hæfteringe på hver side, uden at det går ud over strømoptag fra skinne. 

Like 0 kan lide
Top

Picture

bmpplan

Indlæg: 30

PB

Mine vogneer DC, så ingen slæbesko.
Man stadigt et godt tip at have stømførende koblinger.

__________________

/Bo M.
Kalundborg

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.716

PB

bmpplan skrev:

Mine vogneer DC, så ingen slæbesko.

Så undrer det mig faktisk meget, at de ikke ruller fint. Selvom jeg kører AC, så har jeg også en del af de her dobbeltdækker vogne i DC udførelse. De ruller alle rigtig godt.

Sidder der stadig de originale hjul på ? Eller er der evt monteret andre hjul med en lidt større afstand mellem pinol spidserne ?

Like 0 kan lide
Top

Picture

Michael BJ

Indlæg: 265

PB  Hjemmeside

Det kunne måske være samme problem som jeg har oplevet med andre hobbytrade vogne, nemlig at bremseklodserne faktisk virker som rigtige bremsekloder, fordi de fejlagtigt er monteret, så de trykker lidt mod hjulene?

Dette har jeg blandt andet oplevet med hobbytrades Cl-vogne og Ika-vogne. Begge mine Cl-vogne ruller ret dårligt (den værste byttede jeg hos forhandleren, men kom hjem med en der rullede ligeså dårligt!) Da jeg skulle købe to Ika-vogne, måtte jeg teste i alt 5 vogne hos forhandleren, for at få 2, der rullede fint.

mvh Michael

__________________

Dansk epoke 3

http://flyvehistorie.wordpress.com/

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.