Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.068

PB  Blog

JernbaneBasen.dk i ny version

Ny version af JernbaneBasen.dk

JernbaneBasen er en gratis database over modeljernbanemateriel. 
Der er efterhånden 50 registrerede brugere - heraf ca. halvdelen aktive.

Systemet består af to dele - en offentlig database over materiel og en privat database over det materiel brugeren ejer.
Alt er bundet sammen med krydsreferancer og links.

 

Billede

JernbaneBasen er bygget i FileMaker - et udviklingsmiljø for databaser.

I starten af december blev der lanceret en ny version, der ændrede radikalt ved den teknologi, jeg havde anvendt til JernbaneBasen.
Det betød for det første, at driftsomkostningerne til JernbaneBasen med et slag blev mere end firedoblet. Før kostede det mig kr. 1.700,- pr. år at leje mig ind på en server i USA. Det er ikke længere muligt at leje serverplads så billigt og jeg måtte kigge på alternativer.

Jeg har valgt at investere i min egen server. Det koster kr. 6.000,- om året at leje softwarelicenserne. Derudover måtte jeg købe en ny server til yderligere kr. 8.000,-

Hvorfor så ikke bare lukke og slukke?

JernbaneBasen er hjerteblod for mig. Jeg har arbejdet med forstadier til systemet i næsten 10 år - og jeg har brugt mange timer i de forløbne 2 1/2 år. Den enorme viden, som er blevet samlet sammen skal bevares.

Men der er også en helt anden grund. JernbaneBasen er en unik lære- og legeplads for mig som udvikler. Her er mere komplicerede og tungere data end i de fleste andre systemer. Her er rigtige brugere, som giver feedback og finder fejl.

Så JernbaneBasen fortsætter. Men den næste tid bliver vejen nok lidt mere "bulet". Det skyldes, at jeg har flyttet systemet til den nye server. Og der er MEGET, der skal tilpasses og ændres til den nye web-teknologi.

For brugerne vil der være nogle gode nyheder. Der kommer mange forbedringer i brugeroplevelsen. Men der vil også være en del ting, som knaser lidt - indtil jeg får rettet det til. Derudover kører vi på den allerførste udgivelse af en helt ny teknologi, så der er helt sikkert ting, der bliver optimeret og rettet i den kommende tid.

Se igennem ulemperne og klø på med at arbejde med JernbaneBasen. Alle data er godt beskyttet og det hele skal nok blive meget bedre. Smile


Julehilsner fra

Per Møller Olsen

PS Hvis du ønsker at deltage, er du velkommen til at sende en besked til mig.

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top