Picture

ckh

Faglig sekretær

Indlæg: 87

PB

Har arvet en digital togbane - Hvad gør man så først?

Hej med jer allesammen (og undskyld hvis dette er den forkerte kategori).

Jeg er helt ny bruger. Dejligt forum I har her. Jeg har været rundt blandt diverse indlæg, svar og billeder, og glæder mig til at læse/se endnu mere.

Jeg har arvet en stor togbane efter min far. Og jeg ved meget lidt om digital modelbane. Sidst jeg havde en togbane var intet digitalt endnu.

Spørgsmålet er egentlig helt simpelt (fordi jeg bliver overrumplet af al den viden jeg forsøger at suge ind). Hvor starter man?

Lidt om banen, i meget store træk: Den er digital HO (Märklin), c-skinner tror jeg (ser sådan her ud), har en samlet sporlængde på ca. 120m. med en hulens masse skiftespor af forskellig art, huse, 2 forskellige remiser, intellibox IR og naturligvis vogne og digitale lokomotiver.

Alt dette har jeg på ingen måde plads til, og foreløbig pakker jeg den bare nænsomt ned, men jeg skal da lave en bane (eller noget af den). Togbane kan man jo aldrig blive træt af.

Selvfølgelig skal jeg lige finde noget (meget) plads, men hvad så?

  • Bør jeg købe et program til at tegne banen? Og I givet fald, hvad kan I så anbefale af program? Jeg bruger både Win og Linux. Eller starter jeg bare med en blyant og en livlig fantasi?
  • Kan jeg overhovedet lave noget fornuftigt hvis jeg ender med kun at have f.eks. 3x3m når det er størrelse HO, eller er det alt for lidt?
  • Modeljernbaneklub.... Ja det anbefaler I rigtig mange steder på siden. Og det lyder klart som den allerbedste måde at komme i gang på. Desværre er der hulens langt til den nærmeste klub der benytter str. HO 3-skinne, så det er ikke rigtig en mulighed.

Jeg kommer garanteret med mange flere spørgsmål, men foreløbig tak fordi jeg kan få lov til at være med. Jeg glæder mig til at lære Jer (og modeljernbaner) bedre at kende.

Mvh. Claus

PS: Nej, togbanen vil ikke blive solgt eller byttet til et mindre format, da banen betød meget for min far (og derfor også gør det for mig).

__________________

 

Mvh. Claus

Märklin c-skinner. I gang med min første bane siden jeg var dreng (og det er dælme længe siden)...
Like 0 kan lide
Top

Picture

nipe

Vanløse

Indlæg: 472

PB

Du har jo muligheden for at finde ud hvad der giver dig et model tog-kick Mit forslag: find et sted at lege med en del af samlingen - imens du gør dig dine erfaringer. Prøv om det er at bygge en bane, at køre eller måske tog-styringen der trækker. Som medlem af en klub eller modul forening kan du få det rullende materiel ud at køre. Held og lykke
__________________

mvh niels peter

3mo-duler, DK-2720

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.