Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 191

PB

Hjælp, hvorfor kan jeg ikke se de film jeg har brændt på dvd'er

Hejsa

Først vil jeg beklage hvis dette indlæg er lagt et forkert sted..

Jeg søger lidt hjælp. Jeg havde nogle film på min pc, som jeg har brændt på nogle DVD+r skiver a 120 min. Hvordan kan det være at jeg ikke kan afspille dem på min dvd afstiller ved mit fjernsyn? har prøvet og der kommer med meddelse om at der ikke er noget indhold på skiven.. Lyder i mine øre som om de to ikke kan arbejde sammen, altså dvd maskinen og dvd skiven?!.

Nogen der kan fortælle hvad der er galt?

Hilsen Martin

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Der kan være flere grunde:

DVD+R og DVD-R er to forskellige formater - og hverken brændere eller afspillere er nødvendigvis kompatible. Specielt ældre brændere skelner meget klart mellem de to formater.

Hastigheden på brændere og drev kan også give problemer. Hvis skiven er brændt med f.eks. 16x hastighed, kan almindelige gammeldags afspillere have svært ved at spore sig ind på dem. For at undgå det problem, bør du brænde i lavest mulige hastighed.

Faktisk oplever jeg ofte også det modsatte problem ... at nye hurtige drev kan have meget svært ved at læse gamle skiver, der er brændt ved langsommere hastigheder.

Da DVD-mediet og -brændere hele tiden ændrer sig (ligesom CD også gjorde det), har jeg for lang tid siden valgt at lave image-filer af DVD-skiver og gemme dem på harddisk. Så kan jeg altid afvikle dem ligegyldigt, hvilke drev jeg lige har til rådighed.

Af samme årsag har jeg afskaffet min DVD-afspiller og har i stedet sat en lille computer (med indbygget DVD-brænder) til fjernsynet. Så kan jeg bare afspille DVD-image-filerne i stedet for at skulle brænde alting på DVD. Smile

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

marrix

IT Udvikler

Valby

Indlæg: 339

PB

Hej Martin

Har du husket at brænde det som en video DVD og ikke bare som en data DVD? Hvis bare det var nogle filmfiler (fx. .mp4 .mov .mpg osv) skal de laves om til DVD format og brændes som sådan inden en "normal" DVD afspiller vil læse dem.
Det fleste afspillere kan ikke afspille data DVD'er - altså hvor filerne brændes direkte over i et filsystem uden menu osv.

Mvh
 - Martin 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Martin.

R 963 skrev:
Først vil jeg beklage hvis dette indlæg er lagt et forkert sted..

Da det intet har med tog at gøre, burde du jo nok have lagt det under "off-topic" - det er bl.a. derfor, den er der. Smile

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.