Picture

ct

Indlæg: 187

PB

Modeltog som træning for 1:1 hos DSB

Hej

Jeg faldt over den danske udgave af DanLink-præsentationsfilmen. Se fra 2:35 af hvor modeltog spiller en rolle for oplæring af rangister!

http://www.youtube.com/watch?v=7ffomqQMdyw

I øvrigt interessant at man allerede i 1985 havde Mäklin Digitalsystem.

Hilsen Christian 

Like 0 kan lide
Top

Picture

mylle

skipper/musiker

Indlæg: 417

PB  Hjemmeside

Ja jeg var faktisk med til opbygningen på Lygten Station. Efter indførelsen af Driftsområderne incisterede Herr Torkild Petersen, man sagde Herr og De på Lygten i 1986,på at bevare sin titel som Stander.Denne Herr Torkild Petersen, Danmarks eneste tilbageværende stationsforstander, var en inkarneret modeltogsentusiast, og i øvrigt alletiders leder på trods af den anakronistiske adfærd. Märklin Digital System blev inkøbt fra Tyskland og Centralværkstedets folk satte borde op og skar klodser til som huse. Der blev bygget et fint anlæg i stationshallen med samme sporopbygning (næsten) som på Kk og Kfs, og så blev der kørt med tog. Rangister, Mestre og Kmp-folk kom og blev ført ind i Danlinks mysterier, og aldrig så snart var de ude igen, før vi gik i gang. Jeg fungerede som G-assistent på Lygten et par år mere, inden jeg forlod DSB til fordel for livet som musiker.

Jeg ser nu at den unge mand ved modelanlægget er Torkild Petersens søn, der var lige så bane-tosset som Standeren og jeg.

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 974

PB  Hjemmeside

Jah, jeg kan huske da dette var i aviserne! Var selv en "ung mand/knaegt" paa davaerende tidspunkt, med alt-overskyggende interesse for modeltog!

Tak for linket.

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.