Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.093

PB  Blog  Hjemmeside

Modeljernbane er godt for hjernen

Da der ikke er andre, der vil bringe et link, vil jeg hermed gøre det: For et par uger siden handlede programmet Hjernekassen på DR P1 om motivation. Programmet bestyres af hjerneforsker Peter Lund Madsen - bedre kendt som Hjernemadsen - og denne udgave starter med modeltog. Peter Lund Madsen og hans gæst, pensioneret officer Lars Thorndahl Larsen, argumenterer overbevisende for, hvorfor det er så vigtigt at beskæftige sig med netop denne hobby. Smile

Lyt selv - det er ren fornøjelse: Desværre kan man ikke linke direkte til lyden, men det korrekte link findes på udsendelsens hjemmeside.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Niels A

DCCconcepts

Indlæg: 176

PB

Hej

Vores hobby kan også vise sig at have helbredende virkning.

Jeg har været så uheldig at ryge ned med en stressrelateret deppresion, i den forbindelse oplevede jeg at jeg indtil flere gange gik op til mit anlæg, stod og kiggede lidt på det for blot at forlade det igen, følte simpelthen at det var for uoverskueligt at komme i gang med den videre opbygning. Jeg havde en snak med min læge omkring min sygdom, han fortalte så at jeg skulle laver lige det jeg havde lyst til og fokusere på det, gjorde så op med mig selv at jeg faktisk havde lyst til at begynde på en frisk med anlægget, så med lidt smertende hjerte røg der så et pænt stort halvfærdigt anlæg ned.

Selvom det var lidt hårdt at se på det tomme rum, havde jeg alligevel en god fornemmelse for at det var det rigtige jeg havde gjort. Jeg brugt de næste par måneder på at opbygge en ny og mere overskuelig konstruktion, fik det samtidigt bedre med mig selv.

Godt nok er jeg stadig ikke helt på toppen, men er dog godt på vej i den rigtige retning, både min læge og min hjernevrider er enige om, at det at jeg har en hobby at gå op i og fokusere på det, i stedet for alle de dårlige ting i hverdagen, har været en væsentlig grund til at jeg har det nogenlunde ok i dag.

Mvh

Niels

__________________

DCCconcepts

Starter forfra med modulanlæg, Dansk epoke 3 DCC.

Like 6 kan lide
Top

Picture

bejestrup-banen

Dragør

Indlæg: 33

PB

 

   Ih hvor kan godt følge dig, har selv været det samme igennem, jeg var dog " så heldig" at økonomidirektøren gav en særbevilling, som trøst,

 så jeg skiftede fra M - spor til K - spor, på den nye Bejestrup - Bane. Samtidig byttede vi rundt på nogle værelser så toget fik et større og kontoret et mindre værelse.

 Den nye bane er en dobbelt sporet rundbane, med diverse vige - og gods spor, samt et nedre lag med depot spor og vende - kryds. Ca. 35m spor omkring 15m mere  end den gamle bane. Så der er ikke noget der er skidt, uden det er godt for noget.

 Forsat god bedring.

__________________

bejestrup-banen

Like 3 kan lide
Top

Picture

mylle

skipper/musiker

Indlæg: 423

PB  Hjemmeside

Det er da logik for Perlehøns: Ordet Jernbane stammer fra Gammel Dansk, fra tiden før sundhedsapostlene lyste alkohol i band, og fra den tid hvor man stavede Psamlebog, og H´er ikke blev brugt da de alligevel var stumme. Derfor fakta er at oprindeligt stavedes det Hjernebane.......Billede

Like 5 kan lide
Top

Picture

JGJ67

værktøjsmager

Indlæg: 625

PB

at hobby generelt har en positiv virkning på os mennesker, er vist efterhånden blevet bekræftet flere gange.

da jeg i forbindelse med uddannelsen skulle lave opgave i samfundsfag, valgte jeg klart nok at skrive om emnet samfund-hobby, og skrev om hvorfor jeg har denne hobby, og hvad den kan gøre for mennesker imellem. og især for den yngre generation som ellers let kan hænge på gadehjørner og lave nogle knap så gennemtænkte ting.

faglærer kvitterede med en 12'er, for der var nogle ting i det som han aldrig har skænket en tanke. bla.a hvor vigtigt samfundsmæssig det egentlig er at have en hobby, om det så er frimærker, pettirør eller modelbane. whatever....

desværre er den ikke til at finde, men hitter jeg den, kan jeg lægge den op som en pdf, hvis der er nogen der skulle have lyst til at læse et par linier ?

som der blev sagt så mange gange før: der er ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget. kæresten læser til pædagog, og har i den forbindelse et hav af papirer, og så kniber det jo med pladsen til min kære hobby. hva gør man så.....? jo, skuret bliver isoleret og udbygget, så der bliver plads til en endnu større bane end der ville være på kontoret ! så jeg er ved at bygge "fars hule", hvor hobbyen kan dyrkes i ro og mag. et herligt fristed.

jo, modelbane er sundt for sjælen

Jesper

__________________

-Der er en logik i alt, problemet er bare at finde den...

Man bliver kun god til noget, ved at gøre det...

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Spændende program. Det er vigtigt at have en hobby, og så er det ligegyldigt hvad det er; samle på kuglepenne, frimærker/mønter, gamle motorcykler, modeltog osv. Det er nemlige motivationen der holder det hele i gang, og som det også bliver nævnt, så er det kun mennesket der har fundet på at dyrke en hobby, det er der ingen andre dyrearter der gør.

Nu er det så en jævnstrømsmand der bliver interviewet, og det skinner også igennem. Han kalder faktisk Märklin modeltog for en "gulvtæppebane", hvilket ikke kan være mere forkert. Det er den eneste anke jeg har mod det. Ellers et godt indslag.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.