Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.727

PB

Funktionsdekoder i Hobbytrade DD styrevogn

Jeg har læst mig frem til, at man kan installere en funktionsdekoder i dobbeltdækker styrevognene fra Hobbytrade, så man kan få fjernlys, rangerlys samt lys i destinationsskiltet.

Men er det også muligt, at sætte funktionsdekoderen op til at kunne aktivere henholdsvis det hvide og det røde slutlys digitalt ? Eller er man stadig afhængig af "vippekontakten" under den ene boogie, som sørger for at frontlyset skifter mellem hvidt og rødt afhængigt af kørselsretningen ? (Sådan fungerer det ihvertfald på AC modellerne)

Jeg synes nemlig den metal "vippekontakt" under boogien er lidt ustabil på flere af mine styrevogne der alle er AC modeller. Der er fint frontlys ved kørsel i begge retninger, men lyset er ustabilt ved stilstand og ofte er der intet lys ved stilstand. Så hvis det kunne fikses ved at installere en funktionsdekoder, så vil jeg gå i den retning :-) 

Like 0 kan lide
Top

Picture

BT

Selvstændig

Søby Ærø

Indlæg: 389

PB  Blog

Ved DC drift fungerer lysskift digitalt, men om det fungerer til AC ved jeg ikke.

__________________

Mvh

Johnni Christensen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.594

PB

Ved DC drift fungerer lysskiftet med to dioder afhængigt af køreretningen (om plus er i højre eller venstre skinne). Sætter man en DC styrevogn på et digitalanlæg lyser den lyserødt i de nederste lamper. Det kan en dekoder lave om på.

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.