Picture

Lincoln

Indlæg: 232

PB

Boostere & strømforsyning

Jeg har skinner til at lave 5 parallelle radier på hver 11-13 meter.

Hvis jeg kører med ti lokomotiver/togstammer ad gangen; vil jeg så have behov for en yderligere strømforsyning 60061 og en booster 60175?

Og skal jeg bruge andet for at sikre en stabil drift?

__________________

CS2 & Märklin 3-skinne

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lincoln

Indlæg: 232

PB

Ingen bud? Smile

__________________

CS2 & Märklin 3-skinne

Like 0 kan lide
Top

Picture

Henrik Winther

Aarhus

Indlæg: 28

PB

Hej Lincoln.

Du kan sikkert godt køre 10 lokomotiver på din CS2. Det afhænger selvfølgelig af belastningen på lokomotiverne. Du kan altid tjekke strømforbruget i info-menuen. Prøv at sætte et tog igang, og se forbruget og divider op i 3A, som er den maximale samlede udgangsstrøm. En almindelig dekoder kan levere ca. 1A max, så worst-case er altså 3 lokomotiver, men under normal drift tager et lokomotiv 200-300 mA. Husk at trække et par tykke kobberkabler rundt, så du har mulighed for at trække strøm i de fjerneste hjørner og på stejle stigninger. Brugt 4mm2 højttalerkabel er fint. Hvis du har brug for mere strøm kan du bruge programmeringssporet til at give lidt ekstra strøm til en afgrænset del af banen. En fidus en separat booster er, at lokale kortslutninger ikke breder sig til hele banen. Du kan også vælge at forsyne sporskiftedekodere og drev fra en anden strømsforsyning, hvis du vil spare på kørestrømmen. Jeg tror ikke du i praksis får problemer. Det er nok de færreste der kører med 10 lokomotiver hele tiden Smile Og du kan altid udvide med en booster, hvis det kniber. God fornøjelse. Mvh. Henrik

__________________

Dansk epoke 3+4, CS2, C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.211

PB

Men del din bane op i flere sektioner, så er den parat til flere lokomotiver, og de kortslutninger der kommer  ...............

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerR

Indlæg: 38

PB

jeg kan kun tilslutte mig bygger01's forslag om at indele banen i flere sektioner.

Jeg har inddelt min bane i 8 sektioner, som hver er forsynet med en vippeafbryder, hvilket gør det nemmere at lokalisere kortslutninger.

Jeg startede med 1 booster til alle 8 sektioner, med nu har jeg udvidet til 2 boostere, og da banen allerede var indelt i sektioner, så var det meget nemt.

Jeg kører med 12-13 lokomotiver ad gangen. Lokomotiver med 5-polet motor (C90) bruger normalt under 250 mA. Husk at vogne med lys også bruger strøm, og især den med glødelamper.

God fornøjelse

 

 

__________________

Mvh Per

 Marklin K/(C) skinner / Marklin CS3+ (60216) /CS2 (60214, 60215) / Marklin 60061/60101 /  60174 Booster / MS1 / MS2
Tilbehør :  7286 Drejeskive(analog)  Applikationer : Marklin Mobilstation (Android)

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.