Picture

madskp

Indlæg: 47

PB

Dekoder lysfunktion i Heljan MX

Hej. Jeg har en Heljan MX som er købt for efterhånden 16-17 år siden (det er Lemvigbaneudgaven). Der er en lidt anonym dekoder i lokomotivet som er sat i med det 8 polede NEM stik. Jeg kan ikke huske om maskine kom med dekoderen eller om den blev eftermonteret.

Da jeg for et stykke tid siden anskaffede en Roco digitalcentral 10761 med Lokmaus 2 kunne jeg konstatere at lyset ikke tænder umiddelbart ved at trykke på lysfunktionstasten. Dog begynder lyset at  blinke lidt når kørecontrolleren er skruet op til topfart, lidt i stil med hvis lokomotivet havde været analogt og med lidt dårligt strømoptag.

Jeg vidste at det tidligere havde virket som det skulle med en ældre digitalcentral, men tænkte at det nok var dekoderen der havde nået sin levetidsbegrænsning.

Jeg har så nu fået fat i en Roco digitalcentral 10751 med Lokmaus 1 (den hvor man kun kan vælge mellem 8 adresser). Når jeg bruger den er der fuldt lys så snart jeg trykker på lysfunktionstasten og lyset er helt stabilt. 

Er der mon nogen der har en foklaring på hvorfor den nyere digitalcentral ikke kan aktiver lyset stabilt? Er det dekodertypen der er for gammel og ikke understøtter noget fra den nyere digitalcentral?

På forhånd tak

Like 0 kan lide
Top

Picture

fkm

IT-Systemadministrator

Indlæg: 583

PB

Hej Mads !

Du skal ind i menuen på MultiMaus og se om den kører med 28 køretrin - gør den ikke det, så skal det ændres.

Forkert køretrin på en Heljan maskine giver flemrende lys,

Mvh
Flemming

__________________

H0, 2 skinne DCC, dansk i nyere epoker

Like 0 kan lide
Top

Picture

madskp

Indlæg: 47

PB

Hej Flemming. Tak for svarert som fik mig videre mod løsning af problemet.

Lokmausen var indstillet til 28 køretrin for den pågældende adresse, men problemet blev løst ved at sætte den til 14 køretrin.

Det kan jeg efterfølgende se at jeg også kan læse mig til i manualen til Lokmaus 2. Havde dog ikke luret i første omgang at det var det det gik ud på. 

I manualen kan jeg også læse at problemet opstår fordi det er en ældre dekoder som kun understøtter 14 køretrin.

Endnu engang tak  Smile

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.