Picture

ush

Indlæg: 100

PB

Hastighed og bremselængde-tid

Så nu er de fleste at mine lok blevet hastighedsmålt med Railspeed og det er gemt i min software til styring af det hele, men.....
nu driller det pludselig gevaldigt at få de forskellige lok til at standse korrekt og inden for de områder hvor de skal standse.

Har forsøgt mig lidt via CV, men uden noget godt resultat da jeg ikke lige er en ørn til dette.

Er der et godt råd til hvordan det kan løses eller hvor jeg kan finde mere om dette...? (har søgt her, men syntes det er nogle gamle tråde der dukker op om det emne...)

 

Et lille PS. Som nogen måske kan huske har jeg haft gevaldige problemer med min gamle Märklin drejeskive, disse er nu løst og det virker super godt via dekoder og sammen med iTrain, så noget positivt er der da sket Wink

 

__________________

Hilsen
Uffe

Märklin H0 med C skinner
Styring: Ecos og iTrain
Layout: Railmodller Pro
Like 0 kan lide
Top

Picture

DCC

Indlæg: 351

PB

Hej Uffe

du skriver desværre ikke hvilket software du anvender til styring. jeg anvender TC guld. Her indmåler/kalibrerer jeg også mine lok. Jeg gør jeg en gang pr, lok og først når det har kørt 10min. Så er det nogenlunde varmt. selve processen er sådan her. jeg justerer tophastigheden så det passer med min bane , jeg bruger ikke loks org. Tophastighed det har jeg simpelthen for mange kurver til. Så min er omkring de 100km/h for persontog, 80 for gods og 40-50 for ranger. Tophastigheden sætter jeg fast i cv5. Derefter skruer jeg på minimums hastigheden. Så der køres perfekt i køretrin 1. Først nu går jeg i gang med at indmåle hvert køretrin i begge retninger. Da jeg ønsker at min program skal sørge for at der bremses og IKKE min dekoder så sætter bremseforsinkelen til absolut minimum. Nu kalibrer jeg min bremselængde i mit software. 

Som jeg ser det kan railspeed kun styre hastigheden, men ikke bremselængden. men ret mig gerne hvis jeg er forkert på den.

__________________

 

/Brian Ottens

----------------------------------------------------------------------------

Traincontroller Gold -Smarthand - Trainprogrammer:  Version 9

Tams RedBox / wControl

www.mdmjk.dk

www.karensvej7.dk

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.