Picture

okhansen

Indlæg: 227

PB

Heljan og Epokemodellers skinnebusser

Jeg kan ikke rigtigt huske hvordan jeg fandt frem til billedet, men jeg har været tvunget til at nedlægge mine planer om et større anlæg pga. skilsmisse og hussalg. I midlertid opstod en ide om at bygge et lille dioramma:

http://www.jernbanen.dk/Fotos/Pbane/OKMJ/OKMJ_SM7_1965.jpg

Jeg må indrømme at det ikke har været privatbanerne, som har fyldt mest i min samling, men derimod DSB epoke 3/4, så jeg er altså lidt blank på privatbanerne. Til gengæld er jeg faldet for billedet, og kunne godt tænke mig at genskabe det i model, hvilket leder mig frem til det egentlige spørgsmål. Jeg kan ikke se at hverken Heljan eller Epoke har udgivet OKMJ's SM7. Er det fordi at der er tale om en anden type end de udgivede modeller? Jeg er kommet frem til at den er bygget i Randers, men i stedet for at pløje en masse historie igennem, tænkte jeg at det var nemmere at spørge her Smile

Med venlig hilsen 

Ole

__________________

H0 2 skinne
Dansk Epoke III - IV
Digital - Digitrax Zephyr Xtra
Rocrail via Digitrax PR3
iRoc, gør din iPhone til en håndterminal 

Like 1 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.643

PB  Blog  Hjemmeside

Se på Jernbanen.dk under privatbaner, OKMJ, SM 7 -> bygget 1947 altså en Heljan skinnebus.

Like 0 kan lide
Top

Picture

kka-dk

Indlæg: 73

PB

okhansen skrev:

Jeg kan ikke se at hverken Heljan eller Epoke har udgivet OKMJ's SM7. Er det fordi at der er tale om en anden type end de udgivede modeller? Jeg er kommet frem til at den er bygget i Randers, men i stedet for at pløje en masse historie igennem, tænkte jeg at det var nemmere at spørge her Smile

OKMJ's SM 7 er af serie 1, som Heljan har lavet (Epokemodeller har lavet serie 2). Bortset fra lidt lygter, tagbagagebærere, toiletplacering, skorsten og evt. ovenlysvinduer (samt lidt andre småforbehold) var motorvognene indbyrdes i de to serier ens.

Der er naturligvis ikke lige godt salg i alle bemalings- og baneforvaltningsvarianter, så begge producenter har valgt at fremstille de "mest sælgende". Og uden at fornærme nogle tror jeg ikke man kan udråbe en nordfynsk variant, der kun eksisterede fem år, som værende derimellem ;)

Men man kan jo købe en Heljan-model og ommale/omlitrere. Bivognstypen er samme udgave som Heljans - her var der ellers lidt større variation i 1:1.

Mvh. Klaus K

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

Erik V. Pedersen

(Ex. DSB).

Indlæg: 182

PB  Blog  Hjemmeside

Hej.

(...)   Til gengæld er jeg faldet for billedet, og kunne godt tænke mig at genskabe det i model, hvilket leder mig frem til det egentlige spørgsmål. Jeg kan ikke se at hverken Heljan eller Epoke har udgivet OKMJ's SM7. Er det fordi at der er tale om en anden type end de udgivede modeller?   (...)

 

Når/hvis det hele nu skal være så korrekt, husk så lige, at billedet(landskabet) er fra Brenderup (Nordvestfynske Jernbane, OMB), men skinnebustoget er fra OKMJ ! ! !

Erik V. Pedersen.

http://evp.dk/index.php?page=okmj---rullende-materiel

Like 1 kan lide
Top

Picture

okhansen

Indlæg: 227

PB

Hej Erik

Den er jeg helt med på, har blandt andet været inde på din side og se billeder fra næsten samme position, nemlig fra broen som går over banen ikke så langt fra Brenderup station. Smile

Men hvis jeg ikke tager helt fejl, så står der på siden af SM7:

OKMJ
OMB
SM7

De to baner delte materialle så hvidt jeg ved, især i de sidste år.

Med venlig hilsen

Ole

__________________

H0 2 skinne
Dansk Epoke III - IV
Digital - Digitrax Zephyr Xtra
Rocrail via Digitrax PR3
iRoc, gør din iPhone til en håndterminal 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.