Picture

mx41

Store Heddinge

Indlæg: 139

PB

Heljan P maskine

Hej 

 

Jeg skal finde en Heljan P maskine til samlingen i DC. Jeg har for mange mange år siden da modellen kom frem haft en der vraltede så den næsten afsporede, kan huske det var et generalt problem.

Er der siden kommet en løsning på det problem, eller er det blot en flot model til vitrinen ?

Mvh

Henrik

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jan-Eddie

Indlæg: 77

PB

Jeg havde held til at fjerne vralteriet ved at dreje tandhjulet på den ene drivaksel ca en halv tand så drivhjulenes stilling passede præcist med kobbelstangen når den stod i klokken 3 og 9, det er der den kan klemme.

mvh

Jan-Eddie

__________________

1948-1963 Thisted Station H0 DC Lenz digital

Like 0 kan lide
Top

Picture

JaS

Maskiningeniør

Indlæg: 42

PB

Hjulene sidder meget løst på akslerne på mine 2, men hvis man drejer hjulene så de sidder korrekt i forhold til styringen og fikserer dem, så kan maskinerne komme til at køre nogenlunde hæderligt. Det bedste ville sikkert være at montere nogle ordentlige hjul og aksler fra Weinert, hvis de findes i den størrelse. Mine er til AC og kører på K skinner.

Mvh.

Jan

Like 0 kan lide
Top

Picture

Khomaz

Esbjerg

Indlæg: 6

PB

Det er ved at være lidt længe siden, men jeg synes jeg efter råd fjernede det ene tandhul så den anden aksel blot kørte med via stængerne. Det fjernede en del vralten.

Beklager videokvalitet det var bare en privat test https://www.youtube.com/watch?v=jWdI_I6PGLo der er også et link i beskrivelsen til den morsomme hoppende kørsel før indgreb

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.