Picture

Lincoln

Indlæg: 289

PB

Digitalt på analog bane

Jeg har en bekendt, der netop er startet op i det små med en analog bane, og gerne vil have noget dansk materiel på sporet.

Jeg har en Heljan 41322 (AC), der som bekendt er digital. Vil denne kunne køre på hans analoge bane, eller riskerer man at futte dekoderen af ved retningsskift?

__________________

CS2 & Märklin 3-skinne

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 668

PB

Det kommer an på, hvilken transformator han bruger. Er det en af de nye hvid transformatorer, burde det ikke give problemer, men er den blå, ville jeg ikke prøve.

Gert

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.734

PB

gejo skrev:

. . . men er den blå, ville jeg ikke prøve.

Nej, den gamle blå Märklin trafo vil med stor sandsynlighed futte dekoderen af, når der skiftes kørselsretning.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lincoln

Indlæg: 289

PB

Tak for svar :) 

__________________

CS2 & Märklin 3-skinne

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.165

PB  Hjemmeside

I det hele taget bør han være påpasselig med anvendelse af gamle blå transformatorer. Dels er de lavet til en 220V verden, og dels kan isoleringer gå til med årene.

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

Togsøn

Indlæg: 222

PB

Hejsa.

Din ven skal passe på hvis han køber et Mak Lokomotiv, fra Heljan, den har en Lokpilot Micro Dekoder i, som ikke tåler at blive brugt med nogen märklin tansformator, jeg har skiftet en om til elektronisk perfekt omskifter efter den var dræbt af den grå märklin Transformator.

Dekoderen i Mak lokomotivet tåler kun DC, altså jævnstrøm, lima, roco spænding !

Bare til en oplysning, god stor bededag.

Hilsen ERling.

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

nielsb1

Indlæg: 7

PB

Hej. Jeg har læst på beskrivelsen af Heljans MAK, og så blev jeg forledt til at købe en AC digital i den naive tro, at beskrivelsen holdt vand - det gjorde den så ikke i foEhold til, at jeg kører analog. Det skal nok lige bemærkes, at samtlige mine lokomotiver er forsynes med decoder, eftermontage og fabriksmonterede - og lokomotiverne kører endog meget fint, så hvorfor ikke også MAK, når det nu står der?. Men altså ikke MAK alligevel! en ombygning til en ESU Micro V5 er nok redningen. Men hvorledes får man overdelen af?

hilsen Niels

tikelid=49

__________________

NB

Like 0 kan lide
Top

Picture

Anderscn

Indlæg: 47

PB

Hej,

Jeg kører analogt AC, men måtte på et tidspunkt skifte den elektroniske omskifter (i et Märklin 35xx lokomotiv) ud med en decoder. Jeg valgte en Tams LD-w-42, og indstillede køreegenskaberne i min 6021.

Nu kører den ultra smooth igen, og 7-9-13 så holder decoderen endnu efter adskillige retningsskift med en blå Märklin trafo - dog en af de sidste  versioner med blåt plasthus. Det er en billig decoder (139kr), så hvis den brænder af på et tidspunkt gør det jo ikke så meget, som hvis det  var et helt nyt lokomotiv til flere tusinde kr!

mvh,

Anders

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

gejo

Indlæg: 668

PB

Problemet med den blå trafo opstod, da Märklin gik i samarbejde med ESU og begyndte at bruge ESU-producerede decodere. De "gamle Märklin decodere" og Tams har jeg aldrig set stå af pga. et retningsskift fra den blå trafo. Samarbejdet med ESU blev etableret, da kapitalfonden købte Märklin. Om de nyere af Märklins egne decodere kan tåle den blå trafo ved jeg ikke - da jeg ikke længere har analoge strækninger.

Gert

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.