Picture

Litra-H

Indlæg: 110

PB

Dekoder skifter køreretning ...

Hej alle ...


Et medlem i klubben har et mærkeligt fænomen med en HT MZ'er der med sin ESU LS 3.5 dekoder pludselig skiftede køreretning og kun dette ... hvilket vil sige at lyset ikke skiftede.
Vi er lidt på bar bund og inden vi vender motoren vil vi da lige undersøge om andre har haft samme fænomen og fundet en løsning.

Vi har søgt efter et CV der kunne klare dette, men har ikke været heldige.

Alle andre funktioner fungerer stadig, lokomotivet kører fint og der lugter ikke at brændt elektronik Wink
Tager vi dekoderen ud af lokomotivet og tester analog drift, skifter lyset som det skal i køreretningen.

Håber der sidder en derude der har en løsning ... ud over at vende motoren.
Takker for alle svar på forhånd.

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

lstarup

Indlæg: 125

PB

Hej Benny

Det er CV 29 I skal kigge på, her er et link som kan hjælpe jer til at udregne den rigtige værdi

http://www.digitrax.com/support/cv/calculators/

Mvh

Lars

__________________

 

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 110

PB

lstarup skrev:

Hej Benny

Det er CV 29 I skal kigge på, her er et link som kan hjælpe jer til at udregne den rigtige værdi

http://www.digitrax.com/support/cv/calculators/

Mvh

Lars

Hej Lars...

CV29 er allerede afprøvet i alle leder og kanter ... efter vores bedste viden. CV29 - bit1 har den fantakstiske egenskab at den vender retningen hvis denne er 'forkert' ift. ens håndkontrol og ellers hvordan man vil styre sit lokomotiv. Den har bare den egenskab at den både vender lyset OG køreretningen ... så vi er lige vidt, idet lyset på lokomotivet således stadig lyser i den forkerte retning.

Var det denne funktion i CV29 du tænkte på eller er CV29 i stand til at afhjælpe dette problem på andre måder ?

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.579

PB  Blog  Hjemmeside

Er stikket 8 benet, kan i prøve at vende det. 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ole Vedel

Indlæg: 976

PB  Blog  Hjemmeside

Litra-H skrev:

Hej alle ...


Et medlem i klubben har et mærkeligt fænomen med en HT MZ'er der med sin ESU LS 3.5 dekoder pludselig skiftede køreretning og kun dette ... hvilket vil sige at lyset ikke skiftede.
Vi er lidt på bar bund og inden vi vender motoren vil vi da lige undersøge om andre har haft samme fænomen og fundet en løsning.

Vi har søgt efter et CV der kunne klare dette, men har ikke været heldige.

Alle andre funktioner fungerer stadig, lokomotivet kører fint og der lugter ikke at brændt elektronik Wink
Tager vi dekoderen ud af lokomotivet og tester analog drift, skifter lyset som det skal i køreretningen.

Håber der sidder en derude der har en løsning ... ud over at vende motoren.
Takker for alle svar på forhånd.

Hej Benny

Dette er set før med Loksound 3, lokpilot 3 dekodere.

Der er gået ged i programmeringen, så løsningen er, via Lokprogammer, at resette og genindlæse lyd projektet.

(det kan downloades fra ESUs site )

mvh. Ole Vedel

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 110

PB

F.Ormstrup skrev:

Er stikket 8 benet, kan i prøve at vende det. 

Hej Flemming ...

Det er 8 benet, men jeg mener ikke at dette er løsningen ... funktionsudgangene vil ikke være adresserbare hvis dekoderen vender forkert.
Det bliver dog prøvet...

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 110

PB

Ole Vedel skrev:

Litra-H skrev:

Hej alle ...


Et medlem i klubben har et mærkeligt fænomen med en HT MZ'er der med sin ESU LS 3.5 dekoder pludselig skiftede køreretning og kun dette ... hvilket vil sige at lyset ikke skiftede.
Vi er lidt på bar bund og inden vi vender motoren vil vi da lige undersøge om andre har haft samme fænomen og fundet en løsning.

Vi har søgt efter et CV der kunne klare dette, men har ikke været heldige.

Alle andre funktioner fungerer stadig, lokomotivet kører fint og der lugter ikke at brændt elektronik Wink
Tager vi dekoderen ud af lokomotivet og tester analog drift, skifter lyset som det skal i køreretningen.

Håber der sidder en derude der har en løsning ... ud over at vende motoren.
Takker for alle svar på forhånd.

Hej Benny

Dette er set før med Loksound 3, lokpilot 3 dekodere.

Der er gået ged i programmeringen, så løsningen er, via Lokprogammer, at resette og genindlæse lyd projektet.

(det kan downloades fra ESUs site )

mvh. Ole Vedel

 

Hej Ole ...

Det er den første jeg har set dette fænomen på og din løsningsmodel lyder plausibel og vil blive afprøvet.
Ved en genindlæsning af hele lyd projektet vil alt blive sat retur til udgangspunktet og er en god løsningsmodel.

Takker...

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 110

PB

Hej igen ...

Så lykkedes det endelig ...

Jeg fandt ikke den nødvendige lydfil på ESU's hjemmeside. Problemet her er nok at lydfilen er af gammel dato og er en såkaldt OEM (Roco) lydfil til en LS v3,5 8Mbit dekoder og er blevet fjernet fra (eller gemt på) deres hjemmeside. Tilgængelige lydfiler til MZ lokomotiver, var alle til LS v3,5/v4.0 16/32Mbit og ville ikke passe til den eksisterende dekoder.
Jeg fandt dog den korrekte lydfil i eget arkiv, langt langt nede ...

Genindlæsning af lydfil og små justeringer på CVs og modellen er tilbage i drift.
Super tak for hjælpen alle, dog specielt til Ole Vedel ... det var jo ligesom den idé der hjalp.

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

lstarup

Indlæg: 125

PB

Super problemet blev løst - tak for opdateringen, så vi alle har mulighed for at lære lidt Smile

Mvh

Lars

__________________

 

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.